Lipanj 27, 2025, 10:57:49 prijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: Popcorn Stevica  (Posjeta: 6772 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Gwyneeth

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
  • Betta Svijet
Popcorn Stevica
« u: Listopad 14, 2011, 21:20:29 poslijepodne »
...tako kaze prijatelj da se zove ova vrsta zmije.

Vrlo neocekivano sa Aktera doma je samnom doslo nesto sto nije plivalo u vodi.... Moram zahvaliti Matiji na pruzenoj prilici da se okusam i u ovom podforumu i Chilli koja je spremno davala savjete  :zagrljaj:

Ovoj briznoj zmiji je zadnje bilo na pameti otici doma sa nekom plavusom koja je potom bez najave dobila krasnu virozu i ostavila ju u transportnoj kutijici. Onda je ta ista plavusa sa 39 temperaturom isla pomoci jadnoj zmijici stavljajuci ju u vecu posudu, ali je napravila tako precizne rupe da je pol sata kasnija Štefica vec otisla u zivot :D Izmigoljila se iz skrovista taman na vrijeme za jednog pinkija kojeg je spremno pojela (jeee, jede odmrznute bez problema).

Za vise info o tome koliko je stara i koji je morf molim Matiju ili nekog tko zna da nadopuni, hvala  :-[ Takodjer, za sve savjete koje bi imali za nekoga tko prvi put ima zmiju i to prilicno neocekivano - samo pisite.

Bolje slike kad joj nebude pun zeludac... da mi se ne izriga...

Štefica:
« Zadnja izmjena: Listopad 14, 2011, 23:56:15 poslijepodne od Gwyneeth »
"People need friends. Bettas kick their faces"
Hello, my name is Ksenija and I'm channaholic...
...Pula...

Offline kells1

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
Odg: Popcorn Štefica
« Odgovori #1 u: Listopad 14, 2011, 21:32:53 poslijepodne »
Dobra je štefa :)
premalo je slobodnih ravnih površina u stanu  :cupakosu:

Offline Vice

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 28
  • Vicko
« Odgovori #2 u: Listopad 14, 2011, 21:35:49 poslijepodne »
Bas je super !  :zagrljaj: :heart:
"I ask people why they have deer heads on their walls. They always say because it's such a beautiful animal. There you go. I think my mother is attractive, but I have photographs of her." ~Ellen DeGeneres

Offline Saša Puttar

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Varaždin
« Odgovori #3 u: Listopad 14, 2011, 21:53:15 poslijepodne »
Eto nije Štefica nego Štefek :D. Rođen je 17 ili 18.07.2011 . Mama je mješanka između ( Mama je obsoleta obsoleta-albino(black rat snake).Tata je guttata guttata oceetee ), a tata je amel striped.
Eto i slikice sa bračom i dvije seke :up:

Offline kells1

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Listopad 14, 2011, 21:57:36 poslijepodne »
onda je popcorn stevica  dobar :)

Offline markomed

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 36
« Odgovori #5 u: Listopad 14, 2011, 22:05:41 poslijepodne »
Prelijepe šare i oči!!  ;)

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Betta Svijet
« Odgovori #6 u: Listopad 14, 2011, 23:56:01 poslijepodne »
Dragooon, svaka cast  :up: :up:

A ja mislila da im jos nije nitko gledao pod rep! :D Zato je i dobila ime koje se lako transformira u musko... ali zapravo mi se kellsov prijedlog jaaako svidja - Stevica, takav nadimak mi ima prijatelj :D Ok, usvojeno!

I hvala na ostalom infu. Bilo je predobrih brace i sestara! Kome su otisle? Sad cu po malo pocet proucavati nazive morfova i genetiku. Tko zna, mozda jednom dodje prava stefica :D

Jel to tvoja zenka pobjegla u transportu? :(

E sad jos malo pitanja, vjerojatno jako glupa prosjecnom drzatelju zmija ali... eto, nemogu biti zelenija u tome...

Prilicno je divlji, plasljiv. Kada mu je dovoljno toplo ima ostar stav, sva sreca pa je jos krezub :D Koji pristup za malo ga pripitomit da mi ne odgrize nos kad bude veci?
Sada je bio dobio jest nakon 5 dana tj. 6. dan nakon proslog hranjenja. Cinio se jaaako gladan. Da li da mu dajem svaki 5. dan ili?
Nakon bjega sam malo paranoicna da ga opet ne izgubim, kako da znam jel kroz nesto moze ili ne proc? Mislila sam da ni kroz ovo kroz sto je prosao - nemoze. A mora imati rupe za disanje... Stavila bih ga mozda u prazan akvarij ali neznam kako da napravim ventilaciju onda, jel su dosta 2 rupe na vrhu? Koliko visoko on moze?

