Svibanj 12, 2025, 11:48:50 prijepodneNajnoviji Član: Mgrgic6

Autor Tema: Crkvena zvona  (Posjeta: 40766 vremena)

0 Članova i 6 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline ifsilon

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 36
  • U usta ga vista, bejbe!
    • Ifsilon Exotics
Odg: Crkvena zvona
« Odgovori #225 u: Lipanj 06, 2012, 12:39:13 poslijepodne »
Citat:
Ja recimo ne podnosim narodnjake tipa cajka, harmoniku, svatove. 

Citat:
ja sam za sebe jasno rekao, kako mi zvona toliko "smetaju" da ih apsolutno ne primjećujem, a da harmoniku čujem na tri puta većoj udaljenosti i toliko mi "godi" da zovem policiju...

Sorry na off-u, ali morao sam se ubaciti jer mi užasno smeta kada netko generalizira i pljuje jedan tako divan instrument! Harmonika se ne koristi samo u turbo folku i sličnim sranjima od "muzike"..
.

Molim te poslušaj ovo pa mi reci da li ti ovdje smeta harmonika:

Francuska narodna - French Medley

Irska narodna - Drowsy Maggie

Bare & Plaćenici - Put ka sreći

Hladno Pivo - Može

:up:

Offline Kori

• Moderator (lokalni)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 34
  • Turtle Maniac
    • kornjace.com
« Odgovori #226 u: Lipanj 06, 2012, 14:09:14 poslijepodne »
Uostalom, ja zivim jako jako blizu crkve, i vjeruj mi, nikad nisam cuo to zvono, i tu nepodnosljivu buku o kojoj pisete.

Onda imas srece sto zivis blizu crkve sa (donekle) normalnim popovima. Ova tema je otvorena bas iz razloga sto određene crkve pretjeruju sa trajanjem, ucestaloscu i glasnocom zvonjave. A kada cijeli zivot zivis pokraj crkve jednostavno se naviknes na buku i u vecini slucajeva je nisi svjestan.
I'm only bad news for turtle keepers.
www.kornjace.com
www.akter.org

Offline Damir_Sl

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #227 u: Lipanj 06, 2012, 16:11:25 poslijepodne »
Da, moze biti i to, stvar navike, ali stvarno ne cujem to zvono.

Offline Renta

• Moderator
  • Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Only true wisdom is in knowing you know nothing
Odg: Re: Odg: Re: Crkvena zvona
« Odgovori #228 u: Lipanj 06, 2012, 16:32:02 poslijepodne »
I ja mislim da nije ovdje samo pitanje buke ma koliko se željelo ostaviti takav dojam. Generalno, toleriraš ono što ti je simpatično. Osim naravno u ekstremno bučnim situacijama...no nisam siguran da se ovdje radi baš o takvom slučaju.

Sent from LG 2X using Tapatalk 2

Mislim da to nije pitanje pojedinca, pitanje je zakona, nesto ne smije biti iznad dozvoljene granice i tu ove subjektivne price prestaju, kaj nije tako Renta ili sam u krivu?

Zakoni i propisi su nešto drugo, upravo komentiramo kako nekima smeta buka zvonjave a nekima ne, iako žive u neposrednoj blizini crkava, dakle upravo o subjektivnom dojmu i očitoj razlici u stupnju tolerancije prema zvonjavi, čini mi se upravo ovisno o osobnom afinitetu ili privrženosti kako god hoćete, pojedinca crkvi.

Jer, ne mogu ne primjetiti a mislim da se ne varam, da se i ovdje uglavnom javljaju ljudi koji ili nisu vjernici ili im je crkva kao institucija odbojna već od ranije, pa shodno tome stupanj tolerancije prema buci crkvenih zvona im je a priori vrlo nizak. ;)

Offline Pancho_Villa

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
« Odgovori #229 u: Lipanj 06, 2012, 16:57:13 poslijepodne »
U potpunosti se slažem sa Rentom da se ovdje radi o:

...Zakoni i propisi su nešto drugo, upravo komentiramo kako nekima smeta buka zvonjave a nekima ne, iako žive u neposrednoj blizini crkava, dakle upravo o subjektivnom dojmu i očitoj razlici u stupnju tolerancije prema zvonjavi, čini mi se upravo ovisno o osobnom afinitetu ili privrženosti kako god hoćete, pojedinca crkvi.

