Srpanj 19, 2025, 11:20:48 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Pitanje??  (Posjeta: 1726 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline profish

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 61
  • http://www.youtube.com/watch?v=3xbdF959AS0&feature
Pitanje??
« u: Studeni 27, 2011, 13:58:48 poslijepodne »
Bok svima......Zanima me koristenje ffm-a,tj.za vrijeme normalnog filtriranja dok je u filteru aktivni ugljen u obliku crne spuzve,da li se  moze stavljati ffm,pa tako opcenito netko da mi malo razjasni  koristenje ffm-a(znam da je od k. zeolita i kako funkcionira)...Npr.nakon lijecenja se stavlja natrag izvadjeni aktivni ugljen(ili spuzva crna)Sta i kad se moze staviti ffm i da li se moze inace stavljati a ne samo kod izmjene vode?O mom nicku poslije,poz

Offline Venom

• Trade Count: (+4)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 28
  • Juwel Rio 180 !
Odg: Pitanje??
« Odgovori #1 u: Studeni 27, 2011, 14:01:44 poslijepodne »
https://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=24648.0 Tu imas nesto malo o FFM-u pa procitaj , a aktivni ugljen nemoj stavljat u akvarij vec samo spuzvicu koja ce u filteru zadrzavati sporkicu , jer aktivni ugljen izvlaci iz vode sve ono dobro . Aktivni ugljen se stavlja npr nakon ljecenja riba da izvuce te preparate koji vise nisu potrebni u akvariju  :up:

Offline profish

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Studeni 27, 2011, 14:09:34 poslijepodne »
Sve mi je to jasno,pitanje je jednostavno,da li se moze staviti ffm za vrijeme dok je crna spuzva(navodno sluzi kao aktivni ugljen)unutra.Tu crnu spuzvu sam izvadio dok tretiram akvarij od icha,samo me zanima kad se sve moze staviti ffm?Inace koristim aquasan za pripremu vode a ne ffm,jer kako mi se cini on ima vise namjena,samo mi treba netko to malo razjasniti,ima li upucenih?Dobro dosao svaki savjet ili nesto novo o ffm-u Koliko sam vidio plavi je dosta informiran ali ga sad nema,hvala svima

Offline Venom

• Trade Count: (+4)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 28
  • Juwel Rio 180 !
« Odgovori #3 u: Studeni 27, 2011, 14:13:14 poslijepodne »
Citat:
EASY LIFE Ffm tekući filter medij
Čini vodu iz slavine pogodnom za ribe, uklanja klor, amonijak i teške metale.

Easy Life tekući filter medij je 100% prirodan proizvod, uklanja brojne štetne supstance te štiti ribe i bilje. S anti-stres učinkom za zdrave, agilne i ribe lijepih boja.
Upute za korištenje: snažno protresti i dodati 10 ml na 30 l akvarijske vode nakon izmjene vode, uspostavljanja novog akvarijaili prilikom transporta. Voda se razbistri nekoliko sati nakon primjene. Jedan zatvarač = 10 ml.

Ukratko , stavljas ga kad mjenjas vodu , mozes pripremit vodu dan prije , znaci ulijes vodu u sic i stavis odredenu dozu FFM-a tako da sutra trebas samo uliti vodu u akvarij , on smanjuje klor u vodi , i razbistrava vodu.Sad neznam da li ga smijes stavljati kad ti je taj ugljen u akvariju , jer ugljen ce sve povuci u sebe izvadi ugljen i stavi obicnu spuzvu  :up:

Offline profish

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Studeni 27, 2011, 14:23:49 poslijepodne »
Da li ova crna spuzva vrsi funkciju ili ima aktivnog ugljena u sebi?Receno mi je da se ona izvadi dok traje lijecenje,pa da se vrati nakon izmjene vode da izvuce ljekove?A dosla mi je sa akvarijem unutra i gledao sam originalnu snimku od tog proizvodjaca gdje ju stavlja na keramicke valjke,Napominjem da je spuzva original onako porozna i crna......Pa me strah sipati ffm ako ce ta spuzva ponistiti djelovanje ffm-a

Offline Dellete

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 38
  • P.
« Odgovori #5 u: Studeni 27, 2011, 14:27:56 poslijepodne »
Ako ti je ta crna spuzva duže od mjesec dana u akvariju, onda je izgubila sav učinak aktivnog ugljena, tako da ju možeš tretirati kao obicnu plavu spuzvu, tj. neće ponistiti ljekove ni ffm  :up:

Offline profish

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Studeni 27, 2011, 14:36:04 poslijepodne »
Citao sam na boci od ffm-a i po onome sto pise na hrvatskom,oni su to opisali kao i svaki drugi proizvod koji sluzi za pripremu vode i nije mi vrag dao mira pa sam uspio procitati nesto malo na boci na engleskom,gdje se navodi mnogo,kazem mnogo drugih svojstava i ucinaka...Zato sam htio cuti nesto od vas,ako netko ima tu bocu(u zadnje vrijeme me  zeza citanje sitnih slova haha)

