Srpanj 19, 2025, 15:56:52 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Pocetak sa staffom :D  (Posjeta: 14295 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Tiii

• Trade Count: (+13)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • Shrimp noob
Odg: Pocetak sa staffom :D
« Odgovori #100 u: Prosinac 09, 2011, 03:05:12 prijepodne »
ja sam za setnju,ali na lajnama
momci su vam porasli,pa da nebi bilo  :punch:   :D :D

ja sam prelazio x puta u bosnu i nazad,vecinom ga nisu ni vidjeli,on spava pod nogama naprijed,crn je i gotovo nevidljiv,ali papiri su tu kao i potvrda veterinara da je pas zdrav
U nizozemskoj je zakon branio pitove preko 20 godina,i na kraju su ga sad ukinuli jer nije imo smisla,sve sto moze jedan pit napraviti moze i jedan stafford sa najboljim rodovnikom,kad mi tu cinjenicu netko obori onda vise necu nista komentirati

Sto se tice setnji,pas na lajni,bez brnjice,u đepu dva suzavca,jedan za pustene nabrijane pse,drugi za nabrijane vlasnike koji idu 50 metara iza  8)
ovo je savjet naravno za slabiji spol,muske ne moram savjetovati,osim ako su mekusci,onda mogu koristiti i gore navedeni savjet

Offline Therion

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #101 u: Prosinac 09, 2011, 09:16:11 prijepodne »
nikad nisam svom psu stavljala brnjicu niti ikad hoću nebitno o pasmini i o tome što zakon kaže.

zato nam i je tako što svako radi kako hoće.... i autom prođeš sa 100 na sat pored škole jer ti se BAŠ HOĆE???

Offline Dentex

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 30
« Odgovori #102 u: Prosinac 09, 2011, 09:37:39 prijepodne »
nikad nisam svom psu stavljala brnjicu niti ikad hoću nebitno o pasmini i o tome što zakon kaže.

zato nam i je tako što svako radi kako hoće.... i autom prođeš sa 100 na sat pored škole jer ti se BAŠ HOĆE???

Siguran sam da je bas tak, pokusava sto vise djece ubit :up:
Nikad neću shvatit svrhu nekih postova.
Ne volim januar, ni bele zimske vragove u svakom snegu vidim iste tragove, tragove malih stopa kako polako odlaze..

Offline joke44

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #103 u: Prosinac 09, 2011, 12:14:59 poslijepodne »

Bojiš se Grge- priznaj  :D :D :D
Može šetnja, jer su i moj i Ikotin u pubertetu. Moj je naporan za poludit, kad vidi ženku izgubi se, bez obzira dal se tjera ili ne. Trebao sam ga nazvati Ron (Jeremy)

Offline Kisa

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 37
« Odgovori #104 u: Prosinac 09, 2011, 14:21:12 poslijepodne »

ne znam dal si mogao još gluplju usporedbu dat...

upravo zato što svatko radi kako hoće, točnije, ne radi ergo ne odgaja psa i šeta ga ko muha bez glave dok taj isti pas okolo terorizira ostale a gazdu boli kuki.

moji psi su poslušni, neagresivi i NA lajni ergo uz mene i napravit će ti nešto ako se direkt na njušku postvašiš i pritom ih maltretiraš što ujendo znaći da se automatski i meni na nos postavljaš.

e tako mili moj neće ić.

neću dozvolit da se neodgojena pseta sa druge strane ceste zaletavaju na mene a moj stoji ko mila gera sa brnjom koja mu nije potrebna

Offline Kisa

• Punopravni član
« Odgovori #105 u: Prosinac 09, 2011, 14:22:30 poslijepodne »

Siguran sam da je bas tak, pokusava sto vise djece ubit :up:
Nikad neću shvatit svrhu nekih postova.

20 odjednom će mi bit novi achievement.
i 100 je za bebe, ispod 200 nejdem  :D

Offline Therion

• Punopravni član
« Odgovori #106 u: Prosinac 09, 2011, 14:50:53 poslijepodne »
smijat ćeš se kad ti sjedne prijava.....

