Nitrite više ne očitavam, možda sam i prvi put pogriješio (malo lošija rasvjeta u boravku

). Amonijaka također nema, ali ribice i dalje ubrzano dišu. Ponašaju se sasvim normalno osim ubrzanog disanja. Nisu im crvene škrge, izgledaju zdravo. Jučer sam uključio zračnu pumpu, iako prije nije radila.
Možda je nedostatak kisika, ali sumnjam. Prekjučer sam zamijenio 40% vode. Co2 sam isključio.
Kad gledam akvarij iz daljine, sve izgleda normalno osim što se herosi povrmeno zadržavaju na površini. Tek kad priđem primjetim da ubrzano dišu, sve ribice. Normalno plivaju, malo se naganjaju (herosi i ramirezi), herosi herose, ramirez ramireza. Ipak su ciklidi

.
I da, prije tri dana je uginuo lažni sijamski algojed. Nije bio bolestan, normalno je plivao i jeo.
Danas ću napraviti još jednu izmjenu vode, jer ništa drugo mi ne pada na pamet. Možda i malo počistiti filter, koji znam da nije baš adekvatan za moju litražu, ali do sad je sve bilo u redu (tetratec 700). Ubacit ću još jedan manji unutarnji (450l/h)
Ako imate kakav prijedlog, dobro bi mi došao