Nemam u planu bas da bude neki biljni... dakle par biljcica i da tih par imaju zadovoljavajuce uvjete za rast a ne za propadanje...
kao hranjivu podlogu sam postavila (pripremila) zemlju za cvijece koju sam namakala nekih mjesec dana i onda sam sve to zapakirala u par majlonki 
E da, ovo sam slučajno preskočio. Kao prvo, nadam se da taj sloj zemlje nije predebeli jer ti tu spominješ par najlonki (ili baš majlonki?

). Dovoljno je 1 cm naprijed i 2 cm iza, a ja bi čak u ovak malom akvariju stavio i manje.
Zemlja za cvijeće je malo zeznuta ako se ne pridržavaš par stvari. Dobro je to kaj si ju namakala, to je prva stvar koja je bitna. Druga bitna stvar je količina, o tome sam ti napisao iznad. Treća stvar koja je bitna je da staviš dovoljno šljunka iznad nje, znači 2-3 cm naprijed i 6-7 cm iza ako je šljunak granulacije 1-3 mm. Tak napraviš kao tampon zonu koja onemogućava da zemlja u vodu ispušta previše nutrijenata. Četvrta stvar je redovito obilno mijenjanje vode prvih mjesec dana, recimo 50% svakih par dana, s tim da bi bilo dobro da je ta voda odstajala jedan dan prije nego kaj ju staviš u akvarij. A i općenito bi bilo dobro da mijenjaš vodu malo obilnije i češće kad imaš zemlju u podlozi, za svaki slučaj.
Ako se ne pridržavaš tih stvari, moguće je da budeš imala problema s algama i to dosta velikih problema, a bilo bi šteta da zbog tak nečeg zamrziš ovaj naš lijep hobij (ili hobi?).

Posadi puno biljaka i nabavi neke plutajuće biljke koje poslije možeš maknuti kad ti završi cikliranje (Pistia sp., Lemna sp. - vodena leća, Ceratophylum demersum - tvrdi rogolist, Ceratopteris sp. - indijska paprat itd.)