Slazem se.
Istinabog, moj akvarij je visok 30cm.....podloga, hrpa biljaka, panj, ovo i ono, i opet je efektivno najniza tocka gdje se beta moze spustiti (na 98% povrsine akvarija) 15-17 cm.... dakle, mozes slobodno i visi akvarij, samo se pobrini da je deblji sloj podloge (koji ti ionako treba ako ides sa biljem, 3cm zemlje, 3-4cm sljunka recimo), uz mix biljaka - visoke radi estetike, sakrivanja opreme, kao i par ovih "napola", na kojima ce se beta odmarati...i nemozes fulati ni najmanje

Nisam bas (iz nekog mog cudnog iskustva) za akvarije tipa 6,10, 15l i slicne, istina da je to prakticnije, nesto i jeftinije i sve, ali puno teze je tako malu kolicinu vode odrzavati urednom i cistom, nemas mjesta ni za bilje, ni za neku dekoraciju, grijac ti proguta pola akvarija......i velikih problema sam imao sa vodom, jer i najslabiji hang-on je ipak prejak za tako malo vode, a smanjen na minimum je poprilicno neucinkovit, jer tesko povlaci smece oko zapreka (biljke, panj i sl, ako ih uopce uspijes staviti)....dakle, mozda ti je bolje ici na malo veci akvarij, gusto ga zasaditi, urediti i srediti, nego ici na minimalizam, pa ako naletis na problem kao sto sam ja, onda ces tek biti u problemu....