Kolovoz 13, 2025, 00:13:51 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Kozice iz Njemačke (nedavno naručene)  (Posjeta: 5027 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline igor8

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 39
  • Malawi mbuna
Kozice iz Njemačke (nedavno naručene)
« u: Listopad 03, 2011, 22:15:24 poslijepodne »
Poz ekipa!
Zanimaju me iskustva s kozama koje smo nedavno grupno naručili iz Njemačke!
Kakvo je preživljavanje, jeste li zadovoljni veličinom koza i sl?
Svi komentari dobrodošli...

Offline Malky

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
    • Akvarij NET
Odg: Kozice iz Njemačke (nedavno naručene)
« Odgovori #1 u: Listopad 03, 2011, 22:29:55 poslijepodne »
Kod mene sve zive i zdrave. Ulozeno-dobiveno, sad samo dok vidim da je neka noseca i ja super zadovoljan.

Crvene kristalke su 3 nosece a nadam se da i ove crne budu lijep dodatak postojecima  :up:

Vazno je kak ste ih pripremili tj. privikli na novu vodu u vasim akvarijima, kod mene su nakon 6 sati uplivale u postojeci akvarij a prije toga su bile na full laganom privikavanju na moju vodu jer tko zna u kakvoj su bile u Njemackoj

Offline igggy

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 56
« Odgovori #2 u: Listopad 03, 2011, 22:40:02 poslijepodne »
Još nisam vidio te crne
imaš kakvu sliku?
igggy

Offline Malky

• Punopravni član
    • Akvarij NET
« Odgovori #3 u: Listopad 03, 2011, 23:14:36 poslijepodne »
Još nisam vidio te crne
imaš kakvu sliku?

budem ih poslikao dok se malo priviknu

Offline Filip Zebec

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 43
« Odgovori #4 u: Listopad 03, 2011, 23:27:40 poslijepodne »

Malky je najbolje ubrao, sve mrcine po 2 cm.

Ja kao naručitelj i organizator svega mogu reći da su 90% ljudi zadovoljni sa svojim kozama.
Bjela Amazona -http://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=79037.0

Offline astralis

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
« Odgovori #5 u: Listopad 03, 2011, 23:38:51 poslijepodne »
a ispao ti je i dobar tajming, od vikenda mrzlo, mrzlo  :pardon:  :pleasantry:
nis, morat ce se ponovit nagodinu  :D
eruption of emotions

Offline Malky

• Punopravni član
    • Akvarij NET
« Odgovori #6 u: Listopad 03, 2011, 23:56:55 poslijepodne »

Malky je tocno znao kaj hoce  :D :D :D

Salim se, kad razmnozite Tigere javite :up:

Offline Filip Zebec

• Član redakcije
  • Punopravni član
« Odgovori #7 u: Listopad 03, 2011, 23:58:46 poslijepodne »

To bus cekao 3-4 mrijest prije nejde niko nikam :))

Valjda za mjesec dva bu bilo nekaj.

Offline igor8

• Punopravni član
  • Malawi mbuna
« Odgovori #8 u: Listopad 05, 2011, 21:20:30 poslijepodne »

Pa ako su tvoje veličine ko i moje, barem ćeš 2 mjeseca čekat da narastu na veličinu da uopće mogu nosit male...moje su valjda jedva pola centimetra!

Offline Malky

• Punopravni član
    • Akvarij NET
« Odgovori #9 u: Listopad 05, 2011, 21:23:24 poslijepodne »
moje nisu, racunam da bi za maksimalno mjesec dana mogle nosit, prakticno su skoro odrasle

Offline Sonny

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
  • "Life is too short to drink bad wines"
« Odgovori #10 u: Listopad 05, 2011, 22:29:33 poslijepodne »
Kad bude CRS-ica, imate kupca  :up:

Offline kells1

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
« Odgovori #11 u: Listopad 05, 2011, 23:33:08 poslijepodne »
Kad bude CRS-ica, imate kupca  :up:

i još jednog :)

dakle dva  :a015:
premalo je slobodnih ravnih površina u stanu  :cupakosu:

Offline Filip Zebec

• Član redakcije
  • Punopravni član
« Odgovori #12 u: Listopad 06, 2011, 10:12:44 prijepodne »

Pa ako su tvoje veličine ko i moje, barem ćeš 2 mjeseca čekat da narastu na veličinu da uopće mogu nosit male...moje su valjda jedva pola centimetra!

Znam da bum cekao valjda i docekao,  nisi vidio bumble bee-je koji su došli jedva da smo vidjeli kaj je u vrećici :)

Offline DeX_13

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
« Odgovori #13 u: Listopad 06, 2011, 10:54:26 prijepodne »
10 amano naruceno, 10 veselih stiglo u split :up:
nakon pola dana priprema uredno zaplivale u novuvi dom.
jucer brojim 9kom. nadam se da je jedna skrivena u panjevima/bilju.
ali koze su mrcine!!! 3-4cm sigurno, duplo su vece ood najvecih rc koje imam :) :up:

Offline Malky

• Punopravni član
    • Akvarij NET
« Odgovori #14 u: Listopad 06, 2011, 11:24:24 prijepodne »
pa amano i jesu među najvecima kozicama

ja samo znam da su mi amano voljele iskakat iz akvarija pa pripazi na to ak ti je otvoren akvarij

Offline DeX_13

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
« Odgovori #15 u: Listopad 06, 2011, 13:13:03 poslijepodne »
pa amano i jesu među najvecima kozicama

ja samo znam da su mi amano voljele iskakat iz akvarija pa pripazi na to ak ti je otvoren akvarij

imam poklopac.  :up:

Offline Filip Zebec

• Član redakcije
  • Punopravni član
« Odgovori #16 u: Listopad 06, 2011, 14:47:56 poslijepodne »

Ja u Zoo City-ju vidio amanice cca 5-6 cm. skoro reko dajte mi par ovih hlapova da bacim buzaru :))

Offline igor8

• Punopravni član
  • Malawi mbuna
« Odgovori #17 u: Listopad 06, 2011, 19:30:40 poslijepodne »
Evo da se i ja "POHVALIM" sa svojim kozama!
Na moju adresu stiglo 13 black tiger komada, a naručio 15... od tih 13 što su došle 11 krepano, 2 žive bile, a te 2 još i sad vesele u akvariju!
Tako da je očito tu u svemu tome nastao neki problem...počevši od broja komada naručenih koza, njihovog prepakiravanja, pa sve do dopreme koza na određene adrese...
Uglavnom ja totalno nezadovoljan, imam 2 koze, popušio 350kn i eto tako počela i završila moja njemačka avantura... :'( -? -?

Offline valu

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 36
« Odgovori #18 u: Listopad 06, 2011, 19:31:17 poslijepodne »
Ovako, ja sam takoder sudjelovao u ovoj kupnji. Nisam bas zadovoljan sa alslimits ponasanjem. Cijeli put prica kako je posten i kako bi rade da ako mora nesto uginuti, da to bas bude njegovo te kako mu je tako lakse radi drugih ljudi. Te kako bi dao par svoji kozica drugima, samo da svi budu sretni i veseli. Bullshit  :down:

On je narucio 20 green shrimpa kao i ja. Znaci trebalo ih je doci 40. Doslo ih je 38, drugo je uginulo. OK, onda smo se dogovorili da cemo podjeliti 50-50% najpostenije. On je djelio kozice, ja sam dobio 17 komada a ne 19. Znaci da je 21 bilo kod njega. Meni ovo nije do zajebancije, jel je svaka kozica bitna kada se to ovako "svecano" narucuje. Te cu bome cjepidlaciti ama bas na svemu.

Kada sam mu to javio, reko je da ce prebojati stanje kod sebe. Naravno bilo je viska ali po njegovom samo 1 kozica. Ne znam kako ako je od 38 kozica kod mene 17, hmm onda ocito kod njega ima 21? No ok, onda mi je reko da dodem po nju. Pa nije pod vikendom doma, pa je na akteru, pa ovo pa ono. Pa mi javi kako bi rade zadrzao to moje i meni dao 25kn da si ja odem u Aqua Terru po kozicu. Koji vrag? Pa covjek bi me nasetavao kao malu budalu, radi cega? To je moje! Znaci po njegovom bi ja trebao doci do nejga, te uzeti 25kn, te otici do Aqua Terre po tko zna koju kozicu?! Jel bas ne vjerujem u to sta napisu pod vrstu kozica koje drze.

Naravno da sam mu reko kako mi to ne pase, da zelim doci po to sto sam platio, pa pripada meni! Onda je odgovorio da povlaci ponudu, da su neki ljudi bezobrazni, da je on radio svima uslugu. Ma vidi ti njega, blazen bio on nama svima...

