ciao
prije cetri dana smo pronasli velikog gustera ( mislim da je varan ) nije se micao i bila mu je tekuca krv u ocima. U azilu i veterinarskim stanicama ga nisu htijeli uzeti pa je ostao kod mene.
Rekli su da je to nekakav varan i da se obratim strucnjacima za gmazove te mi preporucili veterinarski fakultet zagreb.
Ja sam iz Zminja, pa nemam ni vremena ni sretstava da ga sada vodim u zagreb, za koji tjedan mozda da.
Guster je vec 3 dana kod mene i nepokretan je, gdje god ga stavim tako ce ostat. pokusavam ga vuci za rep pa se on mice ali ne moze ustat i sporo ide ( gmize u prazno ).
Oci rijetko otvara, nema vise krvi unutra ali su mu oba oka padaju dolje.
Mozda ga je neko vani udarao jer mu je jedno oko jako naoteceno i ispod oka skulica. ne zeli jesti nista, probao sam kruh, piletinu, salatu...
Pokusavao sam mu stavljati u usta pa me ugrisao za prst i nje htio pustiti sto me jako bolilo i raskrvarilo, ali uspio sam mu nagurati par listica salata koje je jedva tesko progutao, izgleda kao da ne moze gutati
sto da radim ?
kupam ga u toploj kadi, i pustim na rucniku ispred spiralne peci, on se uopce ne mice. Nema zivota u njemu ??
Cekam dan da ga odvedem na veterinarski ali imam osijecaj da umire i da bi mi bio zahvalan ako ga odvedem veterinaru da mu skrati muke.
U ova 3 dana nije niti gledao, kad otvori oci vidi se samo crveno ispod kapaka a oci su mu uvucene u donji dio ocne supline, tako da i kad otvori oci ne gleda.
kad ga uzmem i podignem bezivotno visi i ispod repa mu tece neka bijela tekucina
velik je jedan metar i 30 cm i narancaste je boje, ima crne pruge po repu
koji je to varan i sto da radim ?