Kolovoz 13, 2025, 02:23:16 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: akvarij  (Posjeta: 10400 vremena)

0 Članova i 3 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Damir_Sl

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški  
Odg: akvarij
« Odgovori #75 u: Prosinac 17, 2011, 22:32:52 poslijepodne »
Zanimljiva teorija. Javi se za koji mjesec, kad vise ne budes vidio nista od puzeva, cisto sumnjam da ce ti biti bas toliko zabavno.

I ne, ne sluze. Bilje sluzi za svasta, ali sigurno ne zato da bi bilo unistavano od strane bilo koga. jasno, zrtve su neminovne, pokoji ostecen list, pokidan, pozutio, otpao, sve je to normalno. Ali bilje devastirano i izgrizeno od strane bilo cega nema nikakve poante. Uostalom, svaki osteceni list, dali pojeden, dali strunio, dali ovo ili ono, oduzima hranu zdravom, pa ti sad racunaj koliko ce ti bilje rasti i napredovati ako se ti toliko budes veselio najezdi puzeva koji ce unistavati lisce i bilje..... I koji divan pogled ces imati na akvarij prepun izgrizenih i izbusenih listova, dok milioni puzeva veselo balave po staklu, biljkama, podlozi..... :D

Offline Venom

• Trade Count: (+4)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 28
  • Juwel Rio 180 !
« Odgovori #76 u: Prosinac 18, 2011, 10:42:09 prijepodne »
super jedva čekam da ih bude više...a mislim da je to jedna od vrsta koja se razmnožava partogenom :) a to da je svrdlasti to je istina i vidio sam male rupe na bilju kao vani na salati ili lišču jagode po ljeti  :) a taj puž neizlazi iz vode dođe do površine i okrene se dole a meni helene netrebaju ja bi jabulčare ali mi je žao ti pužeka da ih na potamane :( i da one biljke koje sam posadio u šljunak vidim PRINOVU (male zelenije i puno brže rastu od ovih starihijh) i to na skoro svakoj biljki :) )  ja jednostano neratujijem ljude koji ubijaju ili poklanjaju ribe jer im malo grickaju biljčice -? pa zar biljke za to nesluže ? :)

hvala ! :)
Ajde krenule su ti i bijlke  :D , sad samo pusti da sve ide svojim tokom , neka rastu , eventualno ako ih zelis preslozit/premjestit negdje no to ces sam znati.Imao sam ja 1 velikog svrdlastog a sad ih imam 10000 malih , hvala Bogu dolaze mi u 1. mjesec Helene pa ce ih ponjamat  ;)

Offline phasid man

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 27
  • Baculum Extradentatum --> Chromatopelma cyanopubes
« Odgovori #77 u: Prosinac 18, 2011, 13:20:47 poslijepodne »
a dobro ja to velim jwer mi nije frka nabavit tih pan novih biljčica ;)

a jel mi može netko reč razliku između mužjaka i ženke jabulčara Ampullariidae Pomacea... i kako znati da je RC kozica ženka i spolnu razliku između molly-ka :D jer u sri ili neki dan poslje idem u nabavku riba  :-[
Baculum Extradentatum x20
Chromatopelma Cyanopubescens x1
Eliptorhina Javanica x2

Offline Venom

• Punopravni član
  • Juwel Rio 180 !
« Odgovori #78 u: Prosinac 18, 2011, 13:32:21 poslijepodne »
a dobro ja to velim jwer mi nije frka nabavit tih pan novih biljčica ;)

a jel mi može netko reč razliku između mužjaka i ženke jabulčara Ampullariidae Pomacea... i kako znati da je RC kozica ženka i spolnu razliku između molly-ka :D jer u sri ili neki dan poslje idem u nabavku riba  :-[

1.Puž jabučar , muzjak ti ima sa lijeve strane ispod kucice "izraslinu" odnosno penis , tako da odmah mozes znati da li je muzjak ili ne
2.RC Kozice je isto tako lagano razlikovati , mislim da su zenke malo "intenzivnije" odnosno crvenije su i vece od muzjaka koji su bljeđi i manji od zenki.U pocetku kad ih doneses bit ce bljede zbog stresa i svega , ali kasnije nakon 1-2 tjedna ce se naviknuti i dobiti boje
3.Molly ti se ralikuju po anal fin odnosno po onoj donjoj peraji , neznam kako da ti objasnim , al eto slika govori tisuću rijeci : Muzjak Molly-a