Offline Chilii

• Urednica terra redakcije
  • Forum Administrator
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 43
  • AkTer jedna od šest :)
« Odgovori #107 u: Prosinac 09, 2011, 14:58:32 poslijepodne »

Prijava za što? Kod nas su samo psi koji su okarakterizirani kao opasni psi, dakle pas koji je napao čovjeka i vet ga procjenio kao takvog, dužni nositi brnjicu. Ostali ne, bez obzira na pasminu. Dakle nema na temelju čega netko dobiti prijavu ako šeće svog rotta, dobermana ili što već na lajni (na mjestima dopuštenima i bez lajne) bez brnjice.

Offline Kisa

• Punopravni član
« Odgovori #108 u: Prosinac 09, 2011, 14:58:51 poslijepodne »
sve se bojim lol

ako nsu do sad 90% populacije pohapsili onda ni neće  :D

ne fala, moje pseto i a nećemo ispaštat jer lokalni kreteni ne znaju odgojit, obuzdad i na lajni vodit svoje cucke

Offline Kisa

• Punopravni član
« Odgovori #109 u: Prosinac 09, 2011, 15:11:48 poslijepodne »
chilli, kad smo kod brnji...
pitala me jedna žena dal sam negdje vijdela za kupit one sa metalnim žicama.
pa, ja nisam, dal ti znaš gdje ih ima?
veli da je uspjela nać samo plastične i ono "remenje"

Offline Ikota

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Zagreb, Sv. Duh 0959152157
« Odgovori #110 u: Prosinac 09, 2011, 15:13:49 poslijepodne »

Prijava za što? Kod nas su samo psi koji su okarakterizirani kao opasni psi, dakle pas koji je napao čovjeka i vet ga procjenio kao takvog, dužni nositi brnjicu. Ostali ne, bez obzira na pasminu. Dakle nema na temelju čega netko dobiti prijavu ako šeće svog rotta, dobermana ili što već na lajni (na mjestima dopuštenima i bez lajne) bez brnjice.

Chilli slažem se sa tobom :up:
Ajde fala bogu da sam i to doživil :a038: :a038:

Samo bi se nadopunio na tvoj post; Dakle pas koji je ničim izazvan napao čovjeka ili drugog psa može biti okarakteriziran kao opasan. Znači pas odlazi na promatranje par dana i tek onda vet. ili netko okvalificiran za to ga proglasuje opasnim. E onda takav pas mora nositi brnjicu. Makar znam za slučaj gdje je gazda platil kaznu od 500kn, jel mu staford koji je bio uredno na lajni nije imal brnjicu. Prijavila ga suseda :down: Psa znam osobno i znam da nema trunke agresive, al jbg izgleda da puno ovisi o sucu i njegovom osobnom poznavanju pasa.
Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-)

Offline Ikota

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Zagreb, Sv. Duh 0959152157
« Odgovori #111 u: Prosinac 09, 2011, 15:15:26 poslijepodne »
chilli, kad smo kod brnji...
pitala me jedna žena dal sam negdje vijdela za kupit one sa metalnim žicama.
pa, ja nisam, dal ti znaš gdje ih ima?
veli da je uspjela nać samo plastične i ono "remenje"

Bilo u pet centru u Drvinju: Na koži remenčiću je pisala pasmina, tak da su baš rađene za određene pasmine :up:
Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-)

Offline Chilii

• Forum Administrator
  • Punopravni član
« Odgovori #112 u: Prosinac 09, 2011, 15:19:44 poslijepodne »

Chilli slažem se sa tobom :up:
Ajde fala bogu da sam i to doživil :a038: :a038:

Samo bi se nadopunio na tvoj post; Dakle pas koji je ničim izazvan napao čovjeka ili drugog psa može biti okarakteriziran kao opasan. Znači pas odlazi na promatranje par dana i tek onda vet. ili netko okvalificiran za to ga proglasuje opasnim. E onda takav pas mora nositi brnjicu. Makar znam za slučaj gdje je gazda platil kaznu od 500kn, jel mu staford koji je bio uredno na lajni nije imal brnjicu. Prijavila ga suseda :down: Psa znam osobno i znam da nema trunke agresive, al jbg izgleda da puno ovisi o sucu i njegovom osobnom poznavanju pasa.

Ma da sjednemo na kavu i popričamo o psima vjerujem da bi se u više toga složili, ovako preko foruma je uvijek sve nedorečeno  ;)
Ah da, to je realnost naše države, nažalost ne čudi me.

Offline Kisa

• Punopravni član
« Odgovori #113 u: Prosinac 09, 2011, 15:34:24 poslijepodne »
Bilo u pet centru u Drvinju: Na koži remenčiću je pisala pasmina, tak da su baš rađene za određene pasmine :up:

je?
fala <3
ja sam gledala u drugom pet centru pa nije bilo (ili su baš ostali bez njih)

Offline Tiii

• Trade Count: (+13)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • Shrimp noob
« Odgovori #114 u: Prosinac 09, 2011, 16:35:56 poslijepodne »

Bojiš se Grge- priznaj  :D :D :D
Može šetnja, jer su i moj i Ikotin u pubertetu. Moj je naporan za poludit, kad vidi ženku izgubi se, bez obzira dal se tjera ili ne. Trebao sam ga nazvati Ron (Jeremy)

Ja ne,ali Kanu nije svejedno,ne voli tuci manje od sebe  :D :D
Moj nije normalan i kad su zenski stenci u pitanju,mislim da je u pitanju pedofilija  :-[

Offline Pandorica

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 41
« Odgovori #115 u: Prosinac 09, 2011, 16:43:19 poslijepodne »
moj je pokušavao zaskočiti štene od 2mj... pedofilček!

sad, kako je narasla, ojačala, razbahatila se... bježi od nje kad ju uhvati žuta minuta i želja za igranjem...  :up:
Zagreb / Sveta Nedelja

Upravo zato što je tako topao, osmijeh je ljepši od bilo kojeg cvijeta na svijetu.

Offline Therion

• Punopravni član
« Odgovori #116 u: Prosinac 09, 2011, 16:47:20 poslijepodne »

vidiš, ovo je izvadak iz Pravilnika o opasnim psima. Nisu svi ljudi pravnici i dosta im je da pročitaju ovo:

9) Izvođenje opasnog ili moguće opasnog psa na javne površine dopušteno je jedino s brnjicom i na povodcu, od strane punoljetne osobe i u skladu s komunalnim odredbama o uvjetima i načinu držanja pasa.

A onda se dogodi ovo:

Makar znam za slučaj gdje je gazda platil kaznu od 500kn, jel mu staford koji je bio uredno na lajni nije imal brnjicu. Prijavila ga suseda :down: Psa znam osobno i znam da nema trunke agresive, al jbg izgleda da puno ovisi o sucu i njegovom osobnom poznavanju pasa.

I onda se ja smijem Kisi jer se ona smijala meni...

I sad ću opet bit popljuvan jer se ne želi shvatiti što želim reći...

p.s. ispričavam se autoru teme na spamanju, isključujem se...

Offline Chilii

• Forum Administrator
  • Punopravni član
« Odgovori #117 u: Prosinac 09, 2011, 16:59:06 poslijepodne »

vidiš, ovo je izvadak iz Pravilnika o opasnim psima. Nisu svi ljudi pravnici i dosta im je da pročitaju ovo:

9) Izvođenje opasnog ili moguće opasnog psa na javne površine dopušteno je jedino s brnjicom i na povodcu, od strane punoljetne osobe i u skladu s komunalnim odredbama o uvjetima i načinu držanja pasa.

A onda se dogodi ovo:

Makar znam za slučaj gdje je gazda platil kaznu od 500kn, jel mu staford koji je bio uredno na lajni nije imal brnjicu. Prijavila ga suseda :down: Psa znam osobno i znam da nema trunke agresive, al jbg izgleda da puno ovisi o sucu i njegovom osobnom poznavanju pasa.

I onda se ja smijem Kisi jer se ona smijala meni...

I sad ću opet bit popljuvan jer se ne želi shvatiti što želim reći...

p.s. ispričavam se autoru teme na spamanju, isključujem se...

Evo ja ne razumijem što želiš reći  :question:
Dakle piše opasni psi a to su psi koje se tako procjeni, ovo što je Ikota napisao. Dakle to se ne odnosi na pasmine već za svakog psa kao jedinku. Dakle ako Kisini psi nisu od strane veterinara proglašeni opasnim psima oni ne trebaju, po zakonu, nositi brnjicu. Ne treba biti pravnik, nisam ni ja, ali valjda je i laicima jasno što piše u zakonu. Nisu pobrojane pasmine već piše opasan pas. To što ljudi neke pasmine percipiraju kao opasne je druga stvar, ali njihova percepcija i zakon nisu ista stvar.
Da je meni naplaćena kazna jer vodim psa bez brnjice, a koji nije okarakteriziran od strane stručne osobe kao opasan pas, definitivno bi se žalila na to.
Isto tako postoje mjesta za istrčavanje psa bez lajne, konkretno za Zagreb postoji pravilnik u kojem se točno navedena mjesta. Po meni, premalo mjesta i nadam se da će se popis dopuštenih mjesta proširiti.

Offline Therion

• Punopravni član
« Odgovori #118 u: Prosinac 09, 2011, 17:32:07 poslijepodne »
Kako ne razumiješ? Što npr. mene sprječava da te prijavim što imaš psa bez brnjice? Ja nemam pojma jesi li ti odgovoran ili neodgovoran vlasnik ali je moje PRAVO da te prijavim, bez obzira jel to opravdano ili ne! Nisam li u pravu? Ponavljam, nisu svi pravnici i ljubitelji pasa i ne nose psi obavijest "nisam/jesam opasan" oko vrata da to ljudi znaju, a po točki 9 članka 4 opasni psi moraju imati brnjicu! I kraj priče, moje je PRAVO da te prijavim!
Najvjerojatnije nećeš platiti kaznu jer je prijava neopravdana, a ti imaš nepotrebnu zajebanciju jer se svaka prijava mora obraditi....

Iz Ikotinog posta ja ne vidim da je dotični pas zbog kojeg je plaćena kazna okarakteriziran kao opasan pas, osim činjenice da je riječ o stafordu.

btw, gdje se može naći popis lokacija za puštanje pasa?

Sve što kažem govorim iz osobnog iskustva, mogu ti neke situacije (ak te zanima) poslati na pm, da se bezveze ne "ratuje" u ovoj temi.

Offline Chilii

• Forum Administrator
  • Punopravni član
« Odgovori #119 u: Prosinac 09, 2011, 17:49:02 poslijepodne »
Kako ne razumiješ? Što npr. mene sprječava da te prijavim što imaš psa bez brnjice? Ja nemam pojma jesi li ti odgovoran ili neodgovoran vlasnik ali je moje PRAVO da te prijavim, bez obzira jel to opravdano ili ne! Nisam li u pravu? Ponavljam, nisu svi pravnici i ljubitelji pasa i ne nose psi obavijest "nisam/jesam opasan" oko vrata da to ljudi znaju, a po točki 9 članka 4 opasni psi moraju imati brnjicu! I kraj priče, moje je PRAVO da te prijavim!
Najvjerojatnije nećeš platiti kaznu jer je prijava neopravdana, a ti imaš nepotrebnu zajebanciju jer se svaka prijava mora obraditi....

Iz Ikotinog posta ja ne vidim da je dotični pas zbog kojeg je plaćena kazna okarakteriziran kao opasan pas, osim činjenice da je riječ o stafordu.

btw, gdje se može naći popis lokacija za puštanje pasa?

Sve što kažem govorim iz osobnog iskustva, mogu ti neke situacije (ak te zanima) poslati na pm, da se bezveze ne "ratuje" u ovoj temi.

Tebe ništa ne spriječava. Ali policajac koji dođe na uviđaj će taj poziv okarakterizirati kao besmislen jer nema temelja za to da moj pas mora imati brnjicu. Dakle nema nikakve prijave. Ako se nekome da sjediti na livadi i zvati policiju za svakog psa bez brnjice, a što da mu ja radim. Ničim ne kršim zakon stoga meni je svejedno. Iako mi nije jasno zašto bi netko imao potrebu prijavljivati nekoga tko mirno šeće sa svojim psom i ne ometa nikoga. Tvoje je pravo da me prijaviš jer šećem psa bez brnjice? A ok, ali onda i policiji znaš reći o kojoj se pasmini radi? Ili nazoveš pa kažeš, čujte tu na livadi jedna ženska osoba šeće psa bez brnjice, pa dođite  -?
Evo pravilnika u kojem su točno navedene površine za grad Zagreb, članak 15 - http://www1.zagreb.hr/SlGlasnik.nsf/VPD/4DCB5C47F3E13F8BC1257532003E0C9F?OpenDocument

Offline Therion

• Punopravni član
« Odgovori #120 u: Prosinac 09, 2011, 18:09:15 poslijepodne »
Tebe ništa ne spriječava. Ali policajac koji dođe na uviđaj će taj poziv okarakterizirati kao besmislen jer nema temelja za to da moj pas mora imati brnjicu. Dakle nema nikakve prijave. Ako se nekome da sjediti na livadi i zvati policiju za svakog psa bez brnjice, a što da mu ja radim. Ničim ne kršim zakon stoga meni je svejedno. Iako mi nije jasno zašto bi netko imao potrebu prijavljivati nekoga tko mirno šeće sa svojim psom i ne ometa nikoga. Tvoje je pravo da me prijaviš jer šećem psa bez brnjice? A ok, ali onda i policiji znaš reći o kojoj se pasmini radi? Ili nazoveš pa kažeš, čujte tu na livadi jedna ženska osoba šeće psa bez brnjice, pa dođite  -?
Evo pravilnika u kojem su točno navedene površine za grad Zagreb, članak 15 - http://www1.zagreb.hr/SlGlasnik.nsf/VPD/4DCB5C47F3E13F8BC1257532003E0C9F?OpenDocument

Ja ne moram znati kakvog ti točno imaš psa, moja slobodna procjena je da je opasan i policija mora izaći na teren. Iznenadila bi se kakvih ljudi ima...
Mislim da nema smisla dalje, ti imaš svoje mišljenje ja svoje i vjerojatno nećemo odstupiti od toga, ne?  ;)

Hvala za link, na tom popisu nije navedena livada na koju idem sa svojim psom, iako ne služi baš ničemu osim da se psi istrče. Teoretski, mogu li popušit prijavu jer je tamo pas bez lajne? Prema tom zakonu mogu, ako se nekom sprdne da prijavi... vjerojatno istom onom koji je tebe prijavio za psa bez brnjice! ;)

Nadam se da shvaćaš da nemam nikakve loše namjere ali mi nije svejedno dok šetam sa djetetom, a prema meni ide ide potencijalno opasan pas. Ti ZNAŠ da neće ništa ali JA to ne mogu znati jer sam se nagledao svačega. Naime, kćer od 7 godina mi je ljetos izgrizao (ničim izazvan, od 6-7 djece odabrao moju kćer!) po nogama mješanac pekinezera i bogznačega. Sve je završilo bez većih ozljeda, a prijavu nisam radio iz dobrosusjedskih odnosa. Taj isti pas je nakon mjesec dana izgrizao klinca prek puta pa mu je sudio njegov stari nogom...

Offline Chilii

• Forum Administrator
  • Punopravni član
« Odgovori #121 u: Prosinac 09, 2011, 19:29:14 poslijepodne »

Ja ne moram znati kakvog ti točno imaš psa, moja slobodna procjena je da je opasan i policija mora izaći na teren. Iznenadila bi se kakvih ljudi ima...
Mislim da nema smisla dalje, ti imaš svoje mišljenje ja svoje i vjerojatno nećemo odstupiti od toga, ne?  ;)

Hvala za link, na tom popisu nije navedena livada na koju idem sa svojim psom, iako ne služi baš ničemu osim da se psi istrče. Teoretski, mogu li popušit prijavu jer je tamo pas bez lajne? Prema tom zakonu mogu, ako se nekom sprdne da prijavi... vjerojatno istom onom koji je tebe prijavio za psa bez brnjice! ;)

Nadam se da shvaćaš da nemam nikakve loše namjere ali mi nije svejedno dok šetam sa djetetom, a prema meni ide ide potencijalno opasan pas. Ti ZNAŠ da neće ništa ali JA to ne mogu znati jer sam se nagledao svačega. Naime, kćer od 7 godina mi je ljetos izgrizao (ničim izazvan, od 6-7 djece odabrao moju kćer!) po nogama mješanac pekinezera i bogznačega. Sve je završilo bez većih ozljeda, a prijavu nisam radio iz dobrosusjedskih odnosa. Taj isti pas je nakon mjesec dana izgrizao klinca prek puta pa mu je sudio njegov stari nogom...

Sve to stoji ali po tome bi svi psi trebali biti s brnjicom a ne samo određene pasmine. Negdje sam pronašla podatak kako su u Americi na prvom mjestu po ugrizima labradori, a još nisam doživjela da njih netko karakterizira kao opasnu pasminu. Ako šećem po ulici sa psom na lajni, na što apsolutno imam pravo, ako se netko tog psa boji može slobodno prijeći na drugu stranu ulice jer ja se nemam razloga micati jer ne radim ništa nezakonito niti loše. Meni je u bivšem kvartu susjeda zvala policiju, tj anonimna prijava ali znala sam tko stoji iza toga. Sjedila sam s frendicom na klupici u ulici a moj pas (oštr.jazavčar) i kujica koju sam čuvala (mješanka kavalira) su ležali pored nas, zakačeni na lajne koja sam držala u ruci. Zaustavlja se policijsko auto, dolaze 2 policajca prema meni i pitaju da li sam ih ja zvala. Kažu da ih je netko zvao jer 2 opasna psa trče bez nadzora po ulici. Poziv upućen pola sata ranije a mi smo tu sjedili kojih sat vremena i moji su bili jedini psi u tom periodu u ulici. Policajci su se nasmijali i nakon što su pomazili pse otišli dalje svojim poslom. I što sad, meni je bilo smiješno a susjeda je navukla bijes vlasnika pasa na sebe, sasvim bespotrebno.

Teoretski da, puštaš psa na mjestu gdje nije dozvoljeno i ako naleti komunalac može ti naplatiti kaznu. Ili ako kakva susjeda odluči zvati policiju jer je njena procjena da je tvoj pas opasan.
Meni je sasvim jasno da ima neodgojenih pasa i vlasnika, ali nisu svi takvi i nije u redu ostalima presuđivati zbog njih. Nije to pasminski vezano, imaš budala i sa amstaffom i sa pudlicom, pa po tome zašto bi jedan amstaff morao nositi brnjicu a pudlica ne?!

Offline franbull

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #122 u: Prosinac 09, 2011, 20:38:27 poslijepodne »
Već tjedan dana čitam prepucavanja "pametnih o svemu i svačemu"  a čovjek je ljepo postavio par pitanja da mu se da savijet!! ne kužim  :down: :down: :down:
Stanite malo na loptu i odgovorite na pitanje a ne ići u beskraj jer ga nema !!!!!

Offline Kisa

• Punopravni član
« Odgovori #123 u: Prosinac 09, 2011, 21:22:27 poslijepodne »
dobio ih je

Offline Therion

• Punopravni član
« Odgovori #124 u: Prosinac 09, 2011, 22:25:07 poslijepodne »
Sve to stoji ali po tome bi svi psi trebali biti s brnjicom a ne samo određene pasmine. Negdje sam pronašla podatak kako su u Americi na prvom mjestu po ugrizima labradori, a još nisam doživjela da njih netko karakterizira kao opasnu pasminu. Ako šećem po ulici sa psom na lajni, na što apsolutno imam pravo, ako se netko tog psa boji može slobodno prijeći na drugu stranu ulice jer ja se nemam razloga micati jer ne radim ništa nezakonito niti loše.

To sam i ja pročitao podatak za labradore, ja imam retrivericu koja nije nikad pokazala znakove agresije. To sam isključivo tražio goldena zbog djece, moji klinci joj rade šta god im padne napamet (naravno, ne maltretiraju ju!) i nema nikakvih problema. ALI, klinac preko puta kad ju vidi pada u trans od straha i ja moram obilazit okolo, šta ću kad znam da se mali boji. Tako da smatram da bi i vlasnici pasa trebali imati na umu da nisu svi sa psima na ti, pogotovo kad je u pitanju "opasniji" pas...
I kao što si već rekla, s čim se slažem, da se nađemo svi na kavi vjerojatno bi se složili oko svega, ovak se lako uhvatit za nešto i okrenuti kako ti paše...