da, brnjica je zakon ali ja neću šetat sa svojim odgojenim cuckom koj će instantno poslušat svaku riječ i koj nikad nije nikog napao samo jer neki lijevi paranoik misli da će ga pojest.
zakon je zakon... e dam i je vidit pekinezera sa brnjom

i da, vjeruj, ljudi su glupi i neuki.
vide rota i ponašaju se ko da će im odmah na grkljan skočit.
on je ubojica i točka.
šta si nabalja takvog psa kad može mopsa, oni sa tako slatki i dobri.
evo pa si čitaj ovdje što ljudi svašta proživljavaju od "učenih i pametnih":
http://www.forum.hr/showthread.php?t=234496lijepo se i ugodno smjesti jer se nećeš tako skoro dić.
vlansici retrivera i labradora a.k.a "normalnih i dobrih pasa" imaju problema a kamo li ne vlasnici tzv "opasnih pasmina"
do roditelja koji puštaju svoja derišta da natežu tuđe cucke za rep pa se čudom čude što je pas narežao na njih (što meni osobno nikad nije palo na pamet tuđeg cucka pipnut a da prije ne pitam vlasnika a kamo li da bi djecu pustila nepoznatom psu pa da ima ne znam kakvu brnjicu) do onih koji samo bacaju uvredljive komentare u prolazu u stilu "bolje da si si djete rodila nego smrdljivu đukelu nabavila"
i ja sam također nastradala od psa 3 puta.
prvi put od nekog lutalice, 2. put od susjedovog neodgojenog dalmatinera i 3. put od nekog velikog bijelog kojeg čak nisam ni pogledala (išla svojim putem i prošla pored nejga) i skočio mi na leđa pa sva sreća da sam imala torbu pa je nju razdero a ne mene a gazda ni da bi.
i ja svom psu neću stavljat brnjicu kada mu nije potrebna i još manje kada znam kakvi crackpotovi šetaju svoje jednako lude cucke i to BEZ lajne dok su moji bez lajne jedino doma na dvorištu i polju iza kuće gdje nema žive duše.
inaće, ljudi koji se boje psa bez brnjice boje se svakog psa bez brnjice a ne samo "opasnog" jer svaki pas je opasan onoliko koliko i njegov vlasnik.
zapravo, zabilježen je daleko veći postotak napada zlatnih retrivera u americi nego bilo kojeg drugog psa.
usto, kao što sam rekla, što ITKO ima prliazit drugom psu sa ili bez brnjice ako prije toga nije pitao vlansika.
to je jedan jako velik problem svih vlasnika pasa.
kada ti neka random osoba dođe na ulici i počne žnjarat cucka i čak ti reć "ma neće on ništa".
ma kako on to pobogu zna kad pas nije njegov?!
ne samo dane zna kako se osječa ovog trena nego ne zna kakav je opčenito pa ko muha bez glave mu se zapikne u njušku i bucibucibu dobar pesek.
pa ja bi te ugrizla da mi to napraviš...
nemoj gnajvit tuđeg cucka pa ti neće neće ništa ni bit a pogotovo ako ga gazda ima na lajni onda ni ne može do tebe
ja ne očekujem od drugih ljudi da pse vode na pol metra lajne sa metalnim brnjama oko njuške ali očekujem da pas bude UZ njih i da ih sluša.
a to što očekujem od drugih i sama upražnjavam
ako je pas uz vlansika (na stranu livade gdje se psi puštaju) i ti mu se ne nabiješ na nos neće ti ništa bit.
problem je ako vlasnik tj "vlasnik" šeće psa (opasne pasmine ili ne) 5 metra ispred sebe a bas ga ne *ebe ni pol posto