Srpanj 22, 2025, 06:52:49 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: psi u lovištu  (Posjeta: 3146 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Salem

• Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb, Travno
Odg: psi u lovištu
« Odgovori #25 u: Rujan 06, 2011, 15:52:22 poslijepodne »
Malky ovo je već malo OT ali taj dan kad sam vidio sve te rupe od metaka osjetio sam se puno više ugrožen od tipa u nasviranoj crnoj bemburi bez tablica koji je projurio nekoliko puta od Čeha do Obreža i natrag sa najmanje 150 a koliko sam vidio ima i jarane sa sličnim autima i navikama u prometu - to su neki domaći ili turisti? Srećom uglavnom takve ne susrećem u doba kad tuda prolazim ali tu i tamo ih se nađe.

Offline mario12

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #26 u: Rujan 06, 2011, 17:09:34 poslijepodne »
Salem,nema se ona boriti protiv čega,zakon je takav.Da si lovac vidio bi da uopšte nije pogrešan.
Prestanite pucat u mrtve konje...
Mob. 0993453385

Offline kells1

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
« Odgovori #27 u: Rujan 06, 2011, 18:03:00 poslijepodne »
neće joj ni ta vodilica pomoć ako naleti da budalu.
nisu jednom cucka ustrelili ni metar od vlasnika pa se poslje izvlačili da je cucak sam okolo švrljao

e upravo to, može pas biti i na par metara od tebe, neki će lovci pucati na njega i onda je teško išta dokazati jer se oni drže skupa, a ti ako si bio sam , ne možeš dokazati ništa, kao baš slučajno ih je bilo baš dvojica kod takvih slučajeva i onda se taj drugi pojavi na razgovoru kod policije , pa poslije i na sudu ako do toga dođe, najbolje je provjeriti kad oni imaju dan za lov jer sigurno ne pucaju svaki dan i ne idu u lovište baš svakodnevno , pa onda sa psima kad znaš da je sigurno
premalo je slobodnih ravnih površina u stanu  :cupakosu:

Offline kells1

• Punopravni član
« Odgovori #28 u: Rujan 06, 2011, 18:06:28 poslijepodne »
Evo ja kao lovac ču ti odgovoriti....psa u lovištu smiješ šetat SAMO na lajni,inaće u suprotnome riskiraš ili da ti se pas nedaj bože odstrijeli (ili nehotice ili namjerno) ili jako veliku kaznu (novčanu) kao i prekršajnu.Uglavnom zajebancije tona i tona toga.Ovo ti govorim iz iskustva jer nam je došao naputak,pogotovo u proljeće,da se psi u lovištu odstreljuju,kako bi zaštitili mladunčad itd, itd ... Tvoji psi možda su pored tebe,al svi imaju nagon i svi će poletiti za zecom ,srnom nebitno,a onda ih moš bespomoćno gledat i derat se,nevrijedi.. :D Ja imam istreniranog ptičara,samo za lov,al nekad mož ga gađat bombom ode za srnom,zecom,fazanom... Uglavnom nemoj riskirat ili da ostaneš bez psa ili prijave,imaj na lajni ih dok ideš kroz lovište. :hat3:

kamo ? kad je svaka zelena površina na rubovima naselja izvan grada potpala pod  neko i nečije lovište ?

Offline cann

• Punopravni član
« Odgovori #29 u: Rujan 06, 2011, 18:13:01 poslijepodne »
Evo ja kao lovac ču ti odgovoriti....psa u lovištu smiješ šetat SAMO na lajni,inaće u suprotnome riskiraš ili da ti se pas nedaj bože odstrijeli (

htio bi vidjet tog lovca koji bi mi pred očima upucal cucka...ni dragi bog ga ne bi spasil..
to onda nisu ljudi nego idioti..
trebalo bi drugoj strani dati puške pa da se vidi ko je jači..

Offline kells1

• Punopravni član
« Odgovori #30 u: Rujan 06, 2011, 18:23:28 poslijepodne »
Slažem se u potpunosti, ali kad ga ubiju, nema ga više :(

Offline mario12

• Punopravni član
« Odgovori #31 u: Rujan 06, 2011, 18:26:44 poslijepodne »
Kells : svako lovačko društvo plača svoje lovno područje,najam,konkretno od mog lovačkog društva godišnji najam ispada oko 150 tisuća kuna ,tako da mislim da tvoja izjava nema smisla.

