Prvo da kažem da su sva ta pitanja puno puta odgovorena, tako da ćeš uz pomoć tražilice naći puno odgovora.
Evo nešto od mene:
Što se tiče tih pregrada, pretraži po forumu "pregradni filter" ili sl. To će ti onda odgovoriti i na pitanja o pumpama.
Ako si iz nekog većeg mjesta, smatram da nema potrebe za ebay-om. Uštediti se može dosta sa oglasima na forumu, ako u obzir dolaze korištene stvari. Uvijek netko ima nekog viška.
Ljudi sa gupijima drže mollye, švertove (xiphophoruse), razne tetre i sl. Naravno uz sve njih idu i "komunalci" - najčešće ancistrusi i corydorasi.
Oko LED-a se lome koplja. Ja bih rekao da, ako ga imaš dovoljno. Iz napisanog zaključujem da ćeš sam praviti rasvjetu, pa i da ti idu takve stvari. Možeš koristiti npr. i štedne žarulje. Mislim da će sa dvije 15 W "TEŽ" 6700 ili 6500 k, na toj litraži biljke biti lijepe i zelene. Samo pazi ako nisi na ti sa strujom, jer se ipak radi o vodi.
Kisik. - Ne treba ti pumpica za zrak i zračni kamen, ako si na to mislio. Dovoljno ti je da voda koja izlazi iz filtera mreška površinu.
CO
2 je hrana za biljke. Ali za neke nezahtjevnije biljke ti on ne treba. Evo za primjer moj akvarij, u kojem sve raste bez dodavanja CO
2:
https://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=53147.
Biljke bi za početak preporučio nezahtjevne, koje je lako za nabaviti: Sagittaria, valisneria, razne cryptocoryne, možda rogolist, neki echinodorus, anubias, vodena kuga...
Razmisli o stavljanju nečeg hranjivog pod šljunak. Često ide zemlja za cvijeće (isto traži po forumu kako se priprema), pa na nju mrežica za komarce (da zemlja ne isplivava na površinu) i onda preko toga šljunak.
Drvo je isto tema koja je "prožvakana" puno puta. Najkraće rečeno: Kuhanje 2-3 sata i zatim direktno u hladnu vodu i pustiš ga da odstoji par dana.