Ok, ukratko otocinclus, znam osjetljiva ribica. Nabavio sam ga prije 1 godinu, nakon prvotnog soka kod naseljavanja u akvarij dobro je napredovao, narastao mozda cak i 1 cm veci od trena kada sam ga kupio. Eh sada zadnjih cca mjesec dana primjetio da se cesto zaletao na povrsinu po zrak. Na koji nacin? Normalno nesto radi po dnu, zaleti se okomito prema povrsini, izroni uhvati kapljicu zraka i vrati se natrag u prizemne slojeve. Navodno im je to manje vise uobicajeno, imaju organ s kojim mogu 'disati' zrak s povrsine.
U proslosti bi to radio jedino kod nakon izmjene vode. Zadnje vrijeme sve cesce, zadnje vrijeme je sav nekakav smrsavio, miruje, jede malo. Pa me zanima sto je uzrok jer ako ovako nastavi ce uginuti. Danas na primjer par puta sam primjetio da se zaleti napravi par zamaha pa se srusi natrag kao od slabosti. Ne mogu povezati s nicim ponasanje i ovo sve jedino sto je dodano i dodavano zadnje vrijeme mjesec dva je FFM koji je pozitivno djelovao na sve ostale ribe, cak ima i manje algi i bakterija (hrane za ota) ... Da li bi tu mogao biti problem? Ili? Primjetio sam da kada je ljeti bilo previse bakterija u vodi kad je voda imala miris barustine da je oto uzivao... sada algi ima sve manje voda bistra i bez mirisa a oto sve gore i gore...
Hvala na savjetima...