Cannibal: nitko neće psa ti ubiti koji je pored tebe,al kažem pas poleti za divlječi ,nema tog koji jednom neće,a onda se kao takav smatra lutalica u lovištu,jer nije pored vlasnika..ovo sa puškom i drugom stranom neću komentirat jer je dječja izjava...

Kisa: kad krene sezona lova,ev sada se konkretno ide na divlje svinje ide se svaki dan
Mob. 0993453385

Offline cann

• Punopravni član
« Odgovori #32 u: Rujan 06, 2011, 18:34:27 poslijepodne »
dječja izjava, pa te ljepo pitam kakav to moraš bit čovjek, kad vidiš psa sa ogrlicom u lovištu i da ga upucaš ????
strašni ste vi lovci, pametni i "čuvate svoju divljač", a po noći ste kak se to kod nas veli rapšiceri... :rolleyes:

daj mi molim te taj famozni zakon okači ovdje..

Offline kells1

• Punopravni član
« Odgovori #33 u: Rujan 06, 2011, 18:54:37 poslijepodne »
Jasno je meni da su lovišta u zakupu, ali mi nije jasno da može grad, općina ili što već dati baš svako zemljište u zakup, konkretno cijelo naše obiteljko imanje smješteno u zadarskoj županiji, odnosno cijelo to područje, na kojem je preko 20 tak imanja je rentano talijanskom lovačkom društvu, s tim da su u tom lovištu uglavnom privatne šume, sjenokoše i pašnjaci , a vlasnike nikad nitko ništa nije pitao , niti im je tko platio išta, šumu i  proplanke ne smiješ ograditi , a s druge strane po svojoj imovini sa svojim psima ne možeš slobodno kretati se bez straha da ti netko ne ubije pse.
Mene kao vlasnika psa, građana ove države smeta da se svaka zelena površina na kojoj bi se vikendima obitelj mogla malo skupiti i povesti ljubimce , iznajmljena kao lovište, jasno da vi plaćate lovište, ali lovištem i upravljate, a nitko ne bi plaćao toliki najam da mu se to ne isplati, odnosno da ne zaradi barem duplo više, dakle, nije li to nešto u čemu bi svi imali pravo uživati a ne samo neki kojima se to isplati , a osim toga da se raznorazne službenike i vjećnike ne podmazuje raznim mitologijama i i delicijama od divljači za cijelu obitelj , susjede i prijatelje, taj bi najam onda bio barem duplo toliko odnosno onoliko koliko bi trebao biti  i ne bi svaki jazavac mogao dobiti dozvolu za nošenje i uporabu lovačkog oružja, jer zna se kako to izgleda u manjim mjestima, lovci su lokalni šerifi i daju si za pravo upucati psa pred vlasnikom a ne samo 300 m od njega, ja ne napadam sad sve lovce, ja govorim o onima o kojima znam da su takvi , a da ne kažem da je jedan moj pacijent, dugogodišnja psihoza, koja se liječi 15 godina uspio položiti sve što treba i dobiti i dozvolu i sve, pa se ja pitam , da li je zaista sigurno živjeti uz lovišta ili se povoditi kakvim zakonima kad krećemo sa psima u prirodu, jer naletiti na budalu nije problem

Offline mario12

• Punopravni član
« Odgovori #34 u: Rujan 06, 2011, 19:24:30 poslijepodne »
Canibal: puno tih pasa sa ogrlicom ima pogotovo u ljetnim i zimskim razdobljima,jer ih njihovi vrli vlasnici puste u slobodu da mogu na skijanje,more itd.. to znaš i sam vjerujem ;) e sad ovo sa noćnim lovom... pa neće vepar usred bijela dana izaći :D