A što se vlakova tiče...Živim cca. 400 metara zračne linije (bez prepreka) od vlaka, kad mi dođu gosti i prolazi vlak oni uvijek pitaju nešto tipa: a kaj to ide vlak? ...a ja: vlak? aha, da vlak...uopće ga ne čujem više ( a i nečuje se jako) ali 400tinjak metara je dosta udaljeno tak da se na to može i naviknuti.
Ali u firmi gdje radim vlak mi prolazi cca. 20tak metara od objekta i kad vlak prolazi ne čujem
-  sugovornika na telefonu
- slabo čujem sugovrnika koji sjedi do mene u istom prostoru
- a da ne pričam da se cijela zgrada trese, čak toliko da jednom kad je bio potres mislio sam da ide vlak i opće nisam reagirao tek poslije sam čuo da je bio je potres :D

Pretpostavljam da se čovjek može i na crkvena zovna naviknut ako nije preblizu, ali zašto?
Možda je to nekome simfonija za uši ali meni definitvno nije.

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • The Deda
    • http://www.akvarij.net
« Odgovori #230 u: Lipanj 06, 2012, 17:09:55 poslijepodne »
no dobro, bez obzira na subjektivne dojmove, mislim da je prije govoreno da ima nekih vražjih zakonskih odredbi o noćnom miru, razini decibela i buke,  a neki crkvenjaci se ponašaju kao da se njih to ne tiče,a  to rade zato jer im se dozvoljava... ono, po noći se spava majkumu, isključi usrani automat?? ima program, ima gumb, ne moraš se MOLIT da se utiša ili isključi sam po noći  :D :D

Offline Pancho_Villa

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
« Odgovori #231 u: Lipanj 06, 2012, 17:14:41 poslijepodne »
no dobro, bez obzira na subjektivne dojmove, mislim da je prije govoreno da ima nekih vražjih zakonskih odredbi o noćnom miru, razini decibela i buke,  a neki crkvenjaci se ponašaju kao da se njih to ne tiče,a  to rade zato jer im se dozvoljava... ono, po noći se spava majkumu, isključi usrani automat?? ima program, ima gumb, ne moraš se MOLIT da se utiša ili isključi sam po noći  :D :D

Naravno da bi trebalo ograničiti vrijeme kada se smije zvoniti, a da se mene pita to vrijeme kad se NE smije zvoniti bi bilo svaki dan od 0-24  8)

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • The Deda
    • http://www.akvarij.net
« Odgovori #232 u: Lipanj 06, 2012, 17:21:35 poslijepodne »
 :D :D :D nemoj tak... evo, čak i ja volim kad u nedjelju u podne zazvone sva živa zvona, od Katedrale do okolnih crkava...
to je po meni neki normalni dan i normalno vrijeme...  uopće mi ne bi smetala zvonjava u normalna vremena kad se i svi drugi deru , urlaju , divljaju...ali gle, po noći se spava..spavaju i vjernici i nevjernici i klinci i starci i psi i crkvenjaci, pa dobro -ČEMU onda forsiranje i zvučno nasilje? U zdravom tijelu zdrav  duh, a ukoliko je tijelo pospano, ni duh ne može pažljivo pratit mise :D :D 

Offline Damir_Sl

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #233 u: Lipanj 06, 2012, 17:52:58 poslijepodne »
.....ni duh ne može pažljivo pratit mise :D :D 

E vidis, da ih se pazljivo prati, mislim da bi mnogi odustali od svega toga...ovako na prepad, sve prolazi.... :D :D :D :D :D

trnac

• Gost
« Odgovori #234 u: Lipanj 14, 2012, 01:32:48 prijepodne »
Mislim da zvona nakon kratkog vremena više ne smetaju, ja sam 200-tinjak metara od crkve, ne sjećam se kada sam ih zadnji puut čuo,ali zato imam susjeda 300 metara dalje, taj pušta cajke, i ostalo balkansko smeće tada zbilja poludim, gađao sam ga jajima.
Zamislite sjedim večer na verandi, kad Halid Bešlić zakuiše, ma ..............
Dakle stvar je druge naravi a ne pitanje "buke"
Ne dozvoliti da vas zavode ovakvi tipovi.

Vukohr.

