Srpanj 18, 2025, 23:55:44 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Suživot?Beta sa ....  (Posjeta: 6223 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Damir_Sl

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški  
Odg: Suživot?Beta sa ....
« Odgovori #25 u: Studeni 27, 2011, 19:44:41 poslijepodne »
Iz prve ruke kombinacija s kojom nema ama bas nikakvih problema - ancistrusi, corydorasi.....

I suprotno onome sto ponegdje pise - grijac ti je obavezan, ukoliko ne pricamo o posudici s vodom. A na 40 litara bez grijaca neces moci drzati betu.

Kombinacija koja meni funkcionira u 40l je beta, ancistrus i 6 corydorasa, onih malih, ne mogu se sjetiti naziva. Ili bilo koji corydoras, kad narastu ih seli u veci prostor, ako ga vec planiras....

Offline profish

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 61
  • http://www.youtube.com/watch?v=3xbdF959AS0&feature
« Odgovori #26 u: Studeni 27, 2011, 21:25:39 poslijepodne »
Iz prve ruke kombinacija s kojom nema ama bas nikakvih problema - ancistrusi, corydorasi.....

I suprotno onome sto ponegdje pise - grijac ti je obavezan, ukoliko ne pricamo o posudici s vodom. A na 40 litara bez grijaca neces moci drzati betu.

Kombinacija koja meni funkcionira u 40l je beta, ancistrus i 6 corydorasa, onih malih, ne mogu se sjetiti naziva. Ili bilo koji corydoras, kad narastu ih seli u veci prostor, ako ga vec planiras....
Sve ok,samo me zanima sa kojim  sve ribama beta moze zivjeti u skladu,ova kombinacija sa neonkama i dalje mi je najprivlacnija

Offline dante

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #27 u: Studeni 27, 2011, 21:40:53 poslijepodne »

Sve ok,samo me zanima sa kojim  sve ribama beta moze zivjeti u skladu,ova kombinacija sa neonkama i dalje mi je najprivlacnija

Najprivlačnija za tebe. Za Bettu nije jer one ne vole društvo i to ih uznemiruje.

Offline profish

• Punopravni član
« Odgovori #28 u: Studeni 27, 2011, 21:44:50 poslijepodne »

Najprivlačnija za tebe. Za Bettu nije jer one ne vole društvo i to ih uznemiruje.
Pa kako je krenulo,vidim da cu odustati od zelje za betom,tks

Offline Damir_Sl

• Punopravni član
« Odgovori #29 u: Studeni 27, 2011, 21:46:02 poslijepodne »
Ona koja ce beti najmanje smetati....

A posto je ona uglavnom na relaciji povrsina vode - sredina akvarija, nece joj smetati nista sto je uglavnom na dnu. Posebice ako je akvarij dublji, beta ce rijetko ici na dno. A da ce je prisustvo bilo cega u akvariju u odredjenoj mjeri nervirati  i smetati joj, to isto moras prihvatiti, najidealnije je kad je sama. Ako vec ne zelis da bude, biras drustvo koje ce joj najmanje smetati, a ne ono koje ce najljepse izgledati.

Offline profish

• Punopravni član
« Odgovori #30 u: Studeni 27, 2011, 21:49:20 poslijepodne »
Ona koja ce beti najmanje smetati....

A posto je ona uglavnom na relaciji povrsina vode - sredina akvarija, nece joj smetati nista sto je uglavnom na dnu. Posebice ako je akvarij dublji, beta ce rijetko ici na dno. A da ce je prisustvo bilo cega u akvariju u odredjenoj mjeri nervirati  i smetati joj, to isto moras prihvatiti, najidealnije je kad je sama. Ako vec ne zelis da bude, biras drustvo koje ce joj najmanje smetati, a ne ono koje ce najljepse izgledati.
Jasno mi je, ;)

Offline dante

• Član redakcije
  • Punopravni član
« Odgovori #31 u: Studeni 27, 2011, 22:05:54 poslijepodne »
Pa kako je krenulo,vidim da cu odustati od zelje za betom,tks

Zašto bi odustao ako želiš Bettu. Mali akvarij 50-tak kn, mali hang-on filter 55-60kn, nekakva lampica i štedna žarulja 50-tak kn, grijač 80 kn. A tolko mjesta se uvijek nađe i pružičeš toj betti adekvatan dom u kojem će moći uživati.