Poanta je da sam se ja javio prije svega ovoga, da odkazem narudbu. Te mi je reko kako je vec sve uplazio i ja kao covjek, sam reko da ne zelim zajebati ljude te cu sudjelovati, sve radi svoje rijeci. Iako sam imao bolju ponudu i mogo sam sve zajebati ali nisam, jel nisam muljator. No on, sere li ga sere o postenju a, na kraju ispadne ovako...

Negative feedback  :down:  :down:  :down:

Offline Malky

• Punopravni član
    • Akvarij NET
« Odgovori #19 u: Listopad 06, 2011, 20:12:06 poslijepodne »
svi ste znali rizik narucivanja i molim prestanite s tim sranjima

Valu: kod tebe je druga situacija i u to se ne mjesam, to je do vas dvojice

tko nije zadovoljan moze si sam narucit  al se pripremite za masne cifre shippinga isve zajebancije oko toga

tek za usporedbu: kad sam ja narucival sebi prvi put ostalo mi 5 koza od sveukupne vrijednosti od 300€ kozica, pa se nisam nikom zalio jer sam znal rizik tog narucivanja

Offline Filip Zebec

• Član redakcije
  • Punopravni član
« Odgovori #20 u: Listopad 06, 2011, 22:12:15 poslijepodne »
Ovako, ja sam takoder sudjelovao u ovoj kupnji. Nisam bas zadovoljan sa alslimits ponasanjem. Cijeli put prica kako je posten i kako bi rade da ako mora nesto uginuti, da to bas bude njegovo te kako mu je tako lakse radi drugih ljudi. Te kako bi dao par svoji kozica drugima, samo da svi budu sretni i veseli. Bullshit  :down:

On je narucio 20 green shrimpa kao i ja. Znaci trebalo ih je doci 40. Doslo ih je 38, drugo je uginulo. OK, onda smo se dogovorili da cemo podjeliti 50-50% najpostenije. On je djelio kozice, ja sam dobio 17 komada a ne 19. Znaci da je 21 bilo kod njega. Meni ovo nije do zajebancije, jel je svaka kozica bitna kada se to ovako "svecano" narucuje. Te cu bome cjepidlaciti ama bas na svemu.

Kada sam mu to javio, reko je da ce prebojati stanje kod sebe. Naravno bilo je viska ali po njegovom samo 1 kozica. Ne znam kako ako je od 38 kozica kod mene 17, hmm onda ocito kod njega ima 21? No ok, onda mi je reko da dodem po nju. Pa nije pod vikendom doma, pa je na akteru, pa ovo pa ono. Pa mi javi kako bi rade zadrzao to moje i meni dao 25kn da si ja odem u Aqua Terru po kozicu. Koji vrag? Pa covjek bi me nasetavao kao malu budalu, radi cega? To je moje! Znaci po njegovom bi ja trebao doci do nejga, te uzeti 25kn, te otici do Aqua Terre po tko zna koju kozicu?! Jel bas ne vjerujem u to sta napisu pod vrstu kozica koje drze.

Naravno da sam mu reko kako mi to ne pase, da zelim doci po to sto sam platio, pa pripada meni! Onda je odgovorio da povlaci ponudu, da su neki ljudi bezobrazni, da je on radio svima uslugu. Ma vidi ti njega, blazen bio on nama svima...

Poanta je da sam se ja javio prije svega ovoga, da odkazem narudbu. Te mi je reko kako je vec sve uplazio i ja kao covjek, sam reko da ne zelim zajebati ljude te cu sudjelovati, sve radi svoje rijeci. Iako sam imao bolju ponudu i mogo sam sve zajebati ali nisam, jel nisam muljator. No on, sere li ga sere o postenju a, na kraju ispadne ovako...

Negative feedback  :down:  :down:  :down:

Valu , ne kuzim ti si djelio koze zajedno samnom i brojao ih samnom. Ja sam ti reko da ih je uginulo kaj sam vidio . Onda ti ponudim lovu za koze i ti i dalje  sračkaš. Ne, ti bi nasilu iz mog akvarija vadio svoju jednu kozu. Mogao sam svima reći rizik je takav bio i svi odfikarite od mene. Kaj si od mojih 10-12 kaj je ostalo očekivao da ću ti još jednu dati  :D.

Mogao sam ići sam po koze u Krapinu i reći da su pola pocrkale i uzeti sebi koze za cca 100€.

Astralisu su došle krive trave i opet sam se ubio da od švabe dobim lovu da mu pošaljem. ( i naravno noctopusa opet žicao )
Amano koze su poskupjele za 0.50€ i nisam tražio da mi šalju lovu ( dex je pošteno poslao sam ).

