AKVARIJ:
- dimenzije/litraža, 50*29*29
- temperatura - oko 25 - toliko mi pokazuje zaljepljeni termometar s vanjske strane pa neznam koliko je to točno
- parametri vode: pH, NO2, NO3, GH i KH - neznam
- vrijeme od pokretanja akvarija, 35 eqnq
- kad su nakon pokretanja akvarija useljene prve ribice, - nakon 2 dana
- koliko često i koliko mijenjate vode - svakih 10 dana 1/3 vode
- da li prilikom izmjene vode usisavate dno akvarija - da
FILTER:
- model filtera (unutrašnji ili vanjski) i koliki je protok (koliko litara/sat) : micro jet filter230v ~ 50hz, 20- 200l/h postavljen je na najače da mreška površinu vode, iako se nekad odljepi i padne dublje u vodu
- način i periodi čišćenja filter materijala - svakih 10 dana u vodi koju sam izvadila iz akvarija operem spužvicu, a aktivni ugljen zamjenim novim
- što imate od filter materijala u akvariju (spužva, aktivni ugljen, keramika, vata...) - spužvica i aktivni ugljen
OSTALA OPREMA:
- panjevi i kamenje te ima li sluzi na panju ili na kamenju i podlozi? ima jedna školjka na dnu 3 umjetne biljke i jedna prava
- grijač - ne
- pumpa za zrak da
- CO2 sustav – kakav - nerazumijem pitanje
- koju kemiju dodajete u akvarij? (Gnojiva za biljke, sredstva za pripremu vode i dr.)- ništa
STANOVNICI:
- popis vrsta riba i broj pojedinih primjeraka 2 zlatne ribice i jedna zlatna - žuta
- starost ribica - kod mene su mjesec dana a neznam koliko su bile u pet shopu
- ima li potencijalnih „terorista“ - ne
- hranjenje – koliko često hranite ribe i kojom hranom (da li je prošao rok trajanja)- nije prošao rok trajanja, jednom na dan sera goldy
PROMJENE:
- promjene u akvariju u zadnja 2 – 3 tjedna (nove ribice, biljke, oprema) - prije dva tjedna su se pojavile crvene alge na biljkama, ali kad smo promjenili 1/3 vode nestale su, sada ima samo zelenih algi po stjenkama akvarija
- promjena kvalitete vode (zamućenje, miris) - voda je bistra miriši na ribe
- da li vam trunu (propadaju) neke biljke ne trunu
SIMPTOMI:
- detaljan opis simptoma - jedna ribica leži na dnu akvarija, nema nikakve fizičke promjene na sebi, meni izgleda dosta mršavo, pa mislim da se nije prenajela, bojim se čak da je premalo jela, da su joj ostale dvije pojele svu hranu. kad im dajem hranu ide odma na hranu ali kao da je bas najbolje ne kuži, listić propliva kraj nje a da ga ne skuži. kad pliva ima spuštenu gornju peraju. kao da se brzo umori i onda opet ide na dno. sada u karanteni je isto na dnu, ali kad se približim dođe na vrh da joj dam hranu.
- promjene na koži, na perajama ili škrgama, očima... - nema promjena
- da li uzima hranu, disanje, ponašanje (da li se sakriva...) - uzima hranu
- kakav izmet imaju ribe (normalan ili končasto sluzavi ili končasto zamučeno-bijeli ili...) - čini mi se da je izmet malo bjeliji nego inače
- kad su se simptomi prvi puta uočili prije 2-3 dana
- pokušaj liječenja, kojim lijekom/lijekovima - sinoć smo je odvojili u karantenu u 8l vode i ukapali 8kapi baktopura
- koliko je ribica bolesno, da li je bilo uginuća? samo je jedna bolesna, ostale su zdrave i živahne
- stanje ostalih stanovnika - nepromjenjeno
samo bih još htjela napomenuti da kad sam ih stavila u akvarij, prije su u akvariju stanovali samo gupiji, mama gupi, tata gupi i 10 male djece gupija koji su se tek porodili. tatu gupija i djecu su ribice pojele, valda ponoći nisam skužila kada, a mama je bila malo veća, ali je uginula za koji dan, ja mislim jer nije mogla doći do hrane i stalno se morala skrivati jer su je ribice naganjale.
nadam se da je dosta informacija. mislim da nije od prejedanja jer sam pazila da im ne dajem previše hrane. jedan dan sam ih pustila i bez hrane ali poslje mi ih je bilo žao jer stalno mislim da ih premalo hranim.