Lipanj 26, 2025, 23:36:29 poslijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: Otrovnice  (Posjeta: 1339 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline jure.

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 31
Otrovnice
« u: Rujan 21, 2011, 19:34:17 poslijepodne »
Pozdrav svima.
E ovako,zanima me koja otrovnica je najbolja za početnike.Čisto informativno.
Hvala  :up:
War does not determine who is right - only who is left.  ~Bertrand Russell

Offline El Djapo

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Beogradski pašaluk
Odg: Otrovnice
« Odgovori #1 u: Rujan 21, 2011, 20:18:23 poslijepodne »

Čisto informativno, sa 17 godina nijedna...

Offline Dellete

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 38
  • P.
« Odgovori #2 u: Rujan 21, 2011, 20:44:40 poslijepodne »
Ima toliko prekrasnih neotrovnih zmija, a ti zapeo za otrovnice.

npr http://en.wikipedia.org/wiki/Milk_Snake

Offline jure.

• Novi član
  • *
« Odgovori #3 u: Rujan 21, 2011, 20:59:31 poslijepodne »

Ocito nisi shvatio pitanje.Nemam namjeru kupovati samo me zanima. -. -

Offline ris

• Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 58
« Odgovori #4 u: Rujan 22, 2011, 08:01:35 prijepodne »
Informativno, za teraristu, koji je naravno držao zmije neotrovnice, a koji bi htio ući u svijet otrovnica,
ja bi ti preporučio  Boigu dendrophilu. To je zmija sa dosta slabim otrovom, ima stražnje zube i nije pretjerano agresivna, makar to ovisi i o samoj životinji.
I jako je lijepa, usput može se nabaviti vani, ali i kod nas če ti ju nabaviti...
Kao drugu mogučnost, znam dosta terarista koji su u svijet otrovnica krenuli sa Trimeresurus albolabrisima. O Albolabrisima je pisano dosta na ovom i na drugim forumima, slažem se da je pomalo agresivka, ali oprez treba biti kod svih zmija. Otrov joj nije toliko jak kao kod našeg poskoka, ali ga ima nekoliko šputa više i tu bi bio problem ak te "prasne", a voli ugrist...i jako su brze, usto izbacuje skoro cijelo tijelo i drži se samo repom na grani, a stalno su po granama. Tako, da kad terarista ulazi u svijet otrovnica, vjerojatno bi trebao i o tome razmisliti. Zmije, kao i sve druge životinje, zahtjevaju puuuuno aktivnosti, novca i vremena, pa je stoga odluka o nabavci životinje vrlo važna. Puno ljudi nabavi zmiju, malo se zadovolji i tad nezna šta če sa njom....
Moj savjet; Otrovnica ima po cijeloj državi, odeš malo u prirodu, uloviš otrovnicu, malo je proučiš, malo se poigraš, poslikaš i pustiš je...:)
Kad se "zaljubiš" u zmije, dobro proući materiju, nabavi nekoliko vrsta neotrovnica i nakon desetak godina (jer tad si već "kronikus") možeš polako u svijet otrovnica....tad češ već znat šta trebaš nabaviti..
Sretno!

Offline poseidon80

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
  • Herpeto&Arachno freak
« Odgovori #5 u: Rujan 22, 2011, 13:34:15 poslijepodne »

Ocito nisi shvatio pitanje.Nemam namjeru kupovati samo me zanima. -. -

Prvo stekni iskustvo sa neotrovnim zmijama,kojih ima jako jako puno,pa nakon 10tak godina iskustva budeš mogao razmišljati uopće i informirati se o tome koje su otrovnice za početnika.

Dotle se ne zamaraj otrovnicama  ;)

Offline ifsilon

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • U usta ga vista, bejbe!
    • Ifsilon Exotics
« Odgovori #6 u: Rujan 23, 2011, 16:58:29 poslijepodne »
Istina je da treba puno znati o zmijama,ali cemu te price o 10 g iskustva? Neka si decko nabavi rukavice,ode malo u prirodu i nade koju otrovnicu pa nek osjeti kako je biti u blizini takve zmije. Neka vidi kako zmija reagira kad joj gurne rukavicu pod nos pa ce shvatit da mu je to mogla biti ruka ili ,nedaj boze, glava  pa ce malo promislit o daljnjim postupcima. Ne treba ti 10 g iskustva da bi hendlao takvu zmiju, nego se ti trebas osjetit spremnim,a dalje je na tebi koliko si ti oprezan i ozbiljan. 

Offline jure.

• Novi član
  • *
« Odgovori #7 u: Rujan 23, 2011, 22:40:24 poslijepodne »
Informativno, za teraristu, koji je naravno držao zmije neotrovnice, a koji bi htio ući u svijet otrovnica,
ja bi ti preporučio  Boigu dendrophilu. To je zmija sa dosta slabim otrovom, ima stražnje zube i nije pretjerano agresivna, makar to ovisi i o samoj životinji.
I jako je lijepa, usput može se nabaviti vani, ali i kod nas če ti ju nabaviti...
Kao drugu mogučnost, znam dosta terarista koji su u svijet otrovnica krenuli sa Trimeresurus albolabrisima. O Albolabrisima je pisano dosta na ovom i na drugim forumima, slažem se da je pomalo agresivka, ali oprez treba biti kod svih zmija. Otrov joj nije toliko jak kao kod našeg poskoka, ali ga ima nekoliko šputa više i tu bi bio problem ak te "prasne", a voli ugrist...i jako su brze, usto izbacuje skoro cijelo tijelo i drži se samo repom na grani, a stalno su po granama. Tako, da kad terarista ulazi u svijet otrovnica, vjerojatno bi trebao i o tome razmisliti. Zmije, kao i sve druge životinje, zahtjevaju puuuuno aktivnosti, novca i vremena, pa je stoga odluka o nabavci životinje vrlo važna. Puno ljudi nabavi zmiju, malo se zadovolji i tad nezna šta če sa njom....
Moj savjet; Otrovnica ima po cijeloj državi, odeš malo u prirodu, uloviš otrovnicu, malo je proučiš, malo se poigraš, poslikaš i pustiš je...:)
Kad se "zaljubiš" u zmije, dobro proući materiju, nabavi nekoliko vrsta neotrovnica i nakon desetak godina (jer tad si već "kronikus") možeš polako u svijet otrovnica....tad češ već znat šta trebaš nab
Sretno!

e hvala.samo me to zanimalo.