Srpanj 08, 2025, 07:24:11 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: moj aq  (Posjeta: 137760 vremena)

0 Članova i 3 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline MEMO

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
Odg: moj aq
« Odgovori #525 u: Veljača 11, 2013, 19:44:31 poslijepodne »
MEMO

Offline MEMO

• Punopravni član
« Odgovori #526 u: Veljača 16, 2013, 09:28:48 prijepodne »
sta je potrebno mahovini u aq da lijepo i dobro raste?
MEMO

Offline Piranhaa

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 35
  • Glupost je neuništiva...!
« Odgovori #527 u: Veljača 16, 2013, 12:16:53 poslijepodne »

Uzgajanje mahovine ti je jednostavno i nezahtjevno. Ne trebas paziti na temperaturu jer ona raste ina temp od 15 pa do 30ak C°..  U principu, većina mahovina bolje raste u nešto hladnijim vodama, do 28 stupnjeva C. Osim one javanske, jer ona moze dobro rasti i na temperaturi višoj od 30 stupnjeva.. netrebati neka dobra rasvjeta,  ne trebas koristiti  CO2, i ne trebas nesto extra gnojiti...ona ce se razvijati, ali  s odgovarajućom rasvjetom od cca 0,3-0,5w/lit, dodatkom CO2 i nutrijenata, rast će biti bujniji, boja mahovine izraženija i sam rast daleko brži.   U biti,uzgoj mahovine se smatra najjednostavnijim biljnim uzgojem u akvariju. Osim te javanske kojoj je rast duplo sporiji, ispravite me ako grjesim... i sada tu mahovinu zbog ljepseg izgleda pricvrstis na neki kamen ili granu ili sto god a mozes i na  sto tvrdjoj pvc mrezici s rupama od cca 8mm, jeddnolično razmjestiti mahovinu po površini, stegnut  ju pvc trakicama na više mjesta ali ne prejako ,postavis na stjenku akvarija ili dno i sacekas da mahovina poraste... i to je sva filozofija...
« Zadnja izmjena: Veljača 16, 2013, 12:27:01 poslijepodne od Piranhaa »
Tih dana bila si najlepsa na svjetu... I sada si...samo nema ko da primeti...

Offline MEMO

• Punopravni član
« Odgovori #528 u: Veljača 16, 2013, 12:56:37 poslijepodne »

Uzgajanje mahovine ti je jednostavno i nezahtjevno. Ne trebas paziti na temperaturu jer ona raste ina temp od 15 pa do 30ak C°..  U principu, većina mahovina bolje raste u nešto hladnijim vodama, do 28 stupnjeva C. Osim one javanske, jer ona moze dobro rasti i na temperaturi višoj od 30 stupnjeva.. netrebati neka dobra rasvjeta,  ne trebas koristiti  CO2, i ne trebas nesto extra gnojiti...ona ce se razvijati, ali  s odgovarajućom rasvjetom od cca 0,3-0,5w/lit, dodatkom CO2 i nutrijenata, rast će biti bujniji, boja mahovine izraženija i sam rast daleko brži.   U biti,uzgoj mahovine se smatra najjednostavnijim biljnim uzgojem u akvariju. Osim te javanske kojoj je rast duplo sporiji, ispravite me ako grjesim... i sada tu mahovinu zbog ljepseg izgleda pricvrstis na neki kamen ili granu ili sto god a mozes i na  sto tvrdjoj pvc mrezici s rupama od cca 8mm, jeddnolično razmjestiti mahovinu po površini, stegnut  ju pvc trakicama na više mjesta ali ne prejako ,postavis na stjenku akvarija ili dno i sacekas da mahovina poraste... i to je sva filozofija...
ok..hvala ti puno na odgovoru i sto si mi objasnila.obicna je mahovina.stavim sliku al kvalieta je upitna :).svijetlo je orginal u juwelovom poklopcu  jedna fluo cijev l18w/765.aq je 100 l.stavio sam je na vinovu lozu i omotao silkom za pecanje i takodjer na kamen al otpada u komadicima i samo nestaje...jos mi je ostalo samo malo.u podlozi imam zemlju za cvijece i dodajem svakih 20 dana rastol-gnojivo za akvarijske biljke 24 ml na 100 l.takodjer tako mijenjam vodu svakih 20 dana od 15-30 l.nemam puno riba samo 2-3 bijela šverta i mozda 3 mala gupja.od cistaca jedan coridoras i malo veci synodontis.
poklonio sam kumu malo te mahovine i kod njega raste,a ne dodaje nista od gnojiva i ima puno riba.samo sto ima puno vise svijetla nego ja.
MEMO

Offline MEMO

• Punopravni član
« Odgovori #529 u: Veljača 17, 2013, 18:07:09 poslijepodne »
jedno pitanje koje nije vezano o akvaristici.koji je po vama najbolji browser?
MEMO

Offline MEMO

• Punopravni član
« Odgovori #530 u: Veljača 18, 2013, 11:56:43 prijepodne »
imam orginal juwel poklopac vec godinama i bio mi je dobar dok sam imao ciklide....sad imam biljni aq i treba mi svjetla.imam nesto laminata i dal se moze od njega napraviti poklopac za aq od 100 lit.?
mislio sam prepraviti ovaj poklopac al problem je sto je jako mokar pa nebi se sa strujom bas igrao.
MEMO

Offline delbi

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Pula
  • vecio mona
    • http://www.posronja.eu
« Odgovori #531 u: Veljača 18, 2013, 14:21:13 poslijepodne »

godinama....skoro oduvijem koristio Firefox...i, onda, neznam zasto i kako djeca me nagovorila na Chrome i..ostao odusevljen...sada njega koristim....
pula
Too Old to Rock 'n' Roll: Too Young to Die

Offline MEMO

• Punopravni član
« Odgovori #532 u: Veljača 18, 2013, 16:04:35 poslijepodne »

godinama....skoro oduvijem koristio Firefox...i, onda, neznam zasto i kako djeca me nagovorila na Chrome i..ostao odusevljen...sada njega koristim....

i ja sam oduvjek koristio firefox pa sam presao na operu.dobra je al mi se pocela u zadnje vrijeme rusiti i stalno nesto izvodi.citam po netu koji je najbolji al se ne mogu odluciti :)
MEMO

Offline delbi

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • vecio mona
« Odgovori #533 u: Veljača 18, 2013, 16:27:11 poslijepodne »

i ja sam oduvjek koristio firefox pa sam presao na operu.dobra je al mi se pocela u zadnje vrijeme rusiti i stalno nesto izvodi.citam po netu koji je najbolji al se ne mogu odluciti :)
Mislim da najboljeg nema.....ovisi kako ti koji sjedne....evo, ja imam frenda koji je totalni internet freak i, on tvrdi da je Maxton najnajnajbolji i, samo njega koristi....on uredno ima otvoreno preko 50-ak tabova...koje mu ovaj snima..i, sta ti ga ja znam....
pula

Offline MEMO

• Punopravni član
« Odgovori #534 u: Veljača 18, 2013, 16:38:30 poslijepodne »

a probat cu i ja taj crome pa vidjeti....eto tnx na odgovorima :)
i jedino ako jos znas dal bi laminat bio dobar da se napravi poklopac za aq?
Mislim da najboljeg nema.....ovisi kako ti koji sjedne....evo, ja imam frenda koji je totalni internet freak i, on tvrdi da je Maxton najnajnajbolji i, samo njega koristi....on uredno ima otvoreno preko 50-ak tabova...koje mu ovaj snima..i, sta ti ga ja znam....
MEMO

Offline triton

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
« Odgovori #535 u: Veljača 19, 2013, 19:16:31 poslijepodne »
 :up:Chroma :up:

Offline MEMO

• Punopravni član
« Odgovori #536 u: Veljača 20, 2013, 11:43:03 prijepodne »
ko mi sta moze reci o zemlji za cvijece u aq?trebam savjet kako i sta uraditi.posto planiram uskoro novi postav raditi u svom aq
MEMO

Offline delbi

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • vecio mona
« Odgovori #537 u: Veljača 20, 2013, 11:47:25 prijepodne »
ko mi sta moze reci o zemlji za cvijece u aq?trebam savjet kako i sta uraditi.posto planiram uskoro novi postav raditi u svom aq
Procitati ces puno toga na forumu, uglavnom...spominju se (ako dobro pamtim...a, ja ti nisam bas pouzdan :) Florabela i atako to....trebalo bi vidjeti da u toj zemlji ima sto manje pesticida.
Nakon toga par dana (tjedana) namaces tu zemlju u vodi koju uredno ispires...na taj nacin ces se rijesiti svih prljavstina i kojekakvih vecih komada koji bi ti isplivali u akvariju...nakon toga, zemlja je spremna za upotrebu.
pula

