I ja sam se isključio kao i Therion,..al mislim da sam lijepo napisao popis opasnih pasmina koje važe kao takve kod nas. Znači nema suca koji če procjeniti moguće opasan ili ne.
Pa postoji pravilnik,...ako ljudi koji imaju takve pasmine to neznaju onda k vragu sve. Svaki taj pas nemora biti opasan...al zakonom je točno navedeno.
Jednom sam naveo popis a evo i još jednom zakon za grad Zagreb
Na ulici, javnoj površini, u parkovima te u prostorijama koje služe zgradi kao cjelini (stubište, ulaz, dizalo, dvorište i slično) pas se mora voditi na uzici tako da ne ugrožava sigurnost i zdravlje ljudi, drugih životinja i njihovo kretanje.
Psi koji su zbog svojih urođenih svojstava i agresivnog instinkta ili izvježbanosti opasni za sigurnost ljudi, a posebno dobermani, američki strafordski terijeri, bulterijeri, pitbul terijeri, rotwaileri, doge, njemački i belgijski ovčari, japanski borilački psi, veliki japanski špicevi, mastifi, šarplaninci i njihovi križanci, moraju se, na površinama iz stavka 1. ovog članka, voditi na uzici, obvezno s brnjicom.
Znači točno je navedeno koji psi moraju imati brnjicu.
I kakvo filozofiranje kako če sudac procjenit?????? Kad je sve poznato za one koji žele znat.
Iznimno od stavka 2. ovog članka bordoške doge i napuljski mastifi vode se, na površinama iz stavka 1. ovog članka, na uzici, ali bez brnjice.