Organizam se ne može naviknuti na buku, postoje stručni članci koji govore o tome.
Vjerojatno misliš na adaptacija na buku. Adaptacija na buku je psihološka pojava koja se manifestira u neobraćanju pažnje na izvor buke ili u negiranju njenog utjecaja. Osoba kojoj buka manje smeta nije osoba koja je i stvarno izvan štetnog djelovanja buke. Ukratko, podsvjesna reakcija organizma na buku neće izostati.

Koga zavodim?

trnac

• Gost
« Odgovori #235 u: Lipanj 14, 2012, 01:37:56 prijepodne »
Ja upravo o ovome govorim, i onda mi priča o skromnosti.
Ali crkvena zvona nemaju veze sa time.
Govorim o zvonicima i o zvonima kao simbolu, ako ih ne mrziš iz nekog razloga , tada ti nikako ne smetaju, dapače.
Ja recimo ne podnosim narodnjake tipa cajka, harmoniku, svatove. 
Što sve ne bih dao da država zabrani svatove, ta i oni stvaraju buku, remećenje javnog reda i mira, i ktomu mladenci ulaze u brak opterećeni ogromnim dugom.
Sto ljudi sto ćudi.

Vukohr.

To je klasična retorika zagovaratelja buke crkvenih zvona. Uvijek iz nekog rukava izvuku mržnju. Ne znam kako i zašto ali mržnja je uvijek jedan "argument.
Međutim, radi o buci u jutarnje sate kada veliki dio ljudi želi mirno spavati i jedina buka koja ih sprečava u tome je buka crkvenih zvona.
Skretanje na cajke, svadbe i mladence je bespredmetno i prozirno. Mladenci ne stvaraju buku svaki dan u 6-7 ujutro niti ne zvoncaju svaki dan svakih 15 minuta.
A za buku iz kafića i tako postoje nadležne službe koje (ne)rade svoj posao kako treba.

trnac

• Gost
« Odgovori #236 u: Lipanj 14, 2012, 01:46:31 prijepodne »
meni malo smeta što jedna ovakve tema ikako postoji na forumu tipa "akvaristika" nažalost tema je bila zanimljiva!!!
no u ovih nekoliko dana koliko opstaje, ja se držim teze " kako nije važna razina buke u decibelima, nego svrha i sredstvo koje proizvodi tu tzv. buku"
želim reći kako ljudi ne žele priznati stvarni razlog pobune.
 ja sam za sebe jasno rekao, kako mi zvona toliko "smetaju" da ih apsolutno ne primjećujem, a da harmoniku čujem na tri puta većoj udaljenosti i toliko mi "godi" da zovem policiju... (iako me aludirajući na to prozvaše malte ne licemjerom) i to je meni dokaz da nije važna jačina nego proizvođač "buke"
komu smeta zvonu,harmonika ili peto-deseto, sigurno bi bez problema rado sa toga mjesta čuo npr. internacionalu, kakvu koračnicu, ili kao ja neke zvuke Dalmacije, kakva instrumentala ili govor mladog i dragog vođe o sadnji krumpira.
Čast izuzecima kojima doista smeta sve, ali čisto sumnjam da je ovima drugim moguće danas u iole naseljenoj sredini naći bilo kakvo mjesto gdje ćeš biti ne ometan..

svi idemo na kojekakve koncerte, diska, kafiće, u gradsku vrevu, ciku vlakova i tramvaja i koga kriviti za to?
no kako bilo i što god vi mislili i pisali o meni ja se isključujem iz razgovora nakon neuspješne definicije problema...
nadam se da nisam nikoga uvrijedio, i da nakon ovoga ukoliko mi bude potreban kakav savjet, mogu računati na vas.
Hvala

Moje uho ne diskriminira buku prema izvoru. Istina da ima ugodnije buke i nešto manje ugodne buke ali šteta na organizam je ista.
Hoće li me svaki dan u 6 prisilno buditi Severina, roktanje svinja (bila je pritužba, molim lijepo), Ministry, crkvena zvona ili cajke mojem je organizmu nebitno.
Hoću li tokom dana svakih 15 minuta biti uznemiravan cajkama ili crkvenim zvonima potpuno je nevažno za organizam. Koncentracija je prekinuta i izvor buke je nebitan.

trnac

• Gost
« Odgovori #237 u: Lipanj 14, 2012, 01:49:23 prijepodne »
Vazna je samo i jedino razina buke.

Točno tako.
Ne postoji posebni pravilnik o najviše dopuštenim razinama buke za cajke, poseban za narodnjake, poseban za tamburaše, poseban za techno... Razine su propisane za sve jednako.

trnac

• Gost
« Odgovori #238 u: Lipanj 14, 2012, 01:53:06 prijepodne »
ako sam dobro skuzio, vukohr zeli reci da se nitko od nas nece zaliti na nesto sta nam odgovara...
evo neki banalan primjer (ne obracam se nikom posebno, samo baljezgam opcenito):
imas susjeda kojeg ne volis vec dugo godina...iz bilo kojeg razloga...i u losim ste odnosima...i sad iz njegove kuce tresti muzika..ajmo rec cajke koje ne podnosis...zoves mu policiju...
a da ti je susjed ok....i da pusta muziku koju ti volis, jel bi isto tako odma zvao policiju...

i ja ne bi reko da je vazna samo i jedino razina buke..mislim da mora tu biti i nesto dublje od toga...
Naravno da postoji.
Kada ti dobar susjed jednom navine cajke, pređeš preko toga kao da se ništa nije dogodilo.
Kada ti dobar susjed dva-tri dana zaredom navine cajke, pređeš preko toga ali mu pamtiš minus.
kada ti dobar susjed svaki dan navija cajke, onda više nije dobar susjed nego nasilnik.

trnac

• Gost
Odg: Re: Crkvena zvona
« Odgovori #239 u: Lipanj 14, 2012, 01:57:47 prijepodne »
I ja mislim da nije ovdje samo pitanje buke ma koliko se željelo ostaviti takav dojam. Generalno, toleriraš ono što ti je simpatično. Osim naravno u ekstremno bučnim situacijama...no nisam siguran da se ovdje radi baš o takvom slučaju.

Imao sam raspravu na drugom forumu (čekam da forum.net.hr oživi) gdje je smo došli do toga da bi trebalo diskriminirati buku, odnosno da za buku crkvenih zvona bi trebale vrijediti jedne razine dopuštene buke, a za sve ostale druge.
Kada sam pitao koja bi to bila razina nastao je tajac uz klasičnu doza vrijeđanja.
Što je ekstremno bučno za 6 ili 7 ujutro u stambenom naselju koje ima razinu rezidualne buke 30 dBA?

trnac

• Gost
« Odgovori #240 u: Lipanj 14, 2012, 02:01:37 prijepodne »
U pravu si ti, samo ne moze se puno toga napraviti...

jer po toj logici, vlak u 3:25 ujutro pravi izuzetnu kolicinu buke, pa opet, sto ces napraviti? srusiti prugu? a ljudima koji zive kraj pruge sigurno nije nimalo zabavno, ni veselo na takve zvukove i tu buku..... ili u neko doba noci kad frajer prodje s yugom, i 18 auspuha (probusenih) na njemu....ocemo blokirati ceste?....

zezam se, ali buke nije postedjen nitko, dolazi u raznoraznim oblicima, samo sto se tu bas puno i ne moze napraviti. niti bi se ikome bas dalo poduzimati po tom pitanju.

Jedan poznanik je riješio noćne trkače tako što je zapisao tablice i prijavio ih policiji.
Sigurno se na isti način može riješiti i yugo sa 18 probušenih auspha ako stalno prolazi istom cestom - vjerojatno je tehnički neispravan.

trnac

• Gost
« Odgovori #241 u: Lipanj 14, 2012, 02:03:49 prijepodne »
U pravu si ti, samo ne moze se puno toga napraviti...

jer po toj logici, vlak u 3:25 ujutro pravi izuzetnu kolicinu buke, pa opet, sto ces napraviti? srusiti prugu? a ljudima koji zive kraj pruge sigurno nije nimalo zabavno, ni veselo na takve zvukove i tu buku..... ili u neko doba noci kad frajer prodje s yugom, i 18 auspuha (probusenih) na njemu....ocemo blokirati ceste?....

zezam se, ali buke nije postedjen nitko, dolazi u raznoraznim oblicima, samo sto se tu bas puno i ne moze napraviti. niti bi se ikome bas dalo poduzimati po tom pitanju.
Ovo nema veze s vezom sto si napisao! :down:
Vlakovi voze jer prevoze ljude, dok crkvena zvona su frustracija nekog fanatika. Nije normalno I POTREBNO da zvoni u 6, 7, 8, pa 11, 12 i 3 puta navečer!
Ali opet taj fanatik, svečenik si je poslozio tako da zadnje zvono zvoni u 20 sati, baci malog u nesvjest i ode spavat, i budi se nakon 9 sati finog sna ujutro u 6 i tako iz dana u dan.
Dok ostali ljudi imaju djecu, dodu doma s posla, nahrane tu djecu, pišu s njima domaće zadaće i onda zgazeni od tjedna žele se bar za vikend naspavati, a ovi krelci zvone do neiznemoglosti!
Hvala bogu sto nisam doma kraj crkve, ali bio sam 2 mjeseca u stanu u Savskom gaju tik do crkve, prolupao sam!

Imam nešto za tebe :)))

trnac

• Gost
« Odgovori #242 u: Lipanj 14, 2012, 02:06:36 prijepodne »
Ha gledaj, i vlak u 3 ujutro je vjerovatno frustracija nekog fanatika, i nema nikakve potrebe da vozi u to doba....ako pitas ljude koji zive kraj pruge.....

Uostalom, ja zivim jako jako blizu crkve, i vjeruj mi, nikad nisam cuo to zvono, i tu nepodnosljivu buku o kojoj pisete. Da, zvoni, nije pokvareno, cujem ga kad prolazim kraj crkve, ali da me je to zvono ikada probudilo, ili mi nije dalo spavati.... mislim da je na mojoj ljestivici buke crkveno zvono jako jako nisko, postoji puno drugih stvari koje me vise zivciraju i ometaju.....

Ne volim ih ni ja, ali.....

Volim dobre primjere odnosno crkve koje ne uznemiruju obližnje stanare.
Ako nije problem, javi mi privatnom porukom ili na mail [email protected] o kojoj se crkvi radi.
Hvala

trnac

• Gost
« Odgovori #243 u: Lipanj 14, 2012, 02:13:05 prijepodne »
Ma sve je to stvar percepcije. Kad ti protutnji vlak u to doba, vjeruj mi, ne razmisljas o tome dali on mora voziti, ili se samo netko zeza s tvojim zivcima.  :D :D :D :D

Raspitivao sam se malo oko buke vlakova, napravio sam i kratki video.

Dva su problema veća od buke samog prolaska vlaka.
To su sirena i kočnice.

Sirena se koristi ukoliko pruga nije denivelirana i preko pruge prolaze ljudi i vozila.
Kočnice se koriste ukoliko treba čekati na priključenje i čeka se prolazak druge kompozicije.
Sve mi je to rekao čovjek koji živi pored pruge.

trnac

• Gost
« Odgovori #244 u: Lipanj 14, 2012, 02:16:27 prijepodne »
U potpunosti se slažem sa Rentom da se ovdje radi o:

...Zakoni i propisi su nešto drugo, upravo komentiramo kako nekima smeta buka zvonjave a nekima ne, iako žive u neposrednoj blizini crkava, dakle upravo o subjektivnom dojmu i očitoj razlici u stupnju tolerancije prema zvonjavi, čini mi se upravo ovisno o osobnom afinitetu ili privrženosti kako god hoćete, pojedinca crkvi.

A što se vlakova tiče...Živim cca. 400 metara zračne linije (bez prepreka) od vlaka, kad mi dođu gosti i prolazi vlak oni uvijek pitaju nešto tipa: a kaj to ide vlak? ...a ja: vlak? aha, da vlak...uopće ga ne čujem više ( a i nečuje se jako) ali 400tinjak metara je dosta udaljeno tak da se na to može i naviknuti.
Ali u firmi gdje radim vlak mi prolazi cca. 20tak metara od objekta i kad vlak prolazi ne čujem
-  sugovornika na telefonu
- slabo čujem sugovrnika koji sjedi do mene u istom prostoru
- a da ne pričam da se cijela zgrada trese, čak toliko da jednom kad je bio potres mislio sam da ide vlak i opće nisam reagirao tek poslije sam čuo da je bio je potres :D

Pretpostavljam da se čovjek može i na crkvena zovna naviknut ako nije preblizu, ali zašto?
Možda je to nekome simfonija za uši ali meni definitvno nije.

Možeš li mi se javiti na mail, zanima me lokacija gdje radiš i kako to utječe na vašu produktivnost.
[email protected]

Hvala

Offline Tiii

• Trade Count: (+13)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • Shrimp noob
« Odgovori #245 u: Lipanj 14, 2012, 02:32:23 prijepodne »
Ovo je vec stvarno zaljenje na sve i svasta,ali zamislimo se malo,dodjes na more da se odmoris ono oni cvrcki,bube koje kakve i svi se deru,i ne mozes zaspati,a jos si i zagorio,i nemozes nikako da se namjestis,a kupo si se i bas si se umorio,i treba ti san.
Onda lagano ustanes na noge,stavis jastuk na glavu i lagano se prislonis celom na zid,i tako zaspis :)

Svi bi htjeli neku civilizaciju,blizu skola,vrtic,crkva,pruga,autobus,a onda ti jednog dana smetaju sva djeca sto izlaze iz skole deru se,sto se navecer skupljaju na skolskom,pa sto prolaze ti vlakovi svaki 15 minuta,i sto svecenik i u snu podsjeca na pakao.
Buka je civilizacija,prihvatimo je  :zagrljaj:
http://vostok-service.com/img/catalogue/big/p125953.jpg     je isto super rijesenje  ;)

trnac

• Gost
« Odgovori #246 u: Lipanj 14, 2012, 12:59:40 poslijepodne »
Ovo je vec stvarno zaljenje na sve i svasta,ali zamislimo se malo,dodjes na more da se odmoris ono oni cvrcki,bube koje kakve i svi se deru,i ne mozes zaspati,a jos si i zagorio,i nemozes nikako da se namjestis,a kupo si se i bas si se umorio,i treba ti san.
Onda lagano ustanes na noge,stavis jastuk na glavu i lagano se prislonis celom na zid,i tako zaspis :)

Svi bi htjeli neku civilizaciju,blizu skola,vrtic,crkva,pruga,autobus,a onda ti jednog dana smetaju sva djeca sto izlaze iz skole deru se,sto se navecer skupljaju na skolskom,pa sto prolaze ti vlakovi svaki 15 minuta,i sto svecenik i u snu podsjeca na pakao.
Buka je civilizacija,prihvatimo je  :zagrljaj:
http://vostok-service.com/img/catalogue/big/p125953.jpg     je isto super rijesenje  ;)

Vidim da živiš na Malešnici ali očito nisi u zgradama nasuprot crkve. Da jesi, onda bi ovo slušao više puta tokom dana:

Buka je zagađenje, zašto ne prihvaćamo i ostala zagađenja kao blagodati civilizacije nego se borim protiv zagađanje?
Nije li razlog što je upletena vjera u to zagađenje pa bi trebali imati toleranciju na vjerska zagađenja?
Buka ja zagađenje i nikako je ne smijemo prihvatiti, bez obzira na izvor.

Hoćeš li sutra prigrliti i zagađenje tla, zraka, mora i rijeka?

Offline Tiii

• Punopravni član
  • Shrimp noob
« Odgovori #247 u: Lipanj 14, 2012, 13:55:24 poslijepodne »
Kod nas je tako u podne,i prije mise,i to je to
Ne udara svaki 15 min,nego jednom do 2 puta na dan,samo nedjeljom zvoni prije svake mise

trnac

• Gost
« Odgovori #248 u: Lipanj 14, 2012, 14:00:20 poslijepodne »
Kod nas je tako u podne,i prije mise,i to je to
Ne udara svaki 15 min,nego jednom do 2 puta na dan,samo nedjeljom zvoni prije svake mise

Ti živiš na Malešnici i ne znaš kako ti crkva zvoni?
Znači da si doooooosta daleko od crkve.

Crkva na Malešnici ti zvoni kako piše uz video:
Crkva zvoni radnim danom u 7,12,19 i 20 sati (prije: 7, 12, 18, 19 i 20 sati).
Nedjeljom u 7, 8, 11, 12, 19 i 20 (prije u 7, 8, 10, 11, 12, 18, 19 i 20).

To mi je nedavno poslala jedna osoba.

Offline Tiii

• Punopravni član
  • Shrimp noob
« Odgovori #249 u: Lipanj 14, 2012, 14:07:25 poslijepodne »
Zracne linije 100-150m
I opet nije pretjerano 4 puta dnevno,za svaki put treba bar izmoliti Oce nas svatko od nas i bice bolje u svijetu