Srpanj 27, 2025, 05:24:01 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: problem- pokušavam spasiti što se spasiti da  (Posjeta: 6149 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline kells1

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
Odg: problem- pokušavam spasiti što se spasiti da
« Odgovori #25 u: Rujan 24, 2011, 06:29:00 prijepodne »
Ovdje zaista nitko nije zlonamjeran i stvarno nema potrebe da se itko nalazi uvrijeđen ako dobije savjet koji je adekvatan, pisana komunikacija jest falična u odnosu na govor jer se i ton može krivo interpretirati, većina ljudi koji ovdje pišu zaista žele pomoći i stalo im je do životinja pa je sukladno tome svima čudno da nakon svih savjeta ti jedino iščitaš da te se proziva glupim ili da te se patronizira, ona usporedba s majkom i djecom u 30 kvadrata ne stoji, osim ako ne bi jedno djete nestalo , pa majka zaključila da su ga druga djeca pojela, zlatice zaista nisu predatori da bi one išle samoinicijativno pojesti ancije, ni bolje opremljeni ciklidi u tu svrhu ih nemreju sam tak.
Da još pripomenem da ispravno držane zlatice sa dvije godine bi već odavno u akvariju od 30 litara mogle samo okrenuti se , a ne i plivati tak da.
Meni je samo žao što ne želiš prihvatiti savjete niti dati dovoljno informacija da ti se pomogne, puno je zgodnije čuti samo ono što želiš čuti od ljudi koji rade jednake pogreške, ali moraš shvatiti da životinja kada ju uzmeš, koliko god ona ne bila skupa, zaslužuje da joj se osigura bar minimum uvjeta za normalan život i da u takvim situacijama svi trebamo zaboraviti na svoj povrijeđeni ego i gledati da pomognemo životinji.
premalo je slobodnih ravnih površina u stanu  :cupakosu:

Offline Damir_Sl

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #26 u: Rujan 25, 2011, 21:15:09 poslijepodne »
Neznam dali sam ja "gospodin 30 litara", ali ako jesam da odgovorim... ako nisam, isprike cijenjenom "gospodinu 30 litara" sto lajem u njegovo ime.... ;)

To sto ti drzis zlatne ribe, morske pse, raze, slonove i krokodile u 30 litara, to ti nitko, ni u jednom trenu nije osporio, niti doveo u pitanje. Ja osobno cak ni ne sumnjam u to da ribe nisu ok i zive i zdrave u tom akvariju. Ono sto ti se pokusalo objasniti, je da to nije prostor u kojem bi trebao drzati te ribe. Ne da ih ne mozes drzati, vec da ih ne trebas drzati u tom akvariju. Kuzis... A posebice ne trebas razmisljati o nabavci novih riba u takav akvarij... Ok, ako si pogrijesio, nisi znao, nije te bilo briga, nema veze, sve 5. Ali, cemu ponavljati jednu te istu gresku ponovo?

Zlatna ribica nece i nemoze pojesti ancistrusa. Taj odgovor je ocigledno dosao od nekoga tko ili nagadja, ili nezna bas, ili.....uglavnom, kuzis. To sto si ga ti prihvatio kao mjerodavan odgovor, to je nesto drugo, ali nikako ne znaci da je to istina i tocno. Dali si ikada vidio ancistrusa, u nekoj tinejdzerskoj dobi (da tako kazem), znaci ne bebu, ali ne ni odraslog primjerka? Ti stvarno mislis da je to riba koja ne moze ni pobjeci, ni obraniti se, a niti uzvratiti neki napad? Ti stvarno mislis da su tvoje zlatne mesojedi koji prozdljivo napadaju i prozdiru tvoje ancistruse? Neznam kakve ti drzis ili gdje ih nabavljas, moj ancistrus vulgaris, velicine nekih 4-5cm je kralj akvarija. I bandu od 10 corydorasa razbaca kao male bebe ako mu se nadju na putu za hranu, ili dirnu njegovo mjesto na panju..... Ako ne vjerujes, ili netko mozda ne vjeruje, rado snimim filmic kako izgleda kad mali ancistrus tjera i naganja ribu puno vecu od sebe. Ako nedajboze imas pleha, ili nesto od te porodice, tek onda stvari postaju "gadnije" i idu u korist tezi da ih zlatne sigurno nisu napale i pojele.... osim ako isti nisu uginuli, poceli trunuti i raspadati se u akvariju, eventualno u tom slucaju da se netko pogostio, ali to ti tek onda ne ide u prilog, ako to nisi skuzio i izvadio ribu van....a riba ne trune za 5 minuta....

