Naravno da crkva diskrimira, ponaša se kao "sileđija" i to ne samo sa zvonjavom (no to je druga tema)
Zvonjava je čisto remećenje javnog reda i mira kako sam napisao, gledaš li sa pravne strane ili bilo koje druge. A mi smo svi diskrimirani jer da mi proizvedemo toliku buku pa čak i da odšarafimo isto zvono sa neke druge crkve, odemo 32 metra dalje i zvonimo istom količinom buke, dobili bi prijavu za remećenje istog onog javnog reda i mira. WTF!?
Uzmi u obzir da se buka sa zvonika stvara "iz običaja" jer više nema nikakvu drugu funkciju, znamo mi jako dobro koliko je sati, a i oni koje zaniuma misa isto tako jako dobro znaju kad su mise... ne traba nam zvono da nas podsjeti.
Evo i pravno gledano, izvor je
www.mup.hr (izvukao sam bitno):
Narušavanje javnog reda i mira inkriminirano je Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira („Narodne novine“ brojevi 5/90., 30/90., 47/90., 29/94.). Ovakve prekršaje je moguće, između ostalog, činiti i glasnim reproduciranjem glazbe, vikom, svađom,
lupanjem i na drugi način. Ukazujemo da članak 1. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira prekršajna djela protiv javnog reda i mira definira kao ona djela „kojima se na nedozvoljen način
remeti mir, rad ili normalan život građana, stvara nemir, neraspoloženje, uznemirenost“ itd.
Problem je što očito crkve imaju dozvolu za "lupanje" i amnestirane su od ovog a i ostalih gluposti koje rade, i sve to vjerovatno u cilju dobivanja političkih bodova od dobrog dijela glasačke populacije koja još uvijek crkvena zvona smatra predmetom obožavanja.