idem danas u kupnju na te kemikalije ima JBL 100 ml za 55 kn
što bi ja bez vas
Uzmi uz punktal ultru i ektol kristal,idu skupa,ovaj drugi ti pojacava ispustanje sluz kod ribe i paraziti otpadaju sa ribe(puno prije).Ovako da ti ja objasnim postupak da ne lutas okolo i izgubis se u prijevodu,ja sam novi i uspjesno sam u pocetku izlijecio ICH...Pojacaj temp na 28,ako imas bilja nemoj preko toga,1 dan stavi punktal po uputstvima na kolicinu vode u akvariju ili ako imas bolnicu ili karantenu,ovisno o kolicini vode.Zatim navecer stavi ektol kristal,ja sam stavljao uglavnom nocu ali mozse i danju,to je na bazi soli,pojacava lucenje.Drugi dan nista,treci dan opet dozu jednog i drugog,4 dan nista,5 dan opet dozu,6 dan nista,7 dan dozu,8 dan postepeno smanjuj temperaturu na 25,26.Izmjeni 30 do 40 posto vode,normalno najbolje ju je pripremiti koji dan prije,da odstoji i 8 dan stavi preparat za ciscenje vode...ALI najprije,prije svega,pogledaj sta imas od filter materijala i ako imas crnu spuzvu ili karbon(ugalj)vadi ga van za vrijeme lijecenja,a stavi ga unutra 8 dan,onda nakon pauze od 7 dana ponovi tretman,znaci povisi temp,izvadi ugalj,itd.....Za vrijeme tretmana postoji mogucnost da ti biljke poplave i pocnu truliti,ne odmah ali poslije hoce.....Taj ectol kristal ti inace sluzi kao prevencija za vanjske parazite i vidio sam da dobro djeluje kad ribu stavis u karantenu....Ima jos cakica,ali osnova je tu...zapamti da vodu mijenjas nakon tretmana znaci nakon 1 sedam dana i nakon drugih sedam dana.Eto nadam se da sam ti pomogao da ne lutas po forumima,Sretno