VALU ne zaboravi ti i kao svi drugi koji se osjećaju prevarenim ( neznam zašto bi se osječali ) da sam svima radio uslugu, zaj.-. se tjedan dana molio noctopusa. a i mislim da ako netko može biti nezadovoljan to je igor8. Njemu sam ponudio novac za ove 2 koje misli da nisam poslao. a i obećao sam mu pošteno od prvog legla koze.

Pitajte dex-a , i astralisa, mrnju i ostale i prestani moje ime povlačiti u negativnom kontekstu jer sam prije svega moga reći da su koze 50% skuplje i strpati lovu u đep.

80% ljudi je zadovoljno mojim pristupom i odrađenim poslom tako da sam ja zadovoljan.
Vjerojatno će opet ići neka narudžba kad otopli pa ste svi pozvani opet osim ljudi koje sam prevario da ih ne prevarim 2 puta. Samo će sada biti preuzimanje u ZG bez slanja , a koze će imati svak u svom paketu.

:AkTer:
« Zadnja izmjena: Listopad 06, 2011, 22:22:47 poslijepodne od alslimits »

Offline astralis

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
« Odgovori #21 u: Listopad 06, 2011, 23:25:07 poslijepodne »
evo, moram se oglasiti.... nisam isao na kozice a imao sam namjeru cisto iz ovog razloga, RIZIKA , pa sam svoju narudzbu preformulirao u bilje, htio sam eleocharis parvulu al tu je švabo usrao narudzbu i poslao i meni i filipu krivo, ali nakon pocetne ljutnje sam se skulirao, shvatio pogresku u narudzbi i ok.... filip se jos mucio objasniti nijemcu gresku i ako sto uspije izvuci, svaka cast.... tako da ono, malo glupavo od vas sto ga prozivate na takav nacin.... ne znam, svi smo usli u ovo svjesno i sa svim preprekama koje su se mogle pojaviti i sad reci, TI si jedini odgovoran jer si ti narucivao.... glede tih vasih kozica, necu ulaziti koliko je istih bilo i da li ste trebali svi podnijeti istu zrtvu ali svakako ako sam ja narucio kikiriki a netko ljesnjak da ga nemam pravo traziti da dijeli sa mnom svoje jer je moje propalo.... ostat cu uvjeren da se Filip potrudio...
eruption of emotions

Offline Filip Zebec

• Član redakcije
  • Punopravni član
« Odgovori #22 u: Listopad 06, 2011, 23:52:25 poslijepodne »
astralis - lovu je švabo uplatio danas noctopusu koji će mi poslati krajem mjeseca poštom kad i neke stvari za mene.

Offline noktopus

• Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Slovenija
    • www.aquareja.si
« Odgovori #23 u: Listopad 07, 2011, 08:40:29 prijepodne »
Morao sam malo pokomentirati ovu vašu debatu, jer sam i ja upetljan,
.
Svaka čast Alslimitsu, da je išao u rizik kojeg neki od vas jednostavno nemožete prihvatit, jer vam nije jasno, da se kot naručivanja iz dalekih zemlja može pretvorit u čisti gubitak.
Imao sam več primer kad sam naručio kozice uplati 250€ i nikat ni jedne kozice nisam ni video, da i ovakvo nešto bih se moglo dogodit.

Rizik da koja kozica ugine je sasvim normalan, ovde ste vrlo dobro prošli jer nije uginuolo ni 5% kozica koje ste naručili.

Za bilje koje je  "Švaba" pogrešno slao je korektno vratio novac, što možemo skužit kao jedan veliki + za njega jer je sa time dokazao, da je poverljiv i da se može sa njim još radit.
Ovo vam je bila prva ovakva narudžba, i sad ste videli da neki riziko postoji, i trebate ga ukalkulirati.

I još jednom kapu dole pred alslimitsom, jer ima muda da se upustio u nešto ovakvo.

Offline igor8

• Punopravni član
  • Malawi mbuna
« Odgovori #24 u: Listopad 07, 2011, 10:37:53 prijepodne »
Svaka čast svima na obavljenu poslu!  :klap: :klap: :klap: Nema se šta tu reći!
Naravno da sam išao u rizik i svjestan sam toga, pokrepale sve, pokrepale, nema veze...
Meni je jedino žao što sam dobio 13 komada na naručio 15! Neka bude i 15 krepanih, ali neka bude koliko sam platio!
Ali dobro, riješili smo i to!  ;) Tj.nadam se da ćemo riješiti... ( I naravno ne radi se sad tu o 4eura, radi se o principu )...
Eto toliko od mene!