Dobro dosla

ovako, moj savjet, odmah odustani od zlatica. one zahtjevaju puuuno prostora i jaaaako dobru filtraciju, sto se ne poklapa s ovim sto si ti rekla..

litrazu akvarija ja racunam na ovaj nacin, recimo moj aq je 60x30x35, to sve pomnozis i rezultat podijelis s 1000 i dobijes litrazu (60x30x36=63000/1000=63)
dakle, uzmi metar, izmjeri stranice i izracunaj litrazu. po tome se mozes dalje orijentirati koju vrstu riba staviti.
filter MORAS imati u svakom akvariju, on ti dosta kosta, ali budi pametna pa ga kupi preko forumskog oglasnika, naci ces puuuno jeftinije filtere i grijace nego u ducanu, a naravno, jednako kvalitetne. ali da bi kupila i grijac i filter, trebas znati litrazu akvarija.
kad se odlucis za ribice, kupis podlogu. kupis sljunak/pijesak i hranjivu podlogu i to sve stavis u akvarij. znaci, prvo hranjivu podlogu (imas gotovih za kupit, a ako nemas puno love, kupis obicnu zemlju za cvijece, dobro ju isperes i stavis ispod sljunka/pijeska, ovisno za sto si se odlucila), zatim sljunak gore i to je to. posadis par biljcica, koje isto kupis preko forumskih oglasa, jer su puuuuno zdravije i jeftinije nego u pet centrima, i veci je izbor. kad to obavis, ukljucis filter i grijac i tako ostavis aq da se ciklira 3 tjedna. BEZ RIBICA. tek nakon ta 3 tjedna dodajes ribice unutra. i to je to.
naravno, vazna je i rasvjeta, pretpostavljam da si kupila samo staklo za 50 kn, onda lijepo kupis obicnu stednu zarulju (recimo spektar boja 3600k na dalje) i stavis je u obicnu stolnu lampu, ili onu koja se moze ''zakaciti''na rub akvarija i uzivas u svojim ribicama....
jos si procitaj vodic za pocetnike i naravno, izmjeri litrazu akvarija!!!
SRETNO!!