Offline phasid man

• Punopravni član
« Odgovori #79 u: Prosinac 18, 2011, 13:49:09 poslijepodne »
Hvala ! :)

malo sam se zbunio jer sam uzbuđen pa sam skoro sve zaboravio :D

evo par slikica od bljkica i jena od pužeka koji je veliki 5 mm ! :)
Eliptorhina Javanica x2

Offline phasid man

• Punopravni član
« Odgovori #80 u: Prosinac 18, 2011, 17:52:59 poslijepodne »
uff zaboravio sam slike  :o
Eliptorhina Javanica x2

Offline phasid man

• Punopravni član
« Odgovori #81 u: Prosinac 18, 2011, 17:57:10 poslijepodne »
evo ih  :twak:
Eliptorhina Javanica x2

Offline profish

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 61
  • http://www.youtube.com/watch?v=3xbdF959AS0&feature
« Odgovori #82 u: Prosinac 18, 2011, 18:07:14 poslijepodne »
evo ih  :twak:
Kompa,samo stavi puno biljaka pa ce sve biti ok,ali jabucare nosi van!!!!!!!!!!!!Ja sam kupio jednog i drugi dan je letio van,ne toliko sto pojede nego ako je veci onda sve unisti.Ostavio sam neritu,on je ok,uglavnom ide po staklu.Razumijem te kad zelis imati puno riba i da su raznovrsne,ja imam isti problem,samo sto ja imam 10 litara manje od tebe a imam 10 riba vise.....Jedva cekam da prodju dva dana i da premjestim pola riba iz gornjeg dijele da mi se balans malo ustali.Ako zelis imati puno posla mozes imati i puno riba=puno problema

Offline dante

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #83 u: Prosinac 18, 2011, 20:36:06 poslijepodne »
abucare nosi van!!!!!!!!!!!!Ja sam kupio jednog i drugi dan je letio van,ne toliko sto pojede nego ako je veci onda sve unisti.

A vi ja imam velkog jabučara sa Bettom i nisam vidio marljivije i korisnije beštije. Stalno je u pokretu, ždere alge sa stakla i sa biljaka, ako se pojavi kakav truli list, počisti dno od ostataka hrane...
Uglavnom, akvarij je čist, bez previše algi, nema trulog bilja, sve zeleni i dno je savršeno čisto. Nije mi uništio niti jednu zdravu biljku dosad.

Offline profish

• Punopravni član
« Odgovori #84 u: Prosinac 18, 2011, 20:40:14 poslijepodne »
abucare nosi van!!!!!!!!!!!!Ja sam kupio jednog i drugi dan je letio van,ne toliko sto pojede nego ako je veci onda sve unisti.

A vi ja imam velkog jabučara sa Bettom i nisam vidio marljivije i korisnije beštije. Stalno je u pokretu, ždere alge sa stakla i sa biljaka, ako se pojavi kakav truli list, počisti dno od ostataka hrane...
Uglavnom, akvarij je čist, bez previše algi, nema trulog bilja, sve zeleni i dno je savršeno čisto. Nije mi uništio niti jednu zdravu biljku dosad.
Imam onu nisku travu i jos manje bilje(mlade)Sve je pocupao dok je jednom prosao,poslije mi je dojadilo to stalno presadjivati,jedino ako je bilje veliko,Neritu sam ostavio,uglavnom je po staklu.To sto kazes da je vrijedam ne sumnjam u to,prelazio je vecu kilometrazu dnevno od mene......

Offline phasid man

• Punopravni član
« Odgovori #85 u: Prosinac 20, 2011, 21:31:28 poslijepodne »
Danas išao u kupnju riba i napravio glupost  :down: !

Greškom sam kupio dva muzjaka i jednu ženku ( molly )... i sad se molly iskotila i iskolita je 70 % mrtvih beba  :nerv:

a sad sam ženku izvadio iz kotilice u aq i sad vidim da ona smo odmara ( znam da bi trebalo biti 1 mužjak na 3 ženke  :nerv: )

i sad da premjestim tu molly u drugi aq jer mi je zao ribe da ne krepa od stresa  :down: !

Opet ici u pet shop je tek za tj dana  -? i sad se bojim da ne krepa od previse stresa ...

i uzeo sam : 3 molly (golden, black i silver...black je ženka ) , 1 corydias ( albino... neznam spol) , i jedan jabulčar... a od prije imam 9 guppy-a malih .
Eliptorhina Javanica x2

Offline shadow

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Vodice
« Odgovori #86 u: Prosinac 21, 2011, 15:14:24 poslijepodne »
kakvi bi čistači mogli ić u 25 l aq ?
i kako se hrane i to ?

Offline Venom

• Punopravni član
  • Juwel Rio 180 !
« Odgovori #87 u: Prosinac 21, 2011, 15:29:41 poslijepodne »
Danas išao u kupnju riba i napravio glupost  :down: !

