Srpanj 14, 2025, 16:14:33 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Susjedi...  (Posjeta: 3285 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Jaspar

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 43
Susjedi...
« u: Listopad 01, 2011, 10:19:30 prijepodne »
Šta raditi kad te susjedi gnjave zbog količine potrošene vode????????

Offline Malky

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
    • Akvarij NET
Odg: Susjedi...
« Odgovori #1 u: Listopad 01, 2011, 10:21:09 prijepodne »
Šta raditi kad te susjedi gnjave zbog količine potrošene vode????????

kak mislis da te susjed gnjavi radi vode koju ti potrosis? koliko trosis toliko ju i platis ak je gradska voda, ako je zdenac kaj ga briga koliko ti trosis vode

Offline Jaspar

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Listopad 01, 2011, 11:12:36 prijepodne »
Nitko me još ne gnjavi... ALI... Potrošnja vode se dijeli na cijelu zgradu po broju stanara. A ja tjedno promjenim cca 150 litara vode u AQ..Ja sam u potkrovlju zgrade a uskoro bi trebao doći predstavnik stanara sa procjeniteljima za novi krov. Tak da mi nije baš svejedno šta će bit kad uđu i vide "bazen" na sred sobe.

Offline tomek1221

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #3 u: Listopad 01, 2011, 11:30:18 prijepodne »
to ,koliko to trosis vode nije nicija stvar.tolku kolicinu trose drugi samo za noge oprat.150 lit tjedno je sitnica kolko vode u zgradama odlazi za recimo skoljku ispirat

Offline Malky

• Punopravni član
    • Akvarij NET
« Odgovori #4 u: Listopad 01, 2011, 11:45:30 prijepodne »
pa nemaju oni pojma da ti mjenjas 150l vode tjedno, jednostavno kazes da promjenis samo 100L svakih 6 mjeseci a sve drugo obavlja filter ak te bas budu pitali :D

Offline cann

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Listopad 01, 2011, 11:50:49 prijepodne »
:D :D

stavi svoje brojilo ;)

Offline tarantula 87

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
« Odgovori #6 u: Listopad 01, 2011, 11:51:58 prijepodne »
pa nemaju oni pojma da ti mjenjas 150l vode tjedno, jednostavno kazes da promjenis samo 100L svakih 6 mjeseci a sve drugo obavlja filter ak te bas budu pitali :D
Upravo to...budi mudriji od njih ;)

Offline Jaspar

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Listopad 01, 2011, 12:24:47 poslijepodne »
Haha!! Pa i mislio sam nešto smuljat, samo što je predstavnik teška osoba po prirodi. Mislio sam cijeli Aq omotat u karton i reć da mi je to stari namještaj po koji frend treba doć  :D

Offline Damir_Sl

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
« Odgovori #8 u: Listopad 01, 2011, 13:54:23 poslijepodne »
Nekada...davno...dakle, lako je moguce da to vise nije tako....

Ako je zgrada imala zajednicko brojilo....potrosnja vode se obracunavala, a shodno tome i placala, prema broju "stanovnika" pojedinog stana. Dakle, tom logikom, ako je u stanu zivila neka bakica sama..placala je 20kn vode mjesecno. U stanu do nje, zivjela je peteroclana obitelj, i placali su 134kn vode mjesecno. Jasno, ovo je karikirano. Ali, racunali su na taj princip. Znaci, uopce se nije gledala potrosnja u smislu koliko je tko potrosio, vec koliko je ukupno potroseno, i sukladno tome te broju stanara pojedinog stana se odredjivalo koliko tko mora platiti....

I iako je u mome stanu uredno bio postavljen brojac...a isti je pokazivao da je stvarna potrosnja manja od one "procjenjene"...nikoga nije previse bilo briga.... Isto tako...nije ih zanimalo ni ako je brojac pokazivao da se trosi vise vode od onoga koliko se placa.....

Tako da....sve ovisi po kojem sistemu se kod tebe obracunava. Ali...ukoliko tvoj stan nema vlastitio brojilo....mislim da ti nitko ne moze dokazati tocno koliko vode si ti potrosio. Ili nisi.... Mogu se buniti, jasno.....ali...ukoliko je stan tvoj....ne iznajmljen ili unajmljen...tvoj.... eh, da je moj...mislim da bih jako brzo naglavacke izbacio onoga tko bi mi dosao u moj stan i pitao me koliko vode ja to trosim.... :D  :up: i nebi me previse zanimalo ciji je on tocno predstavnik....

