daklem..........

Ovdje vidis kako se one dvije metalne kopce medjusobno spoje. To ce ti sluziti da drzi dodatnu lampu. Stegnes ih dobro nekim kratkim inox sarafom i to drzi. Nece ti se okrenuti na cijevi samo od sebe. I izmedju cijevi i kopce ti ostane dovoljno prostora da provuces dvije zice na drugu stranu cijevi i to je skroz dosta da ne vise i ne smetaju.
Da bi vidio ovo...

...moras nekim nozicem malo podici onaj poklopac na zaddnjoj strani monoluxa. On ti je lagano zalijepljen i da se skinuti bez problema. Ali odljepljuj lagano da ne pukne.
Kod mene vidis kako to izgleda sa elektronskom prigusnicom umjesto magnetne. Ti mozes ostaviti tu magnetnu i samo dodati jos jednu elektronsku za drugu cijev. No preporucam zamjenu jer se elektronska puno manje grije. I manje grije cijev. Kako ju izvaditi iz zarulje i kako ju polemiti imas ovdje
http://www.akvarij.net/index.php?option=com_content&view=article&id=416:elektronska-prigunica&catid=22:uradi-sam&Itemid=544Napon na nju dovedi iz luster kleme i onda ti svaka radi za sebe, ako jedna rikne druga i dalje radi. Rupu za kabel probusi u lijevoj ili desnoj strani, kod mene je desno, vidi se fleka plastike gdje sam to zatvarao.
Grla stavi neka plasticna jer onakva keramicka kava su u clanku su dosta teska i velika.
I sad bi jos bilo zgodno da se javi netko sa vise znanja ili prakticnog iskustva i da kaze da li jedna 28W T5 HO lampa ima slican, jednak ili bolji ucinak nego 2x18W T8. Ja sam zamijenio 2x15 sa jednom od 24 i cini mi se da je to jace ovak na oko. No prekratko je u funkciji da bi sami akvarij pokazao neke znacajnije promjene.
Jer ako je T5 HO tu negdje kao i 2x T8 onda je mozda bolje da ides na T5.