Srpanj 20, 2025, 13:54:08 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Morska koještara  (Posjeta: 42367 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Pamook

• Član redakcije
  • Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Stark Raving Mad
Odg: Morska koještara
« Odgovori #125 u: Siječanj 31, 2012, 19:22:43 poslijepodne »
Za prvu ruku napravi "U" od cijevi tako da vanjski hang-on vuce vodu odmah ispod povrsine, podesavaj visinu cijevi do povrsine tako da skima povrsinu... za podesavajuci dio uzmes one cijevi i spojnicu za nadzbukne instalacije (sive, plasticne cijevi i meka plastika spojnice), stavis spojnicu na vrh cijevi tik pod povrsinu i micanjem iste malo gore-dolje namjesti da vuce smece s povrsine a zrak ce povuci nekoliko cm ispod povrsine ali nece imati snage dublje (jer je U cijev dovoljno duboko)...

zvuci komplicirano, ali pogledaj post br. 219 ovdje

https://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=35273.200

to je moja kockica i povrsinu sam skimao upravo preko atman hang-on filtera, kroz vatu (vatu obavezno mijenjaj cesto)

nemam konkretno bolju sliku di se vidi, ali umjesto onog ravnog usisa od hang-on filtera, na istoj dubini dodaj "J" profil natrag do povrsine i napravi si onaj dio sa spojnicom da mozes regulirati visinu... hlapljenje vode ce ti malo otezavati namjestanje, ali fine tuning i radi ko suza  :up:
O mjeseče, sunčeva guzico.
Što siješ, a ne griješ.....
Pizdo.

Offline pravda

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #126 u: Siječanj 31, 2012, 20:07:29 poslijepodne »
Za prvu ruku napravi "U" od cijevi tako da vanjski hang-on vuce vodu odmah ispod povrsine, podesavaj visinu cijevi do povrsine tako da skima povrsinu... za podesavajuci dio uzmes one cijevi i spojnicu za nadzbukne instalacije (sive, plasticne cijevi i meka plastika spojnice), stavis spojnicu na vrh cijevi tik pod povrsinu i micanjem iste malo gore-dolje namjesti da vuce smece s povrsine a zrak ce povuci nekoliko cm ispod povrsine ali nece imati snage dublje (jer je U cijev dovoljno duboko)...

zvuci komplicirano, ali pogledaj post br. 219 ovdje

https://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=35273.200

to je moja kockica i povrsinu sam skimao upravo preko atman hang-on filtera, kroz vatu (vatu obavezno mijenjaj cesto)

nemam konkretno bolju sliku di se vidi, ali umjesto onog ravnog usisa od hang-on filtera, na istoj dubini dodaj "J" profil natrag do povrsine i napravi si onaj dio sa spojnicom da mozes regulirati visinu... hlapljenje vode ce ti malo otezavati namjestanje, ali fine tuning i radi ko suza  :up:

Pa tako je i meni palo na pamet,samo što nisma uspio sa ovom cijevi,pa ću morati ovih dana potražiti alternativu,uglavnom riješim nešto.Evo trenutno stanje u akvariju:

Offline stomed

• Punopravni član
« Odgovori #127 u: Siječanj 31, 2012, 20:11:06 poslijepodne »
ja mislio da se o pravom skimeru pricate a vi o surface:) to se vec da jednostavno rjesiti

Offline Pamook

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Stark Raving Mad
« Odgovori #128 u: Siječanj 31, 2012, 20:12:22 poslijepodne »
Ovo se cini OK koliko se da vidjeti... sarco se otvara, ovi meki otvoreni... prati jedino sinulariju, ona je zayebana kad rikava, vrlo toksicna... pa na prvi pogled da ce trunuti, bacaj...

Sry za telefon - uhvatio si me sa CRT TV-om dijagonale 63 na rukama (nosio ga u servis, krepao) pa sam svakako zelio bit sto kraci  :D :D
Pizdo.

Offline Pamook

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Stark Raving Mad
« Odgovori #129 u: Siječanj 31, 2012, 20:14:32 poslijepodne »
ja mislio da se o pravom skimeru pricate a vi o surface:) to se vec da jednostavno rjesiti

pa predlozi neko rjesenje, nemoj bit stalno samozatajan  :D :D
Pizdo.

Offline pravda

• Punopravni član
« Odgovori #130 u: Siječanj 31, 2012, 20:23:52 poslijepodne »
prati jedino sinulariju, ona je zayebana kad rikava, vrlo toksicna... pa na prvi pogled da ce trunuti, bacaj...