Thnks :)
...Pula...

Offline kells1

• Punopravni član
Odg: Popcorn Stevica
« Odgovori #7 u: Listopad 15, 2011, 00:18:05 prijepodne »
Kum ponosan  :k038: :trampoline:

Offline delbi

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Pula
  • vecio mona
    • http://www.posronja.eu
« Odgovori #8 u: Listopad 15, 2011, 08:08:46 prijepodne »
ajde super...znaci uselio je....i, sve je proslo dobro!
pula
Too Old to Rock 'n' Roll: Too Young to Die

Offline nikily

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Lokacija: R'lyeh
  • She's lost control
    • Chaos in motion
« Odgovori #9 u: Listopad 15, 2011, 08:42:48 prijepodne »
I hvala na ostalom infu. Bilo je predobrih brace i sestara! Kome su otisle?

Jedan decko ifsiolonu, jedan ivborosi i jedan meni. As far as I know. :D

Stevica je divan. :) Daj nam koju fotku gajbe.  ;)

Offline Saša Puttar

• Punopravni član
« Odgovori #10 u: Listopad 15, 2011, 09:28:50 prijepodne »
Dragooon, svaka cast  :up: :up:

A ja mislila da im jos nije nitko gledao pod rep! :D Zato je i dobila ime koje se lako transformira u musko... ali zapravo mi se kellsov prijedlog jaaako svidja - Stevica, takav nadimak mi ima prijatelj :D Ok, usvojeno!

I hvala na ostalom infu. Bilo je predobrih brace i sestara! Kome su otisle? Sad cu po malo pocet proucavati nazive morfova i genetiku. Tko zna, mozda jednom dodje prava stefica :D

Nemaš frke zato smo tu :up:  Pa znaš da se pod rep mora zaviriti :D

Jel to tvoja zenka pobjegla u transportu? :(

Da. Stavil sam ju u kutiju koja ima zatvarače još sam kutiju i zaljepil za svaki slučaj, ali si je nadigla ugao poklopca koji se da nadiči jako teško, ali vidiš bedak uči na svojim greškama a pametan na tuđim :-[  cijeli auto sam rastepel  znači upravljačka ploča, sjedala, kompletan tapecirung,obloge od vrata  nešto malo mašine, i naravno nisam ju našel.
Zato pazite one su majstori za bijeg. Sad me škoja naučila i videl sam kak ti iskusni rade ( Džapo) prvo u vreču, a onda u kutiju. Ja se nadam da če ju zamjenit kroz koji dan ženkica snow ili okeetee .

Prilicno je divlji, plasljiv. Kada mu je dovoljno toplo ima ostar stav, sva sreca pa je jos krezub :D Koji pristup za malo ga pripitomit da mi ne odgrize nos kad bude veci?

Trebaš samo malo radit sa njom povremeno ju stavit na ruku. On je sad mali i plašljivi kroz kratko vrijeme bi se trebal priviknut da mu nisi pretnja. Kad ga uzimaš nemoj mu baš sa gornje strane prilazit jer se tako osječa ko pljen.  Moja ženka je do godine dana bila super onda je na jedan mjesec poludela tolko je grizla da je to čudo, samo se ne smiješ bojati jer te nemože pojesti. Nakon mjesec dana divljanja i griženja se oped smirila i više nikad nije pokazala znakove agresivnosti.

Sada je bio dobio jest nakon 5 dana tj. 6. dan nakon proslog hranjenja. Cinio se jaaako gladan. Da li da mu dajem svaki 5. dan ili?

Thnks :)

Eto kak se hrani
-Jedan pinki miš (2-3g) svakih 4-5 dana (Zmija težine 4-15g)
-Dva pinki miša (3g x 2) svakih 4-5 dana (Zmija težine 16-23g)
-Malo dlakavi miš (5-7g) svakih 5-6 dana (Zmija težine 24-30g)
-Normalno dlakav miš (7-9g) svakih 5-6 dana (Zmija težine 30-50g)
-"Skakač" miš (9-12g) svakih 5-6 dana (Zmija težine 51-90g)
-Skoro odrastao miš (14-20g) svakih 7 dana (Zmija težine 91-170g)
-Odrastao miš (24-30g) svakih 7-x dana (Zmija težine 170+)
-Veliki odrasli miš (40-50g) svakih 7-x dana (Zmija težine 400g+)

Mada ja hranim sa štakorima. Prvih 15 hranjenja svaki 4 dan sam hranil sa pinki mišem, i onda sam prešel na pinki štakora kojeg je jela bez problema. I onda kako raste povečavaš štakore.

.
Nakon bjega sam malo paranoicna da ga opet ne izgubim, kako da znam jel kroz nesto moze ili ne proc? Mislila sam da ni kroz ovo kroz sto je prosao - nemoze. A mora imati rupe za disanje... Stavila bih ga mozda u prazan akvarij ali neznam kako da napravim ventilaciju onda, jel su dosta 2 rupe na vrhu? Koliko visoko on moze?

Svi smo paranoični nakon bjega vjeruj :'(
dok je tak mala može kroz dosta male rupice. Može akvarij i na poklopcu možeš stavit skroz sitnu mrežicu. Pa dve rupe na vrhu kroz koje on nemže pobječi nisu dovoljne.Možeš uzet najmanji borer pa napraviš više rupa. On se u uglovima terarija može skoro pa cijeli ispružit, a na sredini ne.
« Zadnja izmjena: Listopad 15, 2011, 09:32:24 prijepodne od Dragon »

Offline aktalv6666

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 46
« Odgovori #11 u: Listopad 15, 2011, 11:05:12 prijepodne »
pa ovo čudo je ista moja Minnie  :up: možda su buraz i seka? (ja sam je otkupila od Maje iz Slavonskog Broda)
baš je lipi  :klap:
....mama, ne šizi, neće me pojesti....

Offline Chilii

• Urednica terra redakcije
  • Forum Administrator
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 43
  • AkTer jedna od šest :)
« Odgovori #12 u: Listopad 15, 2011, 13:41:27 poslijepodne »
Weeeee pronađen je mali Stevica  :klap:

Evo Dragon je sve napisao, drži se njegovih savjeta i sve će biti ok.

Tako mi je drago da si nam se i ti pridružila na ovom dijelu foruma, nakon svih onih čeznutljivih posteva  :zagrljaj:

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Betta Svijet
« Odgovori #13 u: Listopad 15, 2011, 13:48:09 poslijepodne »
Hvala Dragon!

Sto se divljine tice, zbilja ne mislim da ce me pojesti :D Vise mi je bed sto vidim da joj nije ugodno da ju diram, nemam namjeru maltretirati zivotinju. Da mi kazete da nema sanse da me "zavoli" bi ju pustila na miru, al ovako cu ju povremeno po rukama.... nije da mi smeta :D Dobro da si rekao da neidem rukom iznad nje, primjetila sam da malo ustukne kad to napravim. Sad se osjecam s druge strane uloge kad mene netko pita "zasto imas filter u akvariju?" :D

Zao mi je za tvoju zenku :( Mora daje grozno tako blesavo izgubiti zmiju.... jel moguce da jos ispuze odnekud? Uuu snow je lijepaaaa.

Kada postaju spolno zreli? I kako da ga vazem, donesem na kuhinjsku vagu? :D

Sto se hranjenja tice: jel moguce umjesto jednog veceg poluodraslog misa dati vise pinkija, ili treba bas po velicini ici ili ne probavlja dobro? Razmisljam da kupim jedan par miseva, moglo bi bit lakse od nabavljanja prave velicine preko neta... ili ne?

Sto se terarija tice... razmisljam sto da napravim sad, jos je u plasticnom boxu i neznam gdje da ga smjestim. Kada sam ga uzimala imala sam na umu akvarij ali me sada ta mogucnost bjega jako muci. Nemam poklopac  za njega nego je stakleni sa dve rupe. To onda otpada jer nebi bilo dosta zraka.... Da li da odmah napravim terarij, ali nemogu dovoljno veliki dok ne preselim, jednostavno ne stane nigdje (mislim na veliki za odraslu - a i stao bi u dnevni ali... ukucani ne zele gledati zmiju pa je sad u ribljoj sobi gdje bi trebao i ostati), al mozda mogu napraviti nesto izmedju (tak nekih 60-80 u sirinu) dok je manji, pa kasnije nek ostane za neku drugu manju zivinu. Ili curu kad nabavim  :heart: Vec planiram podmladak a ovaj jos nije ni na dva pinkija preso :D

Chili hvala! Sta su se kuzili ceznutljivi postovi?? :D
...Pula...

Offline Saša Puttar

• Punopravni član
« Odgovori #14 u: Listopad 16, 2011, 07:47:25 prijepodne »

Hvala Dragon!

Sto se divljine tice, zbilja ne mislim da ce me pojesti :D Vise mi je bed sto vidim da joj nije ugodno da ju diram, nemam namjeru maltretirati zivotinju. Da mi kazete da nema sanse da me "zavoli" bi ju pustila na miru, al ovako cu ju povremeno po rukama.... nije da mi smeta :D Dobro da si rekao da neidem rukom iznad nje, primjetila sam da malo ustukne kad to napravim. Sad se osjecam s druge strane uloge kad mene netko pita "zasto imas filter u akvariju?" :D

Zmija te neče zavoljeti ali če se priviknuti :up: . Kukuruzne zmije su kad ih primiš u ruku dosta aktivne. Samo ti nju ljepo polako hendlaj i sve če biti u redu.

Kada postaju spolno zreli? I kako da ga vazem, donesem na kuhinjsku vagu? :D

Mužijaci mogu biti spolno zreli sa već uko 9 mj. starosti. Ja ih važem na kuhinjskoj vagi. U platnenu vrećicu da ne ne bježi i na vagu.

Sto se hranjenja tice: jel moguce umjesto jednog veceg poluodraslog misa dati vise pinkija, ili treba bas po velicini ici ili ne probavlja dobro? Razmisljam da kupim jedan par miseva, moglo bi bit lakse od nabavljanja prave velicine preko neta... ili ne?

Pa umjesto poluodraslog miša bude ti smiješno davat par pinkija jer ih bude papal ko bombbončeke. Moj savjet ti je preči sa pinki miševa na pinki štakore i dalje da ju hraniš sa štakorima. Kukurutne zmije mogu jesti dosta velik pljen . Kad su odrasle jedu veči plen od miša pa ti je i jeftinije kupit jednog štakora umjesto 2 miša. Možeš kontaktirat TomicuM on ti pošalje zamrznute štakore koju god veličinu trebaš. Ili da si sama uzgajaš, ali za jednu zmijicu ti se baš ne isplati.

Sto se terarija tice... razmisljam sto da napravim sad, jos je u plasticnom boxu i neznam gdje da ga smjestim. Kada sam ga uzimala imala sam na umu akvarij ali me sada ta mogucnost bjega jako muci. Nemam poklopac  za njega nego je stakleni sa dve rupe. To onda otpada jer nebi bilo dosta zraka.... Da li da odmah napravim terarij, ali nemogu dovoljno veliki dok ne preselim, jednostavno ne stane nigdje (mislim na veliki za odraslu - a i stao bi u dnevni ali... ukucani ne zele gledati zmiju pa je sad u ribljoj sobi gdje bi trebao i ostati), al mozda mogu napraviti nesto izmedju (tak nekih 60-80 u sirinu) dok je manji, pa kasnije nek ostane za neku drugu manju zivinu. Ili curu kad nabavim  :heart: Vec planiram podmladak a ovaj jos nije ni na dva pinkija preso :D

Pa imaj ga u plastičnom boxu dok malo ne naraste. Uredi mu ga stavi dole zemlju, skrovište, posudu sa vodom. Obavezno mu stavi grijanje. Eto tu imaš osnovno o njima:  http://www.akvarij.net/index.php?option=com_content&view=article&id=669:kukuruzna-zmija&catid=56:gmazovi&Itemid=176

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Betta Svijet
« Odgovori #15 u: Listopad 16, 2011, 15:06:11 poslijepodne »
Dragon, svaka cast, imas strpljenja  :zagrljaj: :heart:

Evo jucer je hendlanje vec bilo ugodnije, i dalje je brijala dosta brzo ali nije ju ulovila panika ko par dana prije pa je vec i istrazivala gdje bi se sve mogla zavuc.

Hvala i za info o hrani, onda cu zamrznuti ove pinkije koje sad imam tek novorodjene (u ducanu gdje radim jedan par miseva proizvodi i zapravo su rodjeni u ponedjeljak, oce li biti preveliki vec? Imam jos 2 mini mini pinkija i onda bi bilo tih 4 od tjedan dana), pa ce mi to bit dosta a onda mogu od Tomice naruciti  stakse.

Pitanje: sto vase zene/muzevi kazu na zamrznute miseve/stakore pored kokoshki u zamrzivacu? :D

Sad jos samo par pitanja u vezi smjestaja: u clanku koji si poslao pise da bi terarij od 90 x 60 x 60 bio dovoljan, jel to tocno? Mislila sam da im treba minimalno 110-120 sirine. Mozda bi mogla i odmah ugurati negdje 90 cm u sirinu pa da ne radim dupli posao sa prvo malim pa vecim akvarijem.

Drugo pitanje: koliki plasticni box je dovoljno veliki kao privremeno? Sad je u 5 l (onaki ko iz ikee). Ima termo kabl na jednom kraju, tamo je 28-30 a na drugom oko 23-24 stupnjeva. Ima posudicu s vodom i podloga je papirnati rucnik. Jel to ok?

Citam da za hranjenje je dobro da ga vadim van, jel ga vadim i iz tog skrovista? Imam jos boxeva pa to nije problem. Da nebi pomislio da moji prsti koji idu prema njemu uvijek imaju misa :D
...Pula...

Offline Saša Puttar

• Punopravni član
« Odgovori #16 u: Listopad 16, 2011, 15:31:28 poslijepodne »
Dragon, svaka cast, imas strpljenja  :zagrljaj: :heart:

Evo jucer je hendlanje vec bilo ugodnije, i dalje je brijala dosta brzo ali nije ju ulovila panika ko par dana prije pa je vec i istrazivala gdje bi se sve mogla zavuc.

Hvala i za info o hrani, onda cu zamrznuti ove pinkije koje sad imam tek novorodjene (u ducanu gdje radim jedan par miseva proizvodi i zapravo su rodjeni u ponedjeljak, oce li biti preveliki vec? Imam jos 2 mini mini pinkija i onda bi bilo tih 4 od tjedan dana), pa ce mi to bit dosta a onda mogu od Tomice naruciti  stakse.

Samo ti pitaj pa zato smo svi tu.
Mislim da nebi trbalo biti problem sa tim pinkijima. Velim one mogu pojest dosta veliki pljen.

Pitanje: sto vase zene/muzevi kazu na zamrznute miseve/stakore pored kokoshki u zamrzivacu? :D

ja imam sreču da mi je Tomoca blizu pa ne trebam zamrzavati ;)

Sad jos samo par pitanja u vezi smjestaja: u clanku koji si poslao pise da bi terarij od 90 x 60 x 60 bio dovoljan, jel to tocno? Mislila sam da im treba minimalno 110-120 sirine. Mozda bi mogla i odmah ugurati negdje 90 cm u sirinu pa da ne radim dupli posao sa prvo malim pa vecim akvarijem.

Ne treba veči. Kukuruzna naraste do 150 cm pošto ti imaš dečeca on bude do 110cm. A dve strane terarija moraju biti velike ko dužina zmije. Znači 90 X 60 uvrh glave.

Drugo pitanje: koliki plasticni box je dovoljno veliki kao privremeno? Sad je u 5 l (onaki ko iz ikee). Ima termo kabl na jednom kraju, tamo je 28-30 a na drugom oko 23-24 stupnjeva. Ima posudicu s vodom i podloga je papirnati rucnik. Jel to ok?

Ne znam koje su dimenije toga. Sve ostalo je ok.

Citam da za hranjenje je dobro da ga vadim van, jel ga vadim i iz tog skrovista? Imam jos boxeva pa to nije problem. Da nebi pomislio da moji prsti koji idu prema njemu uvijek imaju misa :D

Ja svoje sve vadim van iz tog razloga kaj si napisala . Čak i prije nego om dam lagano lupkam po kutijici da vidiš kak odma počnu tražiti štakora. Točno znaju da ide hrana :D.