Posebice ako je akvarij dublji

Bette ne vole duboke akvarije ni jako strujanje vode jer nisu baš neki plivaći. Nivo vode nebi trebao biti viši od 20cm, a slab protok u malom akvariju s puno riba znači i slabu filtraciju.

Offline Damir_Sl

• Punopravni član
« Odgovori #32 u: Studeni 28, 2011, 10:46:27 prijepodne »
Slazem se.

Istinabog, moj akvarij je visok 30cm.....podloga, hrpa biljaka, panj, ovo i ono, i opet je efektivno najniza tocka gdje se beta moze spustiti (na 98% povrsine akvarija) 15-17 cm.... dakle, mozes slobodno i visi akvarij, samo se pobrini da je deblji sloj podloge (koji ti ionako treba ako ides sa biljem, 3cm zemlje, 3-4cm sljunka recimo), uz mix biljaka - visoke radi estetike, sakrivanja opreme, kao i par ovih "napola", na kojima ce se beta odmarati...i nemozes fulati ni najmanje  :up:

Nisam bas (iz nekog mog cudnog iskustva) za akvarije tipa 6,10, 15l i slicne, istina da je to prakticnije, nesto i jeftinije i sve, ali puno teze je tako malu kolicinu vode odrzavati urednom i cistom, nemas mjesta ni za bilje, ni za neku dekoraciju, grijac ti proguta pola akvarija......i velikih problema sam imao sa vodom, jer i najslabiji hang-on je ipak prejak za tako malo vode, a smanjen na minimum je poprilicno neucinkovit, jer tesko povlaci smece oko zapreka (biljke, panj i sl, ako ih uopce uspijes staviti)....dakle, mozda ti je bolje ici na malo veci akvarij, gusto ga zasaditi, urediti i srediti, nego ici na minimalizam, pa ako naletis na problem kao sto sam ja, onda ces tek biti u problemu.... ;)

Offline profish

• Punopravni član
« Odgovori #33 u: Studeni 28, 2011, 10:53:14 prijepodne »
Slazem se.

Istinabog, moj akvarij je visok 30cm.....podloga, hrpa biljaka, panj, ovo i ono, i opet je efektivno najniza tocka gdje se beta moze spustiti (na 98% povrsine akvarija) 15-17 cm.... dakle, mozes slobodno i visi akvarij, samo se pobrini da je deblji sloj podloge (koji ti ionako treba ako ides sa biljem, 3cm zemlje, 3-4cm sljunka recimo), uz mix biljaka - visoke radi estetike, sakrivanja opreme, kao i par ovih "napola", na kojima ce se beta odmarati...i nemozes fulati ni najmanje  :up:

Nisam bas (iz nekog mog cudnog iskustva) za akvarije tipa 6,10, 15l i slicne, istina da je to prakticnije, nesto i jeftinije i sve, ali puno teze je tako malu kolicinu vode odrzavati urednom i cistom, nemas mjesta ni za bilje, ni za neku dekoraciju, grijac ti proguta pola akvarija......i velikih problema sam imao sa vodom, jer i najslabiji hang-on je ipak prejak za tako malo vode, a smanjen na minimum je poprilicno neucinkovit, jer tesko povlaci smece oko zapreka (biljke, panj i sl, ako ih uopce uspijes staviti)....dakle, mozda ti je bolje ici na malo veci akvarij, gusto ga zasaditi, urediti i srediti, nego ici na minimalizam, pa ako naletis na problem kao sto sam ja, onda ces tek biti u problemu.... ;)
Znaci da je ovaj od 40 litara sa ovom buducom prasumom idealan za Betana,jedino sto bih morao smanjiti aeraciju,jer se bilje mice kao da prolazi avion

Offline dante

• Član redakcije
  • Punopravni član
« Odgovori #34 u: Studeni 28, 2011, 11:00:12 prijepodne »
Nisam bas (iz nekog mog cudnog iskustva) za akvarije tipa 6,10, 15l i slicne, istina da je to prakticnije, nesto i jeftinije i sve, ali puno teze je tako malu kolicinu vode odrzavati urednom i cistom, nemas mjesta ni za bilje, ni za neku dekoraciju, grijac ti proguta pola akvarija......i velikih problema sam imao sa vodom, jer i najslabiji hang-on je ipak prejak za tako malo vode, a smanjen na minimum je poprilicno neucinkovit, jer tesko povlaci smece oko zapreka (biljke, panj i sl, ako ih uopce uspijes staviti)....