Cijena ribe uopce nije upitna, i nitko, a namjanje ja, nisam rekao da ti nemas novaca a ides kupovati ribu..... samo ti se sugeriralo i pokusalo dozvati te pameti, nemoj muciti zivotinje, ona moze zivjeti i u teglici, ali to nije to. Onda je nisi nabavio da uzivas u njoj, da joj omogucis koliko toliko normalan zivot, a koliko god bio normalan, shvati da je to samo zatvor za jadnu ribu. Zatvor je zatvor, ali jako je bitna razlika kolika je celija. Sto veca to bolja...

Otjerati? Izvini na mom neupucenom  misljenju, ali ti sam sebe tjeras odavdje. Jer, nakon sto je netko procitao tvoj post, sjeo, razmislio, potrosio odredjeno vrijeme da ti napise odgovor,,,,,,,, da ti pokusa pomoci....kakanje po istima sa postovima tipa "oni su tamo strucniji, oni su pametniji, njih sam poslusao, vi mene samo blatite, vi nemate pojma".....nista ti to nece pomoci, a sigurno ti nece osigurati odgovor na sljedece pitanje, a sigurno je da ces ga prije ili kasnije imati. Na tebi je da izaberes hoces li doci ovdje i dobiti pametan sajvet i konkretnu pomoc, pa makar odgovor i nije ono sto si zelio cuti, makar te iskritizirali zbog neke pogreske, ili ces otici na neko drugo mjesto, gdje ce netko ovlas procitati o cemu ti to pises, napisati nesto bezveze, sto ce potvriditi neke tvoje teze, pretpostavke i razmisljanja, a to ti sigurno nece pomoci....

Ti sam izaberi....

Offline CvijetZivota

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 48
« Odgovori #27 u: Rujan 25, 2011, 21:34:46 poslijepodne »
Uh,al' ste "zakuhali"! :rolleyes:
U mom selu se kaze:"ako se neko utopljava u duboku vodu,ti mu pruzis ruku,a on nece da ju uhvati,onda uzmi dugacak stap/granu,pa ga gurni duboko,da se sto prije prestane patiti!"

Offline 985plavi

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 56
    • Facebook profil
« Odgovori #28 u: Rujan 26, 2011, 10:01:25 prijepodne »
papinijanus,

Ako se radi samo o tamnim flekama po tijelu, već sam napisao ili je uzrok u genetici ili zbog loše kvalitete vode (amonijak, nitrati, fosfati i dr.). Ako je u pitanju ovo drugo (loša kvaliteta vode) a to je najvjerojatnije zbog toga što je prvo uginula školjka a onda 2 ancistrusa, taj se problem rješava češćim zamjenama vode a u cilju popravljanja kvalitete vode a ne sa ogromnim količinama soli jer je koža riba već oštečena pa dodavanjem velikih količina soli možeš samo pogoršati stanje sa kožom, škrgama i bubrezima riba.

Sukladno navedenom predlažem češće zamjene vode (svakih 5 dana po cca 25% u trajanju od 20 dana) a kako bi iz vode izbacio sol i ujedno popravio kvalitetu.

Ako nije tajna, koji su to forumi na kojima si tražio pomoć?