Lipanj 25, 2025, 18:01:08 poslijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: HI-FI, High end, kucno kino ; audiofili - akvaristi, teratristi  (Posjeta: 18346 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline majstor76

• Član redakcije
  • Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Kutina
Odg: HI-FI, High end, audiofili - akvaristi, teratristi
« Odgovori #25 u: Rujan 18, 2011, 19:10:23 poslijepodne »
Moj je nekakav "audiofilski" put

kenwood receiver + tannoy m3

nad 320 + rogers as502

i pod zadnje

Yaqin ms-34c + opera (ne sjecam se modela, nije bilo moje)

Sad nemam nista a trebao bi bar za filmove...

Offline ChILd_ReBoRn

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
    • http://www.akvaristika.tk
Odg: HI-FI, High end, kucno kino ; audiofili - akvaristi, teratristi
« Odgovori #26 u: Rujan 18, 2011, 19:13:50 poslijepodne »
onkyo receiver i luxman deck.. phillips gramofon koji je upokojen... zvucnici su bili marantzi i visaton... a neko vrijeme celestioni....

sad je samo onkyo i luxman u pogonu....

btw... jel ima tko subtanjur za linn sondek lp12?
biljka biljci siše supstrat
(Koprivnica)

Offline Pamook

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Stark Raving Mad
« Odgovori #27 u: Rujan 18, 2011, 19:14:28 poslijepodne »
kolega Pamook zgodan je amp. bravo za komp i mozda sluske promjeniti druge npr. Grado, znam kostaju ali mislim da i ove ljepo odradjuju posao  :up: a vidim da se lampe svijetle ko u Betlehemu  :D

nema potrebe jer bas i nisam fan slusanja glazbe preko slusalica... ono gore su Koss portapro i rade sasvim solidno, a na Grado ili Senn ili nesto bolje bi samo morao paziti kad se klinci dohvate kompa  :)

Narayan, bio je jedan abraxxas u VK, ne znam jel jos zivuci  :)
O mjeseče, sunčeva guzico.
Što siješ, a ne griješ.....
Pizdo.

Offline dante

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #28 u: Rujan 18, 2011, 19:25:48 poslijepodne »
Sherwood Newcastle 756 receiver, MB QUART QLC samostojeće fronte, QLS sateliti, i nekakav Pioneer-ac DVD. Nije nešto extra audiofilsko, ali dobar i kvalitetan zvuk za moje pojmove. Od kazića i gramofona sam odavno odusto jer mogu jedino sakupljat prašinu.

Offline galo

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
« Odgovori #29 u: Rujan 18, 2011, 19:44:54 poslijepodne »
jedan od sistema .. btw. prodaje se ova polica napunjena sa kvarcnim pjeskom, na siljcima, mramorne masivne ploce 30 kg svaka koje dolaze isto na siljke, crna mat boja diy..novo !
                             postoji i sa cetiri etaze koje je isto na prodaju, identicna ovoj na slici, radjena za masivnije i robusnije komponete

« Zadnja izmjena: Rujan 18, 2011, 19:59:25 poslijepodne od galo »

Offline bolek

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
« Odgovori #30 u: Rujan 18, 2011, 22:04:39 poslijepodne »
Technics komponente stare prek 20 god.
Otišla mi je mebrana na zvucnicima, kak to popravit tj kak zamijenit zvucnik koji je u kutiji bez šarafa?
I'm Normally Not a Praying Man, but If You're up There, Please save Me Superman

Offline dante

• Član redakcije
  • Punopravni član
« Odgovori #31 u: Rujan 18, 2011, 22:17:49 poslijepodne »
Otišla mi je mebrana na zvucnicima, kak to popravit tj kak zamijenit zvucnik koji je u kutiji bez šarafa?

A kak je učvrščen? Ne znam ko se uopće još bavi s tim u ZG. Val-akustika u Brestju je zaprla, a za Maka u Dugavama nisam siguran jel još radi.

Offline Narayan

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 57
« Odgovori #32 u: Rujan 18, 2011, 22:26:48 poslijepodne »

Narayan, bio je jedan abraxxas u VK, ne znam jel jos zivuci  :)

;)

Ako i je, sumnjam da je u originalnom stanju jer su Abraxasi često znali krepavat zbog pregrijavanja. A klasa zna bit prilično za*ebana stvar ako hlađenje nije napravljeno kak treba.
« Zadnja izmjena: Rujan 18, 2011, 23:08:32 poslijepodne od Narayan »

Offline Pamook

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Stark Raving Mad
« Odgovori #33 u: Rujan 18, 2011, 23:22:16 poslijepodne »

A kak je učvrščen? Ne znam ko se uopće još bavi s tim u ZG. Val-akustika u Brestju je zaprla, a za Maka u Dugavama nisam siguran jel još radi.

http://www.cice.com.hr/novo/index.php?topic=42029.0

nisam zvao, samo sam nedavno trazio informaciju tko radi, trebam dva vintage basa dat na promjenu ovjesa... kad bude vrijeme i love  :)

bolek - pls javi ako dobijes covjeka da znam da je info OK  :up:
Pizdo.

Offline ChILd_ReBoRn

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
    • http://www.akvaristika.tk
« Odgovori #34 u: Rujan 18, 2011, 23:27:23 poslijepodne »
neki dan sam kolegi narucivao ovjese za epifonove zvucnike.. stigli iz US za 250 kn.. dobije se i lijepilo i detaljna uputstva. ( speaker refoaming).. on je to napravio.. bez neke hebe,., a znam da nije neki vrsni handyman...

dobar je u lampama i elektronici i gramofonima.. i zvucnicima.. al prtljav s rukama.. ali je napravio posao perfektno sam doma
biljka biljci siše supstrat
(Koprivnica)

Offline Pamook

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Stark Raving Mad
« Odgovori #35 u: Rujan 18, 2011, 23:29:25 poslijepodne »

Narayan, bio je jedan abraxxas u VK, ne znam jel jos zivuci  :)

;)

Ako i je, sumnjam da je u originalnom stanju jer su Abraxasi često znali krepavat zbog pregrijavanja. A klasa zna bit prilično za*ebana stvar ako hlađenje nije napravljeno kak treba.

davno bilo to druzenje, jedva iskopah ovih par slika

http://www.audiofil.net/gal_news_item.asp?NewsID=90

donio bio frend AE Cortez-e, nevjerojatno kako su sjeli....

Child - okusao bih se i ja da znam tko je ćaća od drivera, a ovako bolje pustim nekome kome to nije prvi put  :D...  a koliko sam citao, ipak treba ih znat centrirat pravilno da ne bude poslije ribanje i ribarsko prigovaranje  :)
Pizdo.

Offline pravda

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #36 u: Rujan 19, 2011, 06:09:14 prijepodne »
Bio je u Valpovu servis za svučnike "Dream Sound",imao je i stranicu ali je više nenađem na netu,probajte Puffy-a pitati je može nabaviti neke informacije.

Offline cann

• Punopravni član
« Odgovori #37 u: Rujan 19, 2011, 06:12:56 prijepodne »
ima u varaždinu jedan tip koji slaže membrane i kutije općenito, i mogu reč da je jako jako dobar, al prokleto skup :D

Offline Narayan

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 57
« Odgovori #38 u: Rujan 19, 2011, 06:26:28 prijepodne »

Narayan, bio je jedan abraxxas u VK, ne znam jel jos zivuci  :)

;)

donio bio frend AE Cortez-e, nevjerojatno kako su sjeli....

Child - okusao bih se i ja da znam tko je ćaća od drivera, a ovako bolje pustim nekome kome to nije prvi put  :D...  a koliko sam citao, ipak treba ih znat centrirat pravilno da ne bude poslije ribanje i ribarsko prigovaranje  :)

Ovo na audiofil.net nije Abraxas ali nema veze. Evo ti par i od Abraxasa ;)

Offline DeX_13

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
« Odgovori #39 u: Rujan 19, 2011, 08:40:40 prijepodne »
Samo da dodam da 70-80 % zvuka igra zvucno tretirana soba u kojoj slusamo glazbu.
Ako imamo visoko kvalitetne komponente i stavimo ih u ne tretiranu sobu koja nije podesena sa zvucnim izolatorima; tipa difuzori, tepih na podu, debele zavjese na prozorima,

A sada net dignu ruke svi koji ispunjavaju ovaj zahtjev/uvjet.

