Eto,kao što je navedeno u naslovu,primam i razmatram sve Vaše prijedloge glede uređenja ovog navedenog akvarija koji slijedeći tjedan stiže u kućicu.
Kao totalni početnik (uz malu napomenu da sam se stvarno u zadnje dvije godine načitao na forumu),otvoren sam za sve vizije možebitne koje imate.
Svoju sliku u glavi imam,ali pošto pitati nikad nije naodmet,a pogotovo u ovom segmentu,otvoren sam za savjete i iskustva svih Vas.
Moja ideja je da omjer biljaka i riba( ubrajam i puževe također) bude negdje takva,da bilje zauzme nekih 40 % samog akvarija.Dakle,ne isključivo ciklidni,jer moja malenkost ga nalazi malo opskurnog,"No Hard feelings" jelte

Što se tiče šljunka,htio bih da je prirodan,tj. bijeli ili kakav je već u prirodi malo bež.Pretpostavljam,negdje oko 15 kg (Hvala Luki na savjetu oko kilaže).
E sad sama granulacija po p.s.-u bi trebala biti između 1-3 mm. (ne nužno koliko sam saznao,već može i do 1 cm),ali zbog možebitnog ozljeđivanja samih riba uzeo sam ovu granulaciju kao neku pretpostavljenu.
Znam da mi treba po mogućnosti vulkanit,e sad ,da li 3 kg ili više,zato također slušam Vaše prijedloge.
Naravno zadebljani dio u pozadinski dio samog akvarija.
Pošto sam iz ZD,molim kolege iz ZD za koji prijedlog oko samog pronalaženja biljaka,jer ono što sam vidio i nije neki šaroliki izbor.Doduše Zoo City nije jedini,ali sam mislio po veličini same firme da ću pronaći i više.Ali nemaju puno,i k tome su šturi,(npr.Anubias i neki "No Name " mix je izbor

)
Isto tako i same ribe su tako-tako,bar onako na prvu amatersku procjenu.Malo ih je,raznih veličina,neke malo i pothranjene ili s naznacima problema s bakterijama na perajama.
Nisam se ni usudio pitati tako,da li onda bi mi mogli izdvojiti ženke od mužjaka,da znam koje kupujem.
Dakle,htio sam staviti jedno jato neonki,s obzirom da ide oko centimatar dužni na litru vode,mislim da bi 15 bio ok broj,i da mi ostaje mjesta za još pokoju grupaciju riba.
Želja je također skalari uz njih,ali opet Vi uskačete i kažete,da li je to izvedivo ili ću imati kako ja to zovem "Chuck Norris efekt.
Naravno 1-2 čistača,i kao mi je Luki preporučio puža jabučara(kojeg nisam vidio kod gore navedenih.).
Za oko su mi zapela dvije ribice čiji točan naziv nisam zapamtio,ali izgledaju iz prordice somova.Dakle bijeli "brkovi" sivo-crno tijelo sa bijelim točkama.Izgledaju njih dva jako veselo i nonstop se naganaju,cijena je 160 kn po komadu.(Naziv sam im zaboravio,a baš su veseli),da li su oni kompatibilni sa mojim gore navedenim željama?
Za ostale ribe ću poslušati prijedloge,dakle koje i u kojem broju.
Eto,zasad toliko,ako biste bili tako ljubazni i dali mašti na valju,a meni pomogli uz gore navedene smjernice.
Svaki prijedlog je dobrodošao i stvarno ga uvažavam,jer kao početnik,ne želim naučiti baš sve iz pogrešaka