Kells : nebranim ja sad lovce,jer nas ima svakakih,to stoji ko kuća :up: Da se u Lovnom turizmu vrti ogromna lova,i to stoji,al takva lovišta su većinom državna,jedino privatno je Todorićevo,manja lovišta kao recimo u mom kraju isključivo održavamo zbog osobnog gušta,znači od prodaje trofeja svoje divljači nema ni kn u kasi,a i većina okolnih manjih društava isto tako.Da danas oružje može dobiti svatko,i to je istina,al da u sec možeš i ostat bez njega i to je istina,dovoljna ti je jedna recimo birtijska nesuglasica oko toga ko je pobjedio u beli :D nastade  :add5: vlasnik prijavi i ode rođo tebi oružje u sec,nikada više legalno nećeš ga dobiti nazad.Dal je sigurno živjet uz lovišta ovisi kak na to gledaš,samo gradovi veliki ti nisu lovišta npr. zg do sigeta ,od sigeta do mora ti je većinom lovna područja,pa recimo ako tako gledaš nemoš baš ni birati.
Mob. 0993453385

Offline kells1

• Punopravni član
« Odgovori #35 u: Rujan 06, 2011, 19:38:15 poslijepodne »
Kao što rekoh, onak :) , cijela naša država je jedno veliko lovište bez da se ne pita nikoga želi li to. Ma pusti, to sa ostajanjem bez oružja je selektivno, ovoga je žena prijavila i ništa, tek kad je naš šef odjela faksirao županijskom sudu dopis i preporuku kako da se postupi i isto napravio za mup, tek su ga onda razoružali a mjeseci su prošli od kad je žena prijavila.
Uglavnom da ne oftopičarimo, najbolje je probati nać krticu u lovačkom društvu pa znati kada su gdje i onda u dane kad ih nema lijepo i bezbrižno sa psima u šetnju, naravno samo onima za koje smo sigurni da će nas poslušati kad krenu jurcat za nečim jer ako nisu poslušni, veće su šanse da će netko primjetiti psa koji šeće slobodno daleko od vodiča

Offline mario12

• Punopravni član
« Odgovori #36 u: Rujan 06, 2011, 19:40:15 poslijepodne »
strašni ste vi lovci, pametni i "čuvate svoju divljač",

a gle mislim da nema osobe koja nevoli srneći paprikaš,zečji gulaš,vepričev but ispod peke,fazančekovu juhicu :zagrljaj: da su to sebični razlozi ,jesu  :D al što jako puno ljudi misli ti dođeš na čeku,nasloniš pušku i  :mitrac: al ima i druga strana medalje po zimi dok ti na toplom se griješ,ja nosim vreće kukuruza i sjena ,da bi divljač imala što jesti ,po ljeti ti u hladu ja nosim sol,vodu itd da bi opet ta divljač lakše probavila i hladne i vruće mjesece u godini ,dok nepočne lov obavezno su radne akcije u kojima se čisti šuma od smeća,koje nisu tamo ostavile životinje,već čovjek..i ima još toga puno ,tako da kad sjedneš na tu famoznu čeku i "jadnog" kapitalca srnjaka to ti je samo recimo nagrada za tvoj cjelogodinji trud..A i da nema lovaca koji održavaju te remize,šume imao bi gradove i oko njih šikare,isto tako da se ne kontrolira broj pojedinih jedinki dolazi do baby buma  :D pojedine vrste a onda nastaju problemi.Ja na ovo možda gledam drugačije pošto sam lovac,al mislim da se i ti slažeš da moje izjave nisu bezveze.A i pored svega samo sam htio reči ninčiju da može imat velikih problema,ako naiđe na nekog ko joj neće progledat kroz prstiće... :hat3:
Mob. 0993453385

Offline mario12

• Punopravni član
« Odgovori #37 u: Rujan 06, 2011, 19:42:38 poslijepodne »
Kao što rekoh, onak :) , cijela naša država je jedno veliko lovište bez da se ne pita nikoga želi li to. Ma pusti, to sa ostajanjem bez oružja je selektivno, ovoga je žena prijavila i ništa, tek kad je naš šef odjela faksirao županijskom sudu dopis i preporuku kako da se postupi i isto napravio za mup, tek su ga onda razoružali a mjeseci su prošli od kad je žena prijavila.
Uglavnom da ne oftopičarimo, najbolje je probati nać krticu u lovačkom društvu pa znati kada su gdje i onda u dane kad ih nema lijepo i bezbrižno sa psima u šetnju, naravno samo onima za koje smo sigurni da će nas poslušati kad krenu jurcat za nečim jer ako nisu poslušni, veće su šanse da će netko primjetiti psa koji šeće slobodno daleko od vodiča

Svatko lovačko društvo mora ti reči ako dođeš koje dane imaju lov,kažem ima i onda kao recimo sad ,čuvanje usjeva od divljih svinja i ide se svakodnevno,ni jedno društvo ti neče dozvoliti da po lovištu šečeš psa ,a da nije na lajni
Mob. 0993453385

Offline cann

• Punopravni član
« Odgovori #38 u: Rujan 06, 2011, 19:48:19 poslijepodne »
isto tako da se ne kontrolira broj pojedinih jedinki dolazi do baby buma  :D pojedine vrste a onda nastaju problemi.Ja na ovo možda gledam drugačije pošto sam lovac,

mislim da pričaš bedastoće, sorry al tak je...odakle vama pravo da kontrolirate populaciju neke vrste?
pa zbog vas se i to dešava...
ovo boldano si u pravu, ti to gledaš kao i svaki lovac, žalosno...

Offline kells1

• Punopravni član
« Odgovori #39 u: Rujan 06, 2011, 19:49:16 poslijepodne »
Kaj se ide baš cijeli dan ili neko doba dana, sigurno postoji neko vrijeme kad se može :)
budući da si tamo, mogao bi nini saznati , kad i gdje joj je slobodno :) ne budi tvrdica :)
A kaj se tiče lovstva i uloge istog, meni je to jasno, ali mi nisu jasni postupci nekih lovaca koji bi uz put trebali biti i ljubitelji životinja, bez diskriminacije, pa onda upucaju psa koji nije na lajni ili mačku koja je prešla ogradu svojeg dvorišta, onak, čemu ? Pogotovo ako taj pas ne ga nja ništa od divlječi nego blentavo traži svoju lopticu.
A kaj se tiče jela od divljači, ja tu imam pravilo, ne jedem divljač, kuniće, ni bilo kakve mlade životinje, osim eventualno piceka, priznajem da sam možda dvoličan po tom pitanju, jer da sam moram uloviti i ubiti svoje meso, zasigurno ga ne bih jeo.

Offline Renta

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Only true wisdom is in knowing you know nothing
« Odgovori #40 u: Rujan 06, 2011, 19:51:27 poslijepodne »

Ninci, da ti velim. Sve dok bu pored tvoje kuće šuma koja spada pod lovište nebuš imala mira. Kad se jednog dana posječe šuma i zemljište proglasi građevnim onda možeš odahnuti - dobiti ćeš nove susjede. Ali to vjerojatno nije ono zbog čega si kupila kuću do šume, jel tak.

Tak da, i murja ih nebu zaustavila jer će kad tad neka budala napraviti glupost i upucati ili psa ili mještane. Ili mjenjaj kuću ili imaj širom otvorene oči i uši da ti nekaj ne doleti. -?

Offline majstor76

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Kutina
« Odgovori #41 u: Rujan 06, 2011, 19:55:24 poslijepodne »

mislim da pričaš bedastoće, sorry al tak je...odakle vama pravo da kontrolirate populaciju neke vrste?

A sta da rade, da nasele loviste sa vukovima koji ce kontrolirati populaciju ?

Offline mario12

• Punopravni član
« Odgovori #42 u: Rujan 06, 2011, 19:56:32 poslijepodne »
isto tako da se ne kontrolira broj pojedinih jedinki dolazi do baby buma  :D pojedine vrste a onda nastaju problemi.Ja na ovo možda gledam drugačije pošto sam lovac,

pa zbog vas se i to dešava...
ovo boldano si u pravu, ti to gledaš kao i svaki lovac, žalosno...

Gle da nema te kontrole onda bi lisica,koja širi bjesnoču,bila na trgu bana jelačića ,i što se onda dogodi ,zove se lovac da ju normalno odstrijeli jer joj tu nije mjesto,a i mislim da ti nisi kompetentan za ovakav razgovor pošto NISI lovac i nemaš pojma o čem govoriš ,to je žalosno  :up:
Mob. 0993453385

Offline cann

• Punopravni član
« Odgovori #43 u: Rujan 06, 2011, 19:57:53 poslijepodne »

A sta da rade, da nasele loviste sa vukovima koji ce kontrolirati populaciju ?

evo još jednog koji me prati u stopu :D :D :D

daj koju pametnu reci ovdje, a ne da me citiraš i da praviš budalu od mene...
jesi imao možda na faksu predmet koji se zove zoologija ?

Offline cann

• Punopravni član
« Odgovori #44 u: Rujan 06, 2011, 20:00:08 poslijepodne »

Gle da nema te kontrole onda bi lisica,koja širi bjesnoču,bila na trgu bana jelačića ,i što se onda dogodi ,zove se lovac da ju normalno odstrijeli jer joj tu nije mjesto,a i mislim da ti nisi kompetentan za ovakav razgovor pošto NISI lovac i nemaš pojma o čem govoriš ,to je žalosno  :up:

to te ja pitam..kompetentan jesam, jer sam imao lovstvo na faksu, tak da znam o čem pričam
ako se sjećam u mjesecu svibnju ove godine, državna uprava za veterinarstvo rh je sprovela vakciniranje lisica protiuv bjesnoće na poodručju cijele rh, kaj se ne sjećaš, ti kao lovac si morao biti obavješten da će se na poljima, šumama, livadama nalaziti bačeni mamci za vakcinaciju lisica..ili možda ti nisi kompetemtan za takve diskusije ;)

Offline Pandorica

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 41
« Odgovori #45 u: Rujan 06, 2011, 20:04:57 poslijepodne »
mda... kod mene je isto nekakvo lovačko društvo, mislim da se zove Jastreb, što je sad nebitno...
prije su često bili u lovu na zečeve i fazane na velikom polju ispred moje kuće - polje između stare betonske ceste koja vodi prema svetoj nedelji i stare ceste koja vodi kroz samoborska sela (ako nekoga zanima područje)... otkako se tamo izgradilo, ne vidim ih više - sad su se preselili na "zadnju" stranu sela... zečevi uživaju kao i fazani, super je ujutro u 6-7 vidjeti po 20 zečeva kako se igraju...
i ja imam pse, huskyja kojeg uopće ne zanimaju ni fazani, ni zečevi - ako se i dogodi da "divljač" izleti pred nas on ne reagira nego je u svom poslu - zapišavanje i lov na miševe... ali pritom zna otići 200njak metara od mene...

srećom pa ih više nema na tom području gdje šetamo, ali mislim da bi bilo kao i kod cannibala..
ne znam kako bi se taj lovac proveo da psu nešto bude...  :devil:
meni se živo šljivi za lovce, njihove zakone itd, a ta livada nikad nije bila lovno područje niti je stajao kakav znak... a oni su svejedno pucali i vodili svoje lovačke pse...

dok nisam iščitala ovu temu, to mi uopće nije palo na pamet... ali eto, očigleno za neke ne mora postojati ni strogo definirano lovno područje... dovoljna je puška i želja....
Zagreb / Sveta Nedelja

Upravo zato što je tako topao, osmijeh je ljepši od bilo kojeg cvijeta na svijetu.

Offline sifra100

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
  • život je bajka !!!!!!!!!
« Odgovori #46 u: Rujan 06, 2011, 20:09:36 poslijepodne »
Daleko se otislo od teme ljudi sa svadom medusobno i prepucvanjem necete nista pomoč niti ninci a niti rjesiti situaciju !
Odite Jacu trazit da se promjeni zakon  :D :D :D

Ninci nazalost zakon je takav kakav je pa pse vodi na lajni i nesmiju im nista  ;) A za sve ostalo je tu master ili 112  ;)
ma život je lijep ???????

Offline cann

• Punopravni član
« Odgovori #47 u: Rujan 06, 2011, 20:25:44 poslijepodne »
nitko se ne svađa, samo argumentiramo  ;)

Offline Dentex

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 30
« Odgovori #48 u: Rujan 06, 2011, 20:31:33 poslijepodne »
@mario12: E sad me boli zivo ona stvar dal cu pobrat ban ili ne znam sta, