Slike akvarija i ribe postavim sutra, trenutno sam na poslu
AKVARIJ:
- dimenzije/litraža, - 66*30*30/60l
- temperatura, - 25
- parametri vode: pH, NO2, NO3, GH i KH - ne znam
- vrijeme od pokretanja akvarija, - 30 dana
- kad su nakon pokretanja akvarija useljene prve ribice, - 26 dana
- koliko često i koliko mijenjate vode - do sad sam samo jednom promjenio cca 10 l vode
- da li prilikom izmjene vode usisavate dno akvarija - još ne al hoću, ribice useljene pred 4 dana
FILTER:
- model filtera (unutrašnji ili vanjski) i koliki je protok (koliko litara/sat) - unutrašnji 300l/h s tim da je podešen negdje na pola (cca 150l/h)
- način i periodi čišćenja filter materijala - još nisam
- što imate od filter materijala u akvariju (spužva, aktivni ugljen, keramika, vata...) - spužva
OSTALA OPREMA:
- panjevi i kamenje te ima li sluzi na panju ili na kamenju i podlozi? - DIY 3d pozadina i kamenje, nema
- grijač - 50w
- pumpa za zrak - nema
- CO2 sustav – kakav - nema
- koju kemiju dodajete u akvarij? (Gnojiva za biljke, sredstva za pripremu vode i dr.) - još ništa
STANOVNICI:
- popis vrsta riba i broj pojedinih primjeraka - barbusi (5 zelenih, 5 tetrazona i 5 albino) + 2 čistača Hypostomus plechostomus
- starost ribica - nepoznato (veličine od 1-3cm)
- ima li potencijalnih „terorista“ - nema
- hranjenje – koliko često hranite ribe i kojom hranom (da li je prošao rok trajanja) jednom dnevno hrana u listićima i svako drugi dan jedna tableta za čistače
PROMJENE:
- promjene u akvariju u zadnja 2 – 3 tjedna (nove ribice, biljke, oprema) - ribice
- promjena kvalitete vode (zamućenje, miris) nema, bile su se pojavile smeđe alge i tad sam promjenio 10l vode i "posisao" alge i podesio timer da se rasvjeta gssi sat vremena u tjeku rada i alge su nestale
- da li vam trunu (propadaju) neke biljke - ne, kad sam ih tek posadio pocrnulo je i otpalo je par listova i to sam odstranio i sada je sve ok
SIMPTOMI:
- detaljan opis simptoma - Jedan zeleni barbus totolno odudara od ostalih, zavuče se u gornji ugao akvarija (skoro pa na površini) i tu pluta po nekoliko sati, malo propliva i onda opet isto. Ništa ne jede, odnosn vrlo malo i samo tako stoji
- promjene na koži, na perajama ili škrgama, očima... - nema
- da li uzima hranu, disanje, ponašanje (da li se sakriva...)ne uzima hranu, odnosno vrlo malo, skriva se, stalno je odvojen od ostalih ribica i kao da mu fali zraka, stalno je skoro pa na samoj površini vode
- kakav izmet imaju ribe (normalan ili končasto sluzavi ili končasto zamučeno-bijeli ili...) - ne znam, mislim da je normalan, novi sam u svemu i imam ribe 4 dana
- kad su se simptomi prvi puta uočili - odmah nakon useljavanja riba u akvarij
- pokušaj liječenja, kojim lijekom/lijekovima - ne
- koliko je ribica bolesno, da li je bilo uginuća? samo ta jedna, nije bilo uginuća
- stanje ostalih stanovnika
što ja vidim stanje je odlično