Kaj da radim s tim svjetlom ? Stavio sam foliju da se više reflektira, da li podesim na malo duži period svjetla. Sad je na 10/14 (dan/noć).
Ovo za raspored biljaka u mom slučaju baš i nije primjenjivo u potpunosti jer je akvarij otvoren sa tri strane, tako da ova varijanta sa nižim i višljim biljkama ne pali. Kod mene najviše biljke u biti idu u sredinu....... No otom potom, nek se to sve još malo razraste pa ću vidjet šta i kako dalje.......
Danas su stigle ribice

Za početak 7 gupija, 7 neonki i 2 malena ancistrusa. Fali mi još boti za puževe. On će im se ovih dana pridružit.
Za sada je sve ok

Čistači su mi najfascinantniji. Totalo su hiperaktivni, svaki kutak akvarija već su prošnjofali i polizali..... i dno i staklo i filter i biljke, panj,.....zavlače se ispod panja, zapetljaju se u biljke,......

Fakat su nabrijani....
Gupiji su prekrasni. Našao sam stvarno predivne primjerke. Sve muške sam uzeo.....
6 neonki se drži stalno zajedno a sedma stalno negdje zuji pa svako malo navrati do ekipe pa opet ode

....
I da..... kupio sam aqua safe

i easy life filter medium (ako zatreba) jer je navodno vrlo učinkovito i korisno sredstvo protiv nepoželjnih kemijskih elemenata (amonijak, klor, cink,.....).....
Ima netko iskustva s tim preparatom ?