Offline MEMO

• Punopravni član
« Odgovori #538 u: Veljača 20, 2013, 16:19:12 poslijepodne »
Procitati ces puno toga na forumu, uglavnom...spominju se (ako dobro pamtim...a, ja ti nisam bas pouzdan :) Florabela i atako to....trebalo bi vidjeti da u toj zemlji ima sto manje pesticida.
Nakon toga par dana (tjedana) namaces tu zemlju u vodi koju uredno ispires...na taj nacin ces se rijesiti svih prljavstina i kojekakvih vecih komada koji bi ti isplivali u akvariju...nakon toga, zemlja je spremna za upotrebu.
citao sam nesto o tome al vise ne znam nit ja sta...svako nesto sasvim deseto pise...kazi da se prave neki plinovi ispod pijeska pa da se mora nesto ozracivati da ti plinovi izadju itd......
zato najbolje pitati i cekati odgovore od ljudi koji znaju i imaju to vec u aq
MEMO

Offline MEMO

• Punopravni član
« Odgovori #539 u: Veljača 21, 2013, 12:05:33 poslijepodne »
koliko po pravilu treba svjetla (w) za aq od 100 l?
MEMO

Offline DavorT

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb - Martinovka
« Odgovori #540 u: Veljača 21, 2013, 12:28:32 poslijepodne »
sve ovisi kakav ces imat setup, kakvo bilje, koje lampe, dali je ciklidni, dali je nature, dali je biotopski...svjetlo je dosta diskutabilna tema i ima milion varijanti.

Offline MEMO

• Punopravni član
« Odgovori #541 u: Veljača 21, 2013, 12:37:20 poslijepodne »
sve ovisi kakav ces imat setup, kakvo bilje, koje lampe, dali je ciklidni, dali je nature, dali je biotopski...svjetlo je dosta diskutabilna tema i ima milion varijanti.
idem na biljni setap i pravim si poklopac novi jer juwelov ima samo jednu fluo cijev a to je malo...bilo je dobro dok sam imao ciklide
MEMO

Offline MEMO

• Punopravni član
« Odgovori #542 u: Veljača 21, 2013, 18:11:37 poslijepodne »
poceo sam praviti novi poklopac za aq i misli u njega samo staviti 4 stedne sijalice,pa me znaima koje bi bile najbolje za biljke?
razmisljao sam i da stavim jednu fluo cijev + 2 stedne zarulje al akvarije je 100 litara pa je malo mjesta u poklopcu.nebi bas htio da naguram jer je ipak to struja pa sam mislio lijepo samo staviti 4 grla
molio bi pomoc
« Zadnja izmjena: Veljača 21, 2013, 18:49:25 poslijepodne od MEMO »
MEMO

Offline dejanb82

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 43
  • adriana
« Odgovori #543 u: Veljača 21, 2013, 19:31:01 poslijepodne »
na forumu imaš odgovora na tu temu da se ekipi neda pisati više o tome,malo si potraži,nisi novi član da ispituješ svaku sitnicu,prijateljski  :up:

Offline MEMO

• Punopravni član
« Odgovori #544 u: Veljača 21, 2013, 20:13:34 poslijepodne »
na forumu imaš odgovora na tu temu da se ekipi neda pisati više o tome,malo si potraži,nisi novi član da ispituješ svaku sitnicu,prijateljski  :up:
no frks  :)
MEMO

Offline MEMO

• Punopravni član
« Odgovori #545 u: Veljača 22, 2013, 19:40:16 poslijepodne »
citam vec duze za sol u akvariju.i sve mi je jasno al omjeri nikako i koje ribice ne podnose sol.svagdje pise drugacije da se daje jedna cajna zlicica na 20 litara,a negdje da 50 litara negdje izmedju te brojke tako da bi molio koji znaju omjer da mi jave ako mogu.
takodjer sam citao da corydorasi ne podnose i to sam donekle znao pa na kraju procitam da ne podnose nit ancitrusi.dal je istina za ancitruse?
MEMO

Offline dejanb82

• Punopravni član
  • adriana
« Odgovori #546 u: Veljača 22, 2013, 20:06:54 poslijepodne »
ja sam stavljao 1 žličicu na 20 litara,imam i corydorase i ancitruse,nemoj me slušati  :D  ti kako hoćeš

Offline MEMO

• Punopravni član
« Odgovori #547 u: Veljača 22, 2013, 20:13:19 poslijepodne »
ja sam stavljao 1 žličicu na 20 litara,imam i corydorase i ancitruse,nemoj me slušati  :D  ti kako hoćeš
znaci nisu ti uginuli cistaci?hmmm....nekako me strah al moram probati
MEMO

Offline dejanb82

• Punopravni član
  • adriana
« Odgovori #548 u: Veljača 22, 2013, 20:22:58 poslijepodne »
kod mene sve u redu,to sam radio nekoliko puta

Offline MEMO