Sakrivati akvarij.....o boze..... :down: Mislim...sto je sljedece...odselit ces jer nekome smeta sto filter zuji..... :D Ako je stan tvoj....priredi, dezinficiraj i ocisti jedan poveci komad drveta...okrugli...u narodu znan kao palija..... dalje znas i sam.... :D :D zezam se..... :P

Offline Brljator

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
« Odgovori #9 u: Listopad 01, 2011, 16:24:11 poslijepodne »
 A šta misliš koliko ode vode za 1 pranje vešmašine , i što drugi kažu kupanje  itd??.
Otkud netko zna da ti mjenjaš 150 l vode tjedno, pa nisu svi akvaristi :D :D.
Objasni im da imaš filter koji  ( regenerira )  vodu, pa nek si misle

Offline Jaspar

• Punopravni član
« Odgovori #10 u: Listopad 01, 2011, 16:27:49 poslijepodne »
Naravno, nego sam mislio ić linijom manjeg otpora. Neda mi se s njim imat posla.  :roll: Kod nas u zgradi se sva ukupna potrošena voda dijeli na (mislim 13) stanara. Pa ako netko kao ja mjesečno potroši cca 600 litara vode (samo na akvarij)  :D  :D  :D  :D nekome bi moglo smetat  :) S tim da još zivim sam. Nisam podstanar. Al dobro je netko rekao, nemogu ništa dokazat. Ma izaći ću ja na kraj s tim.

Offline Frida

• Punopravni član
  • Dob: 47
« Odgovori #11 u: Listopad 01, 2011, 16:42:53 poslijepodne »
Lijepo reci da vodovodna voda nesmije u akvarij i da za svoj akvarij koristiš isključivo kupovnu vodu  ;)

Offline Renta

• Moderator
  • Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Only true wisdom is in knowing you know nothing
« Odgovori #12 u: Listopad 01, 2011, 19:31:01 poslijepodne »
Pitaj ih koliko puta na dan puštaju vodu iz kotlića. Sa familijom od 4 člana kod mene pa brat bratu 20x 15 litara na dan (deca su mala pa stalno idu pišat i ke...t, dođe im ko igra) :). To je 2100 litara na tjedan ili 8400 litara na mjesec. Dakle, jedna prosječna obitelj potroši desetke puta više samo za kotlić nego što ti potrošiš za akvarij...a di je još kupaona pa kuhinja... ;)
« Zadnja izmjena: Listopad 01, 2011, 19:38:01 poslijepodne od Renta »

Offline kells1

• Punopravni član
« Odgovori #13 u: Listopad 01, 2011, 19:39:09 poslijepodne »
Ma drž se priče o biofilteru koji regenerira vodu :) , i jednom u pol godine promjeniš samo pola i sve 5, znam ja kak ti je, vjerojatno imamo slične susjede :) , moji bi i za pse naplaćivali dodatno za dva člana tak da su mi jasne tvoje dvojbe
premalo je slobodnih ravnih površina u stanu  :cupakosu:

Offline Malky

• Punopravni član
    • Akvarij NET
« Odgovori #14 u: Listopad 01, 2011, 19:50:17 poslijepodne »
E ljudi odselite se fino na selo i nema tih problema  :D mene nitko ne gnjavi potrosnjom vode ;)

Offline kells1

• Punopravni član
« Odgovori #15 u: Listopad 01, 2011, 19:55:27 poslijepodne »
tam bi mi kuću zapalili kad bi saznali da imam zmije po doma lol :)

Offline zeljkok

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb-Vrbik
« Odgovori #16 u: Listopad 01, 2011, 21:39:10 poslijepodne »
Zašto im moraš reći da mjenjaš 150 litara vode tjedno?  Jesi siguran da su baš svi prijavljeni kao potrošači vode, sigurno imate i ilegalaca kako to po dobrom starom običaju zna biti. Stanovi se rentaju, prijevljen jedan a živi ih 5 i 5 ih troši vodu. Međutim da ne skrenem s teme, nemoj reći da uopće mjenjaš tjedno vodu u akvariju, vodu uredno plačaš, nemaš dugovanja i boli nekoga ona stvar za tvoj akvarij, stan je tvoj a ne od predstavnika ma koliko god on bio "težak". Pokaži im akvarij u punom sjaju i ljepoti, pokaži im filtere, grijače, lupaj cifre da samo blenu, voda je specijalna iz aqa shopa jel ribe koje imaš mogu živjeti samo u takvoj vodi, ma daj si oduška  :D

Offline Damir_Sl

• Punopravni član
« Odgovori #17 u: Listopad 02, 2011, 00:24:18 prijepodne »
Sorry na ot....ali mene ovo malo vuce na onu staru....komsije ce da me biju zbog preglasnog rokenrola.... :D :D samo sto je ovdje potrosnja vode u pitanju haha

Offline overload0303993

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 32
« Odgovori #18 u: Listopad 02, 2011, 03:26:56 prijepodne »
Zbog čega bi osoba koja uđe u stan i vidi akvarij razmišljala o potrošnji vode za taj akvarij? Mene su češće pitali zbog čega se uopće mijenja voda nego kolko troši :) mislim da se ne moraš brinut

Offline Therion

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #19 u: Listopad 02, 2011, 09:22:37 prijepodne »
ne može te nitko gnjaviti zbog tih 150 l, to je zanemarivo, prosječna obitelj to potroši dnevno, i to samo prijepodne!