Greškom sam kupio dva muzjaka i jednu ženku ( molly )... i sad se molly iskotila i iskolita je 70 % mrtvih beba  :nerv:

a sad sam ženku izvadio iz kotilice u aq i sad vidim da ona smo odmara ( znam da bi trebalo biti 1 mužjak na 3 ženke  :nerv: )

i sad da premjestim tu molly u drugi aq jer mi je zao ribe da ne krepa od stresa  :down: !

Opet ici u pet shop je tek za tj dana  -? i sad se bojim da ne krepa od previse stresa ...

i uzeo sam : 3 molly (golden, black i silver...black je ženka ) , 1 corydias ( albino... neznam spol) , i jedan jabulčar... a od prije imam 9 guppy-a malih .

Preporucio bih ti najmanje 4 Corydorasa , oni su jatne ribe i pokazuju svoju vrckastu narav kad ih je vise  ;)
@ shadow , stavi corydorase mali a vrijedni

Offline phasid man

• Punopravni član
« Odgovori #88 u: Prosinac 21, 2011, 19:13:33 poslijepodne »
kaka pričvrstit mahovinu za panj ili kamen ? :D
Eliptorhina Javanica x2

Offline Marko Jurković

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 30
« Odgovori #89 u: Prosinac 21, 2011, 19:18:20 poslijepodne »
zavezes je s nekim koncem ili gumicom  :up:

Offline phasid man

• Punopravni član
« Odgovori #90 u: Prosinac 22, 2011, 09:20:02 prijepodne »
pomoč!!!

jabulčar mi pluta po površini aq! dali je mertav?  :dead:
Eliptorhina Javanica x2

Offline phasid man

• Punopravni član
« Odgovori #91 u: Prosinac 23, 2011, 10:24:33 prijepodne »
sve je ok...

ali sam primjetio bjele točkice na black molly ženki. sta joj je dali je bolesna ?  -?
Eliptorhina Javanica x2

Offline Marko_Sp

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 67
« Odgovori #92 u: Prosinac 23, 2011, 10:41:44 prijepodne »
Prouči Ichtiophtirius (jednostavnije Ich) u bolestima.
I trk po lijek

Offline phasid man

• Punopravni član
« Odgovori #93 u: Prosinac 23, 2011, 10:57:55 prijepodne »
da bas sam malo prije to gledao i sad neznam koji je to ljek i gdje se kupi?  -?

citiram iz članka bolesti ( neznam kako to riješit jer nerazumijem ime ljekova... gdje se nabave a u pitanju su molly i guppy a u aq imam jednog jabulcara a njemu je najviša temp. 25 stupnjeva ?  -? )

1. ICHTHYOPHTHIRIUS MULTIFILLIS, bolest bijelih točkica
Ovo je najčešća i najpoznatija bolest akvarijskih riba.Simptomi su vrlo uočljivi,odbijanje hrane,češanje o objekte,zadržavanje iznad raspršivača,skupljeni repovi,a u zadnjem stadiju parazita pojava bijelih točkica na koži i perajama veličine 0,5-1,5 mm .U težim slučajevima može doći čak i do otpadanja kože.
Tretman u početnom stadiju je moguć podizanjem temperature na 28 C tri tjedna za ribe koje toleriraju takvu temperaturu ili kemijskim putem tretiranjem acriflavinom,malahitnim zelenilom,gotovim preparatima prema uputstvu.

Eliptorhina Javanica x2

Offline phasid man

• Punopravni član
« Odgovori #94 u: Prosinac 23, 2011, 11:02:54 prijepodne »
piše u članku da se tri tjedna voda na 28 stupnjeva a imam 9 beba guppy koji se češeju po filteru i 6 beba molly i 3 odrasle molly a primjetio sam da se mollyke skupljaju pokraj grijača ( voda im je 25 stupnjeva) i imam jednog jabulčara i corydorasa ?  sad mogu ja povečat vodu na 28 stupnjeva a da ove ostale ne pokrepaju ( kolko ja znam da molly može imat temp 28 stupnjeva ) ali nisam siguran za guppy a najbliži pet-shop mi je u vž-u a priliku imam tamo ić je tek sljedečui tjedan -?
Eliptorhina Javanica x2

Offline Marko_Sp

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 67
« Odgovori #95 u: Prosinac 23, 2011, 11:18:09 prijepodne »
Ja sam svoje uspješno izliječio sa JBL-ovim "Punktol-ultra". Ima više lijekova, svi su manje više istog sastava i jednako uspješni. Ich je česta bolest i lako se liječi ali treba biti brz.
Nemaš vremena do idućeg tjedna!

Temperatura se diže zbog ubrzanja ciklusa razmnožavanja parazita - lijekovi djeluju samo u jednoj fazi - kad se paraziti izlegu i traže žrtvu. Dok su na ribi ili zaćahureni lijek ne djeluje. Na niskoj temperaturi moglo bi se dogoditi da poneki ostanu zaćahureni i ponovo zaraze ribe nakon liječenja.

Offline phasid man

• Punopravni član
« Odgovori #96 u: Prosinac 23, 2011, 11:42:02 prijepodne »
idem danas u kupnju na te kemikalije ima JBL 100 ml za 55 kn  :zagrljaj: što bi ja bez vas :D
Eliptorhina Javanica x2

Offline profish

• Punopravni član
« Odgovori #97 u: Prosinac 23, 2011, 21:26:27 poslijepodne »
idem danas u kupnju na te kemikalije ima JBL 100 ml za 55 kn  :zagrljaj: što bi ja bez vas :D
Uzmi uz punktal ultru i ektol kristal,idu skupa,ovaj drugi ti pojacava ispustanje sluz kod ribe i paraziti otpadaju sa ribe(puno prije).Ovako da ti ja objasnim postupak da ne lutas okolo i izgubis se u prijevodu,ja sam novi i uspjesno sam u pocetku izlijecio ICH...Pojacaj temp na 28,ako imas bilja nemoj preko toga,1 dan stavi punktal po uputstvima na kolicinu vode u akvariju ili ako imas bolnicu ili karantenu,ovisno o kolicini vode.Zatim navecer stavi ektol kristal,ja sam stavljao uglavnom nocu ali mozse i danju,to je na bazi soli,pojacava lucenje.Drugi dan nista,treci dan opet dozu jednog i drugog,4 dan nista,5 dan opet dozu,6 dan nista,7 dan dozu,8 dan postepeno smanjuj temperaturu na 25,26.Izmjeni 30 do 40 posto vode,normalno najbolje ju je pripremiti koji dan prije,da odstoji i 8 dan stavi preparat za ciscenje vode...ALI najprije,prije svega,pogledaj sta imas od filter materijala i ako imas crnu spuzvu ili karbon(ugalj)vadi ga van za vrijeme lijecenja,a stavi ga unutra 8 dan,onda nakon pauze od 7 dana ponovi tretman,znaci povisi temp,izvadi ugalj,itd.....Za vrijeme tretmana postoji mogucnost da ti biljke poplave i pocnu truliti,ne odmah ali poslije hoce.....Taj ectol kristal ti inace sluzi kao prevencija za vanjske parazite i vidio sam da dobro djeluje kad ribu stavis u karantenu....Ima jos cakica,ali osnova je tu...zapamti da vodu mijenjas nakon tretmana znaci nakon 1 sedam dana i nakon drugih sedam dana.Eto nadam se da sam ti pomogao da ne lutas po forumima,Sretno

Offline phasid man

• Punopravni član
« Odgovori #98 u: Prosinac 24, 2011, 11:15:48 prijepodne »
hvala ali sad moram radit bez ektol kristal jer mi nigdje u blizini nije petshop koji radi  :punch: a nadam se da će uspjet i ovako imam onu crvu spužvu u filteru i filter sam isključio :) a sad nisu imali JBL nego od "sere" i piše ovako : Water treatment against ICHTHYOPHTHIRIUS MULTIFILIIS and other parasites in fresh water and saltwater aquariums .
rekli su mi da oni koriste to i da im je uspješno... koliko vidim nablack mollyiki ima več par točkica manje nego jučer :D
Eliptorhina Javanica x2

Offline Venom

• Punopravni član
  • Juwel Rio 180 !
« Odgovori #99 u: Prosinac 24, 2011, 11:25:50 prijepodne »
hvala ali sad moram radit bez ektol kristal jer mi nigdje u blizini nije petshop koji radi  :punch: a nadam se da će uspjet i ovako imam onu crvu spužvu u filteru i filter sam isključio :) a sad nisu imali JBL nego od "sere" i piše ovako : Water treatment against ICHTHYOPHTHIRIUS MULTIFILIIS and other parasites in fresh water and saltwater aquariums .
rekli su mi da oni koriste to i da im je uspješno... koliko vidim nablack mollyiki ima več par točkica manje nego jučer :D
Zasto si iskljucio filter ? Ostavi ga da radi jedino ako imas ugljena izvadi ga jer on kupi te lijekove iz vode u sebe  -? -?