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Betta Svijet
« Odgovori #17 u: Listopad 16, 2011, 18:16:52 poslijepodne »
E super, onda ima za jos koji tjedan pinkija :)

Joj ja moram sa mrtvim plijenom zbog ukucana. To je bilo obecanje da uopce smijem imati zmiju... da dragom kazem da osobno ubijam jadne miseke nebi dobro zavrsilo :D Ok, s pinkijima nemam problema jer oni ni ne izgledaju zivo... tak da ce sutra dobiti svjezeg  :heart:

E super to za terarij, onda mogu ici u izradu finalnog odmah :)

Ovaj boxic je 26 x 19 x 15 cm velik. Stavila sam mu list da se moze sakriti ispod, i ima grancicu na drugom kraju ako se mora popesti negdje. Jel to dovoljno rupa za disanje? Izbusila sam si i prste uz rupe :D

Ok, onda ide uvijek van na hranjenje. Za sad me jos uvijek pokusava ugrist kada ga uzimam, bas se prepadne a neznam kako da ga primim drugacije kad je sklupcan? Kasnije kad je po rukama je ok, ne boji se vise ruku (prije ih je skroz izbjegavao).
...Pula...

Offline markomed

• Punopravni član
« Odgovori #18 u: Listopad 16, 2011, 21:44:27 poslijepodne »
Hm, mozda da stavis nesto umjersto lista ovog...posto je izvana moguce da uneses nametnike...
sto se hendlanja tice, u pocetku lagano s njom, stavi ruku pokraj nje i polako ju pocni dirati sastrane i onda ju uzmes, tako sam ja barem sa svojom.
Sad se naucila vec i mogu komotno samo uzet bez ikakvih priprema i ne trza se.

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Betta Svijet
« Odgovori #19 u: Listopad 16, 2011, 21:51:47 poslijepodne »
Lisce je indijski badem za akvaristicku namjenu i vec je tretirano protiv nametnika ;)

Sto se prilazenja tice tako i radim, cekam da okrene glavu pa ju primim, da ne shvati kao napad. Valjda je tak ok...
...Pula...

Offline vatrica

• Novi član
  • *
« Odgovori #20 u: Listopad 16, 2011, 22:21:54 poslijepodne »
Gwyneeth...ja imam sestru od tvojeg Stevice  Nellu:klap:
i sestru  iz proslog legla Ellu ( ko lolek i bolek:))) )
obje su super  :heart:
ja svojima govorim prije nego ih uzmem u ruke, tako od pocetka, nikad im ne pridem da ih naglo uzmem, ja volim pricekati da vidim njihove reakcije na mene...(interesantno mi proucavati reakcije na razne situacije)...do sada nisu nikad pokazale zelju za ugrizom,  no  dragon kaze da je njegova pocela gristi nakon  godinu dana pa ima vremena  :D
razlika  u karakteru mojih dviju sestrica je golemaaa i volim sto je tako, nadam se da ces uzivati sa svojom zmijicom, zacas ce je svi ukucani zavoljeti  :klap:

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Betta Svijet
« Odgovori #21 u: Listopad 17, 2011, 01:18:09 prijepodne »
Hey vatrica! Joj sto ima puno rodbinskih veza u ovom djelu foruma :D Ima slika tvojih sestrica?

A to da ce ju svi zavoljeti... sumnjam, ima ovdje tvrdih oraha. Ali zato je moj brat prvi put drzao zmiju i odusevljen je  :zagrljaj:
...Pula...

Offline markomed

• Punopravni član
« Odgovori #22 u: Listopad 17, 2011, 08:55:33 prijepodne »
ja svojima govorim prije nego ih uzmem u ruke, tako od pocetka, nikad im ne pridem da ih naglo uzmem

Zar nisu zmije gluhe? :)

Offline Nino G

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
« Odgovori #23 u: Listopad 17, 2011, 09:36:02 prijepodne »
ja svojima govorim prije nego ih uzmem u ruke, tako od pocetka, nikad im ne pridem da ih naglo uzmem

Zar nisu zmije gluhe? :)

Jesu, blago njima.

Offline vatrica

• Novi član
  • *
« Odgovori #24 u: Listopad 17, 2011, 20:38:45 poslijepodne »
 :D :D :D :D nino  :D :D :D
pa jesu, ali mozda osjete neke vibracije, ako i ne..nebitno...ja njima pricam,  one se barem  ne bune ko muski dio kugle zemaljske  :P
Gwyneeth ..i kod nas bilo tvrdih oraha, prvih mjesec dana nitko od prijatelja nam nije usao u kucu, no sad je vec bolja situacija :klap: