Evo i upitnik...

AKVARIJ:
- dimenzije/litraža, negdje 70x32x32 nekih 70ak litara
- temperatura, 24°C
- parametri vode: pH, NO2, NO3, GH i KH, neznam
- vrijeme od pokretanja akvarija, prvo sve bilo u manjem koji je bio u radu 2mj. pa onda sve prebačeno u ovaj već koji je u radu sada isto već negdje oko 2mj
- kad su nakon pokretanja akvarija useljene prve ribice, 1mj.
- koliko često i koliko mijenjate vode, 1 tjedno oko 30-40% vode
- da li prilikom izmjene vode usisavate dno akvarija, Da
FILTER:
- model filtera (unutrašnji ili vanjski) i koliki je protok (koliko litara/sat), Unutrašnji, MicroJet, 240L/h
- način i periodi čišćenja filter materijala, jednom mjesečno u akvarijskoj vodi
- što imate od filter materijala u akvariju (spužva, aktivni ugljen, keramika, vata...) , spužva i mislim da ima u plastikici onoj nekoj u filteru i onih keramičkih valjčića ako se nevaram
OSTALA OPREMA:
- panjevi i kamenje te ima li sluzi na panju ili na kamenju i podlozi? mislim da je to mangrov panj, par kamenja, par grana od loze i hrastovo lišće, nema sluzi, bude možda malo nekad po lišću kad ga ubacim, to otpadne pa usisam
- grijač, 50W
- pumpa za zrak Ne
- CO2 sustav – kakav Ne
- koju kemiju dodajete u akvarij? (Gnojiva za biljke, sredstva za pripremu vode i dr.), AquaSafe i skuham Sera Peat pa tu vodu onda procjedim i naspem u svjezu prije izmjene, da oboja vodu, a vjerovatno malo i zakiseli
STANOVNICI:
- popis vrsta riba i broj pojedinih primjeraka, 5 cory pani, 9 crnih neonki i 1 ancitrus mali
- starost ribica, mislim negdje oko 4-5mj valjda, moja slobodna procjena
- ima li potencijalnih „terorista“, ne bih rekao
- hranjenje – koliko često hranite ribe i kojom hranom (da li je prošao rok trajanja), pandama ubacim tabletice, jednu dnevno, a neonkama izmrvim onu klasičnu hranu Tetrinu, jednom tjedno samo sušeni tubifexi.
PROMJENE:
- promjene u akvariju u zadnja 2 – 3 tjedna (nove ribice, biljke, oprema), prije 2tjedna sam ubacio pistiu
- promjena kvalitete vode (zamućenje, miris), voda bistra, malo se osjeti onaj miris pod poklopcem, al kontam da je to normalno, nije da smrdi onako na baruštinu.
- da li vam trunu (propadaju) neke biljke, raste sve normalno
SIMPTOMI:
- detaljan opis simptoma, gubljenje crne crte na neonkama, sakrivaju se, plivaju slobodno samo kad se svijetlo ugasi.
- promjene na koži, na perajama ili škrgama, očima... Ne
- da li uzima hranu, disanje, ponašanje (da li se sakriva...) , skrivanje, jedu normalno.
- kakav izmet imaju ribe (normalan ili končasto sluzavi ili končasto zamučeno-bijeli ili...) normalan
- kad su se simptomi prvi puta uočili, pa rekao bih odma kad sam ih ubacio, prije 20ak dana, samo sam kontao da su izblijedile zbog soka od transporta
- pokušaj liječenja, kojim lijekom/lijekovima, Ne
- koliko je ribica bolesno, da li je bilo uginuća?, nije bilo uginuća
- stanje ostalih stanovnika, normalno