Sry za telefon - uhvatio si me sa CRT TV-om dijagonale 63 na rukama (nosio ga u servis, krepao) pa sam svakako zelio bit sto kraci  :D :D

Pa u biti još me ona malo brine,jer se nije skorz otvorila,mada mi se čini da na krajevima pušta polipe,e sad ako ni sutra nepokaže neki napredak,možda da je eliminiram.Eh danas nenadano išao do Vinkovaca,pa sam mislio iako si rekao da imaš posla,da srknemo nekog kofeina,a pošto smo se mimoišli vjerovatno,mogao sam te sačekati poslije porezne,ali eto jel.A ovo popodne i z aslinitet,ipak nisam htio odjednom ga podignuti,pa ću sutra ga natjerati kako treba sa još jednom izmjenom vode.Možda je bolje ipak tako postepeno dizanje,jer su živine i ovako šokirane.

Offline stomed

• Punopravni član
« Odgovori #131 u: Siječanj 31, 2012, 20:34:44 poslijepodne »

pa predlozi neko rjesenje, nemoj bit stalno samozatajan  :D :D

mozda sutra, veceras mi se nerazmislja previse :) surface skimer nisam radio ali jesam pravi i znam da mi je bilo hrpa, tj. dana posla, stim da nisam preinacavao vec radio iz nule.. cak sam mu i wetneck ugradio, snjim pjeni ko veliki :)

Offline pravda

• Punopravni član
« Odgovori #132 u: Siječanj 31, 2012, 20:48:25 poslijepodne »
evo recimo kad bih ovako nešto nataknio na filter:

Offline stomed

• Punopravni član
« Odgovori #133 u: Siječanj 31, 2012, 20:58:49 poslijepodne »
to je pravo diy rjesenje :) ako imas love..slobodno, radi ok a sigurno ce bolje izgledati nego uradi sam varijanta.
btw..ako nabavis eheim ili atman surface skimmer, dam ti ja aqua medic za njega, kompaktniji i ljepsi ali meni nepase kockasti izgled zbog kuta

Offline pravda

• Punopravni član
« Odgovori #134 u: Veljača 02, 2012, 22:20:31 poslijepodne »
Danas sam nadomjestio gubitke u koraljima,izbacio sam gorgoniu,a uginuli su xenia i sinularia,pa sam danas nadomjestio sva tri koralja sa novim.Sinularia je djelovala napolaživo,ali su dijelovi bili tamne boje i počeli se raspadati,pa sam taj dio skoroz uklonio,a na kamenu su ostali samo male sinularie.

Offline Malky

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
    • Akvarij NET
« Odgovori #135 u: Veljača 03, 2012, 00:24:53 prijepodne »
pa zbog cega odmah trpas nove koralje unutra, ja se osobno ne bih usudio dok ne vidim jedno vrijeme kak ce se drugi ponasat

steta koralja da ih moras opet bacat ako ti stanje nije sigurno u akvariju

Offline pravda

• Punopravni član
« Odgovori #136 u: Veljača 03, 2012, 16:37:53 poslijepodne »
pa zbog cega odmah trpas nove koralje unutra, ja se osobno ne bih usudio dok ne vidim jedno vrijeme kak ce se drugi ponasat

steta koralja da ih moras opet bacat ako ti stanje nije sigurno u akvariju

A imao sam ih u frag tanku u rezervi.

Offline alen_zgb

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • " ZOO VILI TEAM "
« Odgovori #137 u: Veljača 07, 2012, 20:36:40 poslijepodne »
gdje stade?  ;)

Offline pravda

• Punopravni član
« Odgovori #138 u: Veljača 07, 2012, 20:43:18 poslijepodne »
gdje stade?  ;)

Izgubio se u mećavi  :D ,evo upravo slikano,nije mi se dalo staklo brisati i promrljati po šljunku da malo diatomu sakrijem  :D

Offline alen_zgb

• Punopravni član
  • " ZOO VILI TEAM "
« Odgovori #139 u: Veljača 08, 2012, 14:14:37 poslijepodne »
lijepo izgleda, voda je kristalna, super..  :up:

Offline pravda

• Punopravni član
« Odgovori #140 u: Veljača 08, 2012, 15:47:24 poslijepodne »
lijepo izgleda, voda je kristalna, super..  :up:

Voda je već sutradan izgledala kristalno čista,kao da se ništa nije dogodilo

Offline Malitu

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #141 u: Veljača 16, 2012, 21:56:12 poslijepodne »
Hm....voda je kristalno čista, ali to u biti ne znaći puno. Bilo bi najbolje da ukloniš ove "kamene" te da aq stabiliziraš sa "mekićima", pusti kseniju neka podivlja za početak (ona će odraditi svoje), sifoniraj dno i obrati pozornost na smeđu boju aq to ti je pokazatelj čega imaš preeeviše !!!, nedaj se  :up: izdrži  :punch:

Offline pravda

• Punopravni član
« Odgovori #142 u: Veljača 16, 2012, 22:34:06 poslijepodne »
Hm....voda je kristalno čista, ali to u biti ne znaći puno. Bilo bi najbolje da ukloniš ove "kamene" te da aq stabiliziraš sa "mekićima", pusti kseniju neka podivlja za početak (ona će odraditi svoje), sifoniraj dno i obrati pozornost na smeđu boju aq to ti je pokazatelj čega imaš preeeviše !!!, nedaj se  :up: izdrži  :punch:

Smanjuje se smeđa boja,diatoma se lagano povlači kako mi se čini.Tako je bilo i kad sam startao,u početku je dosta smeđilo i onda nakon dva mjeseca skoro ništa,pa se voda zasrala od nečega.Nakon toga sa bijelom vodom ima malo jače smeđila,ali kako vidim od zadnje izmjene vode ima sve manje alge.

Offline pravda

• Punopravni član
« Odgovori #143 u: Veljača 19, 2012, 10:26:16 prijepodne »
Ubacio sam resun wave maker  i zamijenio sam glavu od filtera koja je glumila wave makera.Protok joj je 2000l/h,mislio sam da će biti prejaka,ali nije čini mi se da jednako tiska kao i glava od JBL filtera.

Offline pravda

• Punopravni član
« Odgovori #144 u: Veljača 19, 2012, 14:55:23 poslijepodne »
Evo sadašnjeg stanja

Offline alen_zgb

• Punopravni član
  • " ZOO VILI TEAM "
« Odgovori #145 u: Veljača 20, 2012, 17:08:34 poslijepodne »
koliko vidim lijepo su ti se koralji za sada otvorili i lijepo napreduju.. jesi stavljao ti kakvo plavo svjetlo unutra? ili vec ima, nekak bi djeluje sve bijelo.. ili mi se cini.. :)

Offline pravda

• Punopravni član
« Odgovori #146 u: Veljača 20, 2012, 17:44:46 poslijepodne »
koliko vidim lijepo su ti se koralji za sada otvorili i lijepo napreduju.. jesi stavljao ti kakvo plavo svjetlo unutra? ili vec ima, nekak bi djeluje sve bijelo.. ili mi se cini.. :)

Ima plavog svjetla,ali kad osposobim u potpunosti led rasvjetu,onda ovo mičem,pa će valjda boje biti bolje.

Offline alen_zgb

• Punopravni član
  • " ZOO VILI TEAM "
« Odgovori #147 u: Veljača 21, 2012, 00:57:05 prijepodne »
aha, a dobro, samo polako.. bit ce s vremenom sve bolje i bolje.. iako neke kamere, tj fotici i mobiteli neuspijevaju uhvatiti plavi efekat boja, tako je bilo i kod mene, pa zato sve izgleda bijelo.. ali vjerujem da je u zivo sigurno bolje i vidi se barem donekle plava kombinacija.. ali sve u svemu, dobro je da ti sve napreduje od zadnjeg zagađenja, tako da se nadam da ce sve ici svojim putem i funkcionirati kak treba..  :)

Offline alen_zgb

• Punopravni član
  • " ZOO VILI TEAM "
« Odgovori #148 u: Veljača 27, 2012, 23:45:33 poslijepodne »
aloo kolega, gdje opet stade, ima li stogod novoga? kako sve napreduje, dal je stogod poraslo?  :up:
moze li koja nova fotka...

Offline banzaii

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
« Odgovori #149 u: Veljača 28, 2012, 15:02:58 poslijepodne »
aloo kolega, gdje opet stade, ima li stogod novoga? kako sve napreduje, dal je stogod poraslo? 
moze li koja nova fotka...

pa ne rastu koralji u 5 dana da bi čovijek mogao pokazati promjenu. Kad bu bio spreman sigurno će staviti nove fotke ;)