Audiofilija je opako skup sport, koja kao prvu i osnovnu stavku zahtijeva posebnu prostoriju za slušanje glazbe, a takvih je vrlo malo.  :up:

Za sve ostale je kvalitetan i skupi Van den Hul i slični gadgeti obično bacanje novaca.

Offline cann

• Punopravni član
« Odgovori #40 u: Rujan 19, 2011, 08:59:27 prijepodne »
pa ne znam baš...pošto radim sa takvim stvarima, izolirana soba i razni dodaci za "prikupljanja" i "upijanja" zvuka, više koriste u studiju, nego nama za slušanje glazbe doma..po tome, razglasi na otvorenom ne bi ništa valjali ;)

Offline galo

• Punopravni član
« Odgovori #41 u: Rujan 19, 2011, 09:17:33 prijepodne »
Samo da dodam da 70-80 % zvuka igra zvucno tretirana soba u kojoj slusamo glazbu.
Ako imamo visoko kvalitetne komponente i stavimo ih u ne tretiranu sobu koja nije podesena sa zvucnim izolatorima; tipa difuzori, tepih na podu, debele zavjese na prozorima,

A sada net dignu ruke svi koji ispunjavaju ovaj zahtjev/uvjet.

Audiofilija je opako skup sport, koja kao prvu i osnovnu stavku zahtijeva posebnu prostoriju za slušanje glazbe, a takvih je vrlo malo.  :up:

Da se razumijemo audiofilija je igra bez granica i uvijek ce traziti poboljsanje u zvuku u bilo kojoj stavci a oni koji su zadovoljni zvukom je jako malo.

A akusticki tretirati sobu ne izuskuje posebno puno novaca vec znanje kako ju tretirati.

Nebi se bas slozio oko kablova sa tobom.

Za sve ostale je kvalitetan i skupi Van den Hul i slični gadgeti obično bacanje novaca.

Offline DeX_13

• Punopravni član
« Odgovori #42 u: Rujan 19, 2011, 10:02:59 prijepodne »
pa ne znam baš...pošto radim sa takvim stvarima, izolirana soba i razni dodaci za "prikupljanja" i "upijanja" zvuka, više koriste u studiju, nego nama za slušanje glazbe doma..po tome, razglasi na otvorenom ne bi ništa valjali ;)
Uglavno i ne valjaju, osim što ispunjavaju zadaću da su "dovoljno" glasni ;)

Da se razumijemo audiofilija je igra bez granica i uvijek ce traziti poboljsanje u zvuku u bilo kojoj stavci a oni koji su zadovoljni zvukom je jako malo.

A akusticki tretirati sobu ne izuskuje posebno puno novaca vec znanje kako ju tretirati.

Tako je, ali ako to želiš napraviti kako treba, ta je soba samo za slušanje glazbe, i nije baš za cjelodnevni boravak/život. Malo Hrvata ima mogućnost priuštiti si sobu za slušanje glazbe.

A kablovi i usviravanja istih su mi uvjek draga tema :D koja redovno vuče u flame.

Više je puta predloženo, na raznim forumima, pa tako i na audiofil.net da se napravi testiranje kablova na jednom sustavu, pa da šišmiši pogode koji kabel trenutno svira, ali nije išlo.

Mislim da je i bug jednom radio zajbanciju na temu kabela pa je jednu od boljih ocjena dobio zvučnički label , model UTP cat5e :) iliti vulgaris mrežni kabel sa 8 bakrenih licni.  :up:

Da se razumijemo, volio bi imati takvu sobu, pored sobe sa akvaijima :) ali... još uvijek živim u 57m2 pa mi je neizvedivo. A naslušao sam se sistema sa krellovima, luxmanima od pojačala, nakamichi deckovima i dobrim starim Pioneerovim gramofonima koji su svirali na Kef reference2.
Slušao sam i elektrostatske samogradnje, ali to su bila neka druga vremena...  :up:

Sada imam Yamahu rvx959a, koja zanjih godinu dana više skuplja prašinu nego radi, B&W DM302, jako "lijepi" monitori, Heco bandpass SW, koji popunjava rupu od 40-70Hz, optika mi je HTPC, koja ionako samo glumi transport sa DA konverter u Yamahi.

Offline galo

• Punopravni član
« Odgovori #43 u: Rujan 19, 2011, 10:29:05 prijepodne »

Tako je, ali ako to želiš napraviti kako treba, ta je soba samo za slušanje glazbe, i nije baš za cjelodnevni boravak/život. Malo Hrvata ima mogućnost priuštiti si sobu za slušanje glazbe.

A kablovi i usviravanja istih su mi uvjek draga tema :D koja redovno vuče u flame.

Više je puta predloženo, na raznim forumima, pa tako i na audiofil.net da se napravi testiranje kablova na jednom sustavu, pa da šišmiši pogode koji kabel trenutno svira, ali nije išlo.

Mislim da je i bug jednom radio zajbanciju na temu kabela pa je jednu od boljih ocjena dobio zvučnički label , model UTP cat5e :) iliti vulgaris mrežni kabel sa 8 bakrenih licni.  :up:

psihoakustika, zahebana stvar   ;) :D, ali da moraju proci odredjen broj sati usviravanja da se smanji otpor u samom kablu to stoji, bilo oni od par sto kuna do tisuce a sad opet same performanse kabla i uparivanje u cjelokupni sustav ..tricky ..

Offline alen_zgb

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • " ZOO VILI TEAM "
« Odgovori #44 u: Rujan 19, 2011, 22:13:17 poslijepodne »
evo da se i ja ukljucim u temu. Inace volim glazbu, ali u sto jacem izdanju. Za sada trenutno slusam muziku na liniji jvc. Dobar zvuk i za muziku i takodjer za filmove.

Vise info o njoj na linku ispod..

savinglots.com/lotprod.asp?item=MXGT80

Offline cann

• Punopravni član
« Odgovori #45 u: Rujan 19, 2011, 22:19:36 poslijepodne »

ovo nism videl do sad..al fakat mi se ne da :D
očito da si bil na šrot koncertima, zinedin zidana :D

Offline The Kid

• Punopravni član
  • Dob: 48
« Odgovori #46 u: Rujan 20, 2011, 16:53:38 poslijepodne »
Strava izgledaju ovi vasi sustavi ! Mora da je jako skup sport !
Why So Serious ?

Offline DeX_13

• Punopravni član
« Odgovori #47 u: Rujan 20, 2011, 17:45:08 poslijepodne »

ovo nism videl do sad..al fakat mi se ne da :D
očito da si bil na šrot koncertima, zinedin zidana :D

tako je, i na svepoznatom propustu ozvučenja, na koncertu pokojnoga Ray Charlesa na splitskom starom placu prije 10ak god.
E toj je bio promašaj od ozvučenja, na desetu. Lenny u Zadru nije bio loš, ali nije ni dobar. Naj ozvučenje, Iron Maidenn poljudu, prije 3 god, stvarno glasna stvar.

Dakle živa svirka jednako glasno i ništa više.

Nisam bio u Pulskoj areni, možda se tamo može nešto i napraviti.  :up: 

Offline cann

• Punopravni član
« Odgovori #48 u: Rujan 20, 2011, 17:53:08 poslijepodne »
...ahh.čuj..razglas je zahebana stvar, i treba stvarno znat sa njime radit i odradit kvalitetno..ne forsirat preko limita za koji je predviđen, je ru suprotnom imaš kričavo i kreštavo nabijanje, koje te ubija u mozak i ništa ne čuješ..
..radim razglas kod sebe na poslu, nedavno prisilno morao sa digitalnom yamahom dm1000 radit i forsfiranje da se sa njom radi..jer nema tu kvalitete zvuka, ona će izgurat i prožvakat zvuk, al nikako neće bit dobar kao kod analogne miksete..zvučnici guraju svoje u toplini al nije to to..još kad dodatnomoraš rezat niske frekvencije uz digitaliju ode sve u kukuruz..obični ljudi ne kuže razliku, al profinjenije uho čuje..

digitalija je ok za studio, možeš čuda radit, al analogija je za rzglas zakon, ne smeta visoka ni niska temp, puno si brži u reagiranju i td, itd...

Offline delbi

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Pula
  • vecio mona
    • http://www.posronja.eu
« Odgovori #49 u: Rujan 20, 2011, 17:54:19 poslijepodne »

tko je ovaj covjek sa kosom vezanom u rep?? ima cigarete ispred sebe  :D :D a cini mi se slican jednom dragom prijatelju...samo taj ne pusi??? :D :D
pula
Too Old to Rock 'n' Roll: Too Young to Die