Kolovoz 08, 2025, 17:01:30 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Akvarij od 120L  (Posjeta: 3161 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline marijan.s

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 29
Odg: Akvarij od 120L
« Odgovori #25 u: Rujan 11, 2011, 16:06:55 poslijepodne »
ima određeni period preko ljeta kada voda lagano isparava tada se smalnji razina vode i mi prokuhamo vodu ostavimo je 24 h i onda je usipamo

Offline Dellete

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 38
  • P.
« Odgovori #26 u: Rujan 11, 2011, 16:12:13 poslijepodne »
Srećo, nemoras nama lagati. Ako si promjenio vodu prošle godine šta je tu je, priznaj grešku i idemo dalje. To sto ti dosipas ishlapljelu vodu to se nemoze nazvati promjenom vode, jer u tjedan dana ti nemoze ishlapiti vise od 2-3 cm vode.

Nemoj ti slušati ove prodavace u tom dućanu, jer njima je u interesu da prodaju.

Offline marijan.s

• Novi član
  • *
« Odgovori #27 u: Rujan 11, 2011, 16:14:22 poslijepodne »
reci mi ti svoje misljenje sta je najbolje da sada napravim da mi bude bolje
u ovom petcentru u osijeku nemaju puno biljaka i kvaliteta je jako losa.
ima li jos koji ducan u osijeku

Offline Damir_Sl

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #28 u: Rujan 11, 2011, 16:18:35 poslijepodne »
Ja cu samo opet reci - ako je tvoj jedini problem to sto imas malo alge, a osim toga, bilje ti je zdravo, ribe zdrave, ne ugibaju, ne oboljevaju....

Onda ljepo pokupis ovdje savjete o tome sto i kako se radi, te nastavis ispravnim putem. Nekako izgleda da ovaj na kojem si sada bas i nije ispravan. A prodavace u trgovinama pusti....cak i ako znaju jako puno o tome, cak i ako se razumiju, u vecini slucajeva ne smiju ici protiv "politike" firme (posebice ovih sitija,centara i slicnih trgovackih centara kucnim ljubimcima), a ona je nazalost samo jedna - prodati. Sto vise, sto skuplje i sto cesce....tako da, ako i vide da si spreman napraviti glupost, nece te odgovoriti od toga, vec ce, direktno ili indirektno podrzati tvoju "gresku", ako to znaci da ce nesto prodati.

zalosno, ali je tako.....

Daj oglas, zicaj, moli, kupi ovdje preko foruma, od bilja, do opreme, tehnike, svega sto ti treba. proci ces i bolje (kvalitativno) i jeftnije nego u nekim pet centrima....

Offline marijan.s

• Novi član
  • *
« Odgovori #29 u: Rujan 11, 2011, 16:21:59 poslijepodne »
Moze mala pomoc koje bi mi bilje dobro doslo sada u moj akvari?
Sve ostalo je u redu ribe mi ne oboljevaju,neugibaju, samo bi htje da moj akvari izgleda normalno i treba mi pomoc od vas da naucim neke stvari

Offline marijan1712

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
    • Čakovec-Međimurje
« Odgovori #30 u: Rujan 11, 2011, 16:22:23 poslijepodne »
Ja cu samo opet reci - ako je tvoj jedini problem to sto imas malo alge, a osim toga, bilje ti je zdravo, ribe zdrave, ne ugibaju, ne oboljevaju....

Onda ljepo pokupis ovdje savjete o tome sto i kako se radi, te nastavis ispravnim putem. Nekako izgleda da ovaj na kojem si sada bas i nije ispravan. A prodavace u trgovinama pusti....cak i ako znaju jako puno o tome, cak i ako se razumiju, u vecini slucajeva ne smiju ici protiv "politike" firme (posebice ovih sitija,centara i slicnih trgovackih centara kucnim ljubimcima), a ona je nazalost samo jedna - prodati. Sto vise, sto skuplje i sto cesce....tako da, ako i vide da si spreman napraviti glupost, nece te odgovoriti od toga, vec ce, direktno ili indirektno podrzati tvoju "gresku", ako to znaci da ce nesto prodati.

Daj oglas, zicaj, moli, kupi ovdje preko foruma, od bilja, do opreme, tehnike, svega sto ti treba. proci ces i bolje (kvalitativno) i jeftnije nego u nekim pet centrima....
:up:

Offline CvijetZivota

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 48
« Odgovori #31 u: Rujan 11, 2011, 16:23:07 poslijepodne »

Bas ovako!

