Srpanj 20, 2025, 17:08:44 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Pitanje zašto češanje.  (Posjeta: 830 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline svert

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
Pitanje zašto češanje.
« u: Prosinac 02, 2011, 22:48:26 poslijepodne »
  U zadnja 2-3 dana sam prmjetio da mi se neke ribice cesto cesu o biljke i predmete a i nekak su mirnije od ostalih koje divljaju ,voda ok , biljke ok,ribice jedu  uredno nista neobicno  osim sto katkad jurcaju na povrsinui  i pljuskaju ove koje se cesu. -?

Offline kikoporto

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški  
  • M A L A W I
Odg: Pitanje zašto češanje.
« Odgovori #1 u: Prosinac 02, 2011, 22:59:30 poslijepodne »
mislim da je to normalna pojava možda ti je amonijak malo više povišen promjeni vodu dodaj ffm i prati stanje  kako če se onda ponašati

nebi bilo loše da napišeš koliko je aq  dugo u funkciji koliko često mjenjaš vodu koliko u postocima dali direktno iz pipe ili držiš da odstoji šta koristiš od preparata daj što više podataka pa če se lakše dokučiti koje je razlog češanja
Virovitica - Brezovica

Offline svert

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
« Odgovori #2 u: Prosinac 03, 2011, 01:41:29 prijepodne »
Ovak akvarij je 112l, u pogonu vec 8 mjeseci ,zivorotke i cistaci su unutra.mjenjam 30l tjedno, odstajala voda tretirana aquasafe-om + nitrivec  , usisavam podlogu jednom  na mj.  i perem spuzve u akv vodi.Strah me sam da nisu neki paraziti no ne vidim nis vani na tijelu.

Offline 985plavi

• Moderator
  • Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
    • Facebook profil
« Odgovori #3 u: Prosinac 09, 2011, 13:02:06 poslijepodne »
Moguće da su vanjski (kožni) paraziti ali moguće i da je u vodi povišena razina nitrata, nitrita i fosfata posebice jer podlogu usisavaš samo jednom mjesečno a trebao bi svaki tjedan a još ako i pretjerano hraniš ribe (dovoljno je jedan puta na dan po malo), tada je u pitanju kvaliteta vode.

Ako te zanima konkretno tada ispuni Upitnik o bolestima riba koji se nalazi ispod moga posta pa ćemo ti kazati što je problem.