Offline profish

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Studeni 27, 2011, 14:38:43 poslijepodne »
Nije mi unutra mjesec dana,hvala,znam mnogo zahvaljujuci vama na forumu........Samo mi recite da li ta crna spuzva ponistava ffm i da li je (po vama)ffm isto sto i drugi preparati kao sto je aquasan

Offline profish

• Punopravni član
« Odgovori #8 u: Studeni 27, 2011, 14:49:38 poslijepodne »
Znam da se svi tu trude pomoci svakome,tako da sam na tome zahvalan,ali i dalje sam u nedoumici.Utorak mi je zadnji dan lijecenja prvog dijela,voda je spremna stoji,stavljeno je po propisu aquasan unutra,izmjenit cu vodu,stavit cu natrag crnu spuzvu da izvuce ljekove,e i sta dalje,da li da je ostavim unutra kao sto je dosla i tvornicki,ili da je drugi dan izvadim i ona stavim ffm unutra a vec je voda tretirana unutra,to mi je mala nedoumica?Gnjavim?

Offline Dellete

• Punopravni član
  • P.
« Odgovori #9 u: Studeni 27, 2011, 15:01:42 poslijepodne »
Ja sam znala ostaviti ugljen/crnu spuzvu na par dana nakon ljecenja i onda ga bacim. Ffm možeš dodati svakom slučaju NAKON ljecenja jer će pomoći ribama obnoviti zaštitni sloj koze.

Aquatan ako se ne varam odstranjuje samo klor, dok ffm veze na sebe i neutralizira klor, teške metale, štetne dusikove spojeve

Offline profish

• Punopravni član
« Odgovori #10 u: Studeni 27, 2011, 15:07:56 poslijepodne »
Znaci:promijeniti vodu,staviti crnu spuzvu i nakon par dana izvaditi crnu spuzvu i staviti ffm?Aquasan pise skoro isto sto i na ffm-u na hrvatskom,dok na engleskom ima toga more.....Aquasan ima aloavere i stati ja znam sve ne unutra,ma pisu oni svasta,bas sam jucer gledao i divio se vama koji ste u ovome dugo,pa ima more preparata,koji se natjecu da ih uzmes....Taj ffm sam vidio da se cesto spominje pa sam zagrizao....Koliko ja vidim sve skupa je najbolje sto jednostavnije i drzati se glavnih postupaka a ostalo su sve nijanse,jel se varam?

Offline Dellete

• Punopravni član
  • P.
« Odgovori #11 u: Studeni 27, 2011, 15:13:16 poslijepodne »
Tako nekako  :up:

Ja iskreno ne koristim bas ffm jer imam izvorsku vodu, pa ne vidim neke potrebe. Ali ffm je super stvar s kojom nemozes pretjerati.

Offline profish

• Punopravni član
« Odgovori #12 u: Studeni 27, 2011, 15:38:43 poslijepodne »
To sam vec procitao mnogo puta,ma ako je sa akv.sve kako treba ne treba izmisljati toplu vodu,imas li kakvu preporuku za dodavanje dnevnih ili tjednih vitamina?Imam tu neke koje se daju jednom mjesecno ali mislim da to bas nije ono pravo sa obzirom na izmjene vode.Inace imam mali pretrpani akvarij(toga sam svjestan)ali koliko vidim svima je ok,bilja je 7 vrsta,rastu ko blesavi,znaci da je voda ok,Instrumente radim sam tj. hvataljka pinceta usisivac i tako to.....ok,hvala na odgovorima,poz

Offline Dellete

• Punopravni član
  • P.
« Odgovori #13 u: Studeni 27, 2011, 15:58:13 poslijepodne »
Ja koristim serin fishtamin, prema uputama, nakapam dio na hranu, dio u vodu.
Dobro je koristiti raznovrsnu prehranu, kuhano povrće, cesnjak, grašak itd, kombinirati razne hrane za ribe... Naravno progooglaj o prehrani riba koje imaš, da li su biljojedi mesojedi ili svejedi

Offline profish

• Punopravni član
« Odgovori #14 u: Studeni 27, 2011, 16:19:53 poslijepodne »
haha,a drugo ni ne radim nego googlam vec 3 tjedna,ali ne nalazi se bas sve na netu,ne govori se sve do kraja,npr mnoge teme na kraju ostaju nedorecene i ne dovrsene,bar je to moj utisak........Sa novim treba malo sve pojednostaviti i ne preskakati odgovore,jer ti ako nesto znas previdis najjednostavnije sto smatras da svi znaju i to ne kazes na forumu(nehotice)To sam vidio na mnogim temama.Evo jedan primjer,kad netko pita koliko i kad mijenja vodu za vrijeme lijecenja od Icha,odgovor je uglavnom:promijeniti prije i nakon svakog tretmana i covjeku i dalje nije nista jasno,jer on ne zna da li je tretman 1 drugi ili treci 5 ili 7  dan ili nakon 7 dana je prvi tretman i onda slijedi nakon pauze drugi,ima tih primjera mnogo,jedan od njih je i taj o aktivnom ugljenu i ffm-u i slicno tome.Najvaznije je ici redom malo pomalo,jer taj kome dajemo savjete i on ce ih nekome jednog dana davati pa ce i on preskociti neke stvari,ma ludnica od hobya,uf