Ma nije baš tako. Ja u 15 litarskom imam 9 vrsta biljaka i komad panjine i Bettanu je tamo super. Leži po plutajučima, po panju, kad ga uvati fjaka ispod panja u ladovini... A mjesta za plivat opet kolko očeš. Voda se mijenja jednom tjedno kojih 40 % i to je gotovo za 3 minute.
Ovo je sami početak, slikano par dana nakon generalke. Kad se to sve još malo razraste budem update-al.

https://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=66241.0

Offline profish

• Punopravni član
« Odgovori #35 u: Studeni 28, 2011, 11:14:21 prijepodne »
Nisam bas (iz nekog mog cudnog iskustva) za akvarije tipa 6,10, 15l i slicne, istina da je to prakticnije, nesto i jeftinije i sve, ali puno teze je tako malu kolicinu vode odrzavati urednom i cistom, nemas mjesta ni za bilje, ni za neku dekoraciju, grijac ti proguta pola akvarija......i velikih problema sam imao sa vodom, jer i najslabiji hang-on je ipak prejak za tako malo vode, a smanjen na minimum je poprilicno neucinkovit, jer tesko povlaci smece oko zapreka (biljke, panj i sl, ako ih uopce uspijes staviti)....

Ma nije baš tako. Ja u 15 litarskom imam 9 vrsta biljaka i komad panjine i Bettanu je tamo super. Leži po plutajučima, po panju, kad ga uvati fjaka ispod panja u ladovini... A mjesta za plivat opet kolko očeš. Voda se mijenja jednom tjedno kojih 40 % i to je gotovo za 3 minute.
Ovo je sami početak, slikano par dana nakon generalke. Kad se to sve još malo razraste budem update-al.

https://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=66241.0
Kako mogu staviti slike tu?Pokusao sam u profil i morao sam ih pretvoriti u neki manji format a onda mi je kvaliteta u banani.Htio bih vam pokazati kako je meni bilje izraslo u 18 dana?

Offline dante

• Član redakcije
  • Punopravni član
« Odgovori #36 u: Studeni 28, 2011, 11:17:33 prijepodne »
Kad odgovaraš, imaš ispod dodatne opcije, browse, nađeš sliku na kompu i to je to. Samo obrati pozornost da sliku smanjiš na najviše 270KB.

Offline profish

• Punopravni član
« Odgovori #37 u: Studeni 28, 2011, 11:23:03 prijepodne »
Kad odgovaraš, imaš ispod dodatne opcije, browse, nađeš sliku na kompu i to je to. Samo obrati pozornost da sliku smanjiš na najviše 270KB.
Original mi je preko 2mb sve ostalo slabo dolazi do izrazaja,pokusat cu do 270kb ali ova u profilu ima jako malo i kvaliteta je uzas,ne vidi se nista,budem pokusao naci neku sredinu

Offline dante

• Član redakcije
  • Punopravni član
« Odgovori #38 u: Studeni 28, 2011, 11:25:52 prijepodne »
I ove moje su u originalu oko 1,5 MB.

Offline Damir_Sl

• Punopravni član
« Odgovori #39 u: Studeni 28, 2011, 11:53:01 prijepodne »
Ma nije baš tako. Ja u 15 litarskom imam 9 vrsta biljaka i komad panjine i Bettanu je tamo super. Leži po plutajučima, po panju, kad ga uvati fjaka ispod panja u ladovini... A mjesta za plivat opet kolko

E, treba to i znati, sta ti je.... :klap:

Ja probao i imao velikih problema.....

Offline dante

• Član redakcije
  • Punopravni član
« Odgovori #40 u: Studeni 28, 2011, 12:13:48 poslijepodne »
Probaj u friške akvarije staviti rogolista i Hydrocotyle. Te biljke su doslovno čudesne za održavanje kvalitete vode jer jako dobro iskorištavaju štetne tvari.

Offline profish

• Punopravni član
« Odgovori #41 u: Studeni 28, 2011, 12:46:36 poslijepodne »
Evo i slike

Offline profish

• Punopravni član
« Odgovori #42 u: Studeni 28, 2011, 12:59:57 poslijepodne »

Offline profish

• Punopravni član
« Odgovori #43 u: Studeni 28, 2011, 13:02:00 poslijepodne »
Evo i slike
Steta da nemam morski akvarij,imao bih ga cime napuniti,inace ovako to izgleda na zidu(nakon dugo godina sakupljanja)