Offline CvijetZivota

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 48
« Odgovori #32 u: Rujan 11, 2011, 16:26:26 poslijepodne »
Moze mala pomoc koje bi mi bilje dobro doslo sada u moj akvari?
Sve ostalo je u redu ribe mi ne oboljevaju,neugibaju, samo bi htje da moj akvari izgleda normalno i treba mi pomoc od vas da naucim neke stvari
Bilo koja biljka donosi dobro u akvarijum.Samo trebas bilje dohranjivati nekim tecnim gnojivom,prema uputi na ambalazi.A mnoge odgovore ces naci samo listajuci ovaj forum.

Offline Damir_Sl

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #33 u: Rujan 11, 2011, 16:38:28 poslijepodne »
Imas kakvu hranjivu podlogu ispod tog sljunka ili sto vec je?

Od biljaka mozes sto god zelis ili pronadjes, sa cryptama, anubiasom, microsorumom, valisneriom, limunom, travom i slicnim neces nikako pogrijesiti....

Offline marijan.s

• Novi član
  • *
« Odgovori #34 u: Rujan 11, 2011, 16:45:26 poslijepodne »
To na vrhu su sitni kamencici a ispod je hranjiva podloga.

Offline marijan.s

• Novi član
  • *
« Odgovori #35 u: Rujan 11, 2011, 16:55:42 poslijepodne »
Ovaj dvorac cu maknuti i kupit cu par bilja i stavit ih tamo umjesto tog dvorca ili vodenice sta li je vec a umjesto ribe kupit cu ono crijevo koje ide skroz uz ono suprotno staklo i koje ide cijekom duzinem.

Offline Dellete

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 38
  • P.
« Odgovori #36 u: Rujan 11, 2011, 17:31:24 poslijepodne »
Samo pazi kada ideš u pet centar. Danas sam baš bila i dobili su hrpu bilja od kojeg 90% nemože u akvarij, npr  Cyrtosperma johnstonii

Najsigurnije ti je uzeti valisneriju koja izgleda ovako http://www.tropica.com/advising/plant-articles/vallisneria.aspx
Ili anubias koji izgleda ovako http://aqualandpetsplus.com/Plant,%20Anubias.htm

Offline gmatanic

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶ ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶
« Odgovori #37 u: Rujan 11, 2011, 22:54:14 poslijepodne »
Tako je, s Valisneriom ne možeš pogriješiti kad kupuješ. Ne znam kakvo je stanje u OS sa biljkama, ali u shopovima su česti upravo Valisneria, razni Echinodorusi, razne Cryptocoryne, Anubiasi, Sagittaria... To mi sad ovako pada na pamet. A po forumu vidim da u pet centru hoće uvaliti terarijske biljke, koje ne idu u akvarij, pa pripaziš na to prilikom kupnje.
Dakle prve korake si učinio, došao ovdje i pitao za savjete. Ima puno starih tema po forumu, pa pomoću tražilice traži sve što te zanima. Što nije jasno, pitaj.
Malo algi ne šteti ničemu. Ako si ih se baš odlučio riješiti, onda kreni sa redovitim izmjenama vode. Ne pretjeruj sa svjetlom, a pritom mislim na duljinu upaljenosti lampi i na njihovu jačinu. Vidim da su lampe upaljene 14 sati dnevno. Možeš to smanjiti na 12 npr. Meni je pomoglo kad sam htio ubiti crnu čupavu ono što je kolega spomenuo sa gašenjem lampi na 2 sata, pa ponovno paljenje, tako da možeš i to pokušati. Ja sam tada imao lampe upaljene 4 sata, 2 sata ugašene, pa opet 5 sati upaljene.
Ne znam kakav filter imaš, ali on MORA biti adekvatan. Kažeš da su ribice zdrave, pa pretpostavljam da je on ok.
To su 3 osnovne stvari. Što imaš konkretno još za pitati, pitaj. A sad strpljivo, jer alge neće nestati preko noći. Polako, kao i puno drugih stvari u akvaristici. Lijep hobi koji te stvarno može naučiti strpljenju, jer malo stvari ide "preko noći".
Give a man a gun, and he can rob a bank. Give a man a bank, and he can rob the world