Uginula pink zebrica ??
Desi mi se cca u mjesec dana da ugine jedna ribica u 8 mjeseci : 4 mircorasbore, 3 neonke i 1 udovica, 5 pandi i 4 aneusa ) , sada mi nije jasno za zebricu i više razloga
1. Zebrica je jako izdržljiva
2. Izmrijestili su mi se ancistrusi ( po panju gmile mališani cca 1 cm -1.5 cm )
3. Mrijestile se microrasbore eritromicron
AKVARIJ:
- dimenzije/litraža - Cayman 60 75L, cca 68l
- temperatura 26C
- parametri vode: pH, NO2, NO3, GH i KH - voda je tvrda ali svi ostali parametri OO, mjereno sa serra listićima
- vrijeme od pokretanja akvarija 8mj
- kad su nakon pokretanja akvarija useljene prve ribice - prve ribe nakon 3 tjedna
- koliko često i koliko mijenjate vode - svaka 2 tjedna 30%
- da li prilikom izmjene vode usisavate dno akvarija - usisam 50% poda
FILTER:
- model filtera (unutrašnji ili vanjski) i koliki je protok (koliko litara/sat) Eheim Professionel 3 2073
- način i periodi čišćenja filter materijala filter u pogonu mjesec dana, do tada unutarnji filter od ferplasta
OSTALA OPREMA:
- panjevi i kamenje te ima li sluzi na panju ili na kamenju i podlozi - Mopan, podloga je šljunak , nema sluzi
- grijač - 100W ferplast
- pumpa za zrak - nema
- CO2 sustav – kakav - Nutrafin Natural cca 1 balonćič u 4 sec
- koju kemiju dodajete u akvarij? (Gnojiva za biljke, sredstva za pripremu vode i dr.) Pro fito jednom tjedno, i FFM jednom tjedno u razmako od 2 dana
STANOVNICI:
- popis vrsta riba :
6 Microrasbora eritromicron cca 6mjeseci
4 roze zebre ( jedna umrla ) kupio ih velike
8 crvenih neonki cca 11 mjeseci
1 Coridoras panda ( bilo ih više alio coriji mi ne ostaju živi osim ovih navedenih.9 )
2 Coridoras aneus
brdo red cherry koza + nešto black tiger
1 zlatni ajmoner
2 ancistrusa + neznani broj malaca ( 1 cm )
- hranjenje – jednput dnevno SAK55, Nutrafin spirulina tablete,
PROMJENE:
- novi filter koji je radio zajedno sa starim cca 3 tjedna
- promjena kvalitete vode (zamućenje, miris) - nema
- da li vam trunu (propadaju) neke biljke - ne
SIMPTOMI:
ništa zamjetno kako sam napisao neke se mrijeste , a ova je bila živa danas u jutro i jela je normalno. Da li je od starosti ? Zašto coryji ne preživljavaju ?