OT:   imam frenda na vrbanima u zgradi, on, žena i dijete od godinu dana. mjesečno "troše" 30 kubika vode!!! pa ko je tu lud? to je 1000 l DNEVNO!!! a ne može se žaliti ni upravi vodovoda  :D :D :D
ja sam u kući, zaljevam vrt, perem auto, imam dvoje djece, dva akvarija... i potrošna (stvarna) mi je cca 10 kubika!

Offline Kova

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
« Odgovori #20 u: Listopad 02, 2011, 10:08:34 prijepodne »
Nisi jedini s tim problemom, i postoji jednostavno rješenje.
Činjenica je da trošiš nešto više vode od ostalih susjeda koji nemaju akvarij (jer ove dnevne potrebe kao pranje nogu, pranje rublja i slično radiš i ti tako da ovi neki postovi iznad ne drže vodu).

Kada sam ja prvi puta slagao veći AQ otišao sam do predstavnika stanara (pošto imamo zajedničko brojilo i ukupna potrošnja dijeli se sa brojem stanara zgrade) i rekao da će moj stan trošiti nešto više vode i da vidi sa ostalim susjedima ako netko ima problem s tim da se mom kućanstvu na mjesečni račun dodaje iznos kao da sa mnom živi još jedna osoba ili barem 50% od toga iznosa.

Rekli su da ne treba i nikome ništa. Napominjem da u Kućnom redu ima nekakav članak da se od stanara zgrade koji imaju kućne ljubimce (mislim da je tamo naveden pas koji popije cca. 2-3 litre vode dnevno) može tražiti doplata.

To ti je moj savjet, odi i riješi to kulturno. Ako kažu da moraš plaćati nemoj praviti dramu nego vidi tko od susjeda zalijeva komad bašte iza zgrade, tko pere automobil i za to koristi vodu iz zgrade i slično, pa i ti traži da oni nadoknade potrošnju. :D
« Zadnja izmjena: Listopad 02, 2011, 10:12:04 prijepodne od Kova »

Offline kells1

• Punopravni član
« Odgovori #21 u: Listopad 02, 2011, 10:57:09 prijepodne »
Ma nema potrebe za tim, on na akvarij ne potroši mjesečno toliko vode više od njih, pogotovo ako ima starije susjede koji suđe peru na ruke i koji često operu pokoji komad odjeće "na ruke", moje babice u zgradi to rade, i u tim pranjima i slično, tak da ti se to izjednači, nemoj se uopće s tim zamarati, ako te tko pita ti reci da se ne mijenja nego filtrira , dio se zamjeni jednom u par mjeseci i boli te đon

Offline Jaspar

• Punopravni član
« Odgovori #22 u: Listopad 02, 2011, 11:36:17 prijepodne »
Hvala ljudi na svim odgovorima i komentarima. Nakupila se hrpa argumenata koji mogu bit korisni. Jednostavno neću spominjati mjenjanje vode ako me ne pitaju, onda ću spomenuti filter.
Jesi siguran da su baš svi prijavljeni kao potrošači vode, sigurno imate i ilegalaca kako to po dobrom starom običaju zna biti. Stanovi se rentaju, prijevljen jedan a živi ih 5 i 5 ih troši vodu.
Pa iskreno bilo mi je sumnjivo na zadnjem računu od Holdinga kad je odjednom umjesto 15, prijavljeno 13 stanara na potrošnju, a viđam sve iste ljude iz dana u dan.
Ali kod nas niko ne pere auto ispred zgrade ili zaljeva vrt, šteta to bi bio dobar argument  :)

Offline Jaspar

• Punopravni član
« Odgovori #23 u: Listopad 02, 2011, 11:38:22 prijepodne »
Pa iskreno bilo mi je sumnjivo na zadnjem računu od Holdinga kad je odjednom umjesto 15, prijavljeno 13 stanara na potrošnju, a viđam sve iste ljude iz dana u dan.
Ali kod nas niko ne pere auto ispred zgrade ili zaljeva vrt, šteta to bi bio dobar argument.  :)

Offline zeljkok

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb-Vrbik
« Odgovori #24 u: Listopad 02, 2011, 12:06:53 poslijepodne »
Kod mene u zgradi odjednom broj sa 50 članova pao na 40, a iste njuške, čak i neke nove viđam stalno. U 7 mj. supruga, dvoje djece i ja bili 10 dana na moru, znači samo 20 dana boravili u stanu, naravno svi smo prijavljeni, po računu Holdinga potrošili smo 35 kubika vode   :klap: :klap: :'( :'( . E nakon toga sam dograbio predstavnika stanara i održao mu bukvicu, ili točan broj potrošača vode ili brojilo u svaki stan iz računa pričuve. Već sam zvao ove iz Vodovoda i može, nema problema. Sad je panika u zgradi, ko fol nekima se kćerke udale i odselile a uredno sa djecom i dalje žive kod staraca. I takvima da ja pravdam potrošnju vode za akvarij, aha, pada mi na pamet izmjena kap po kap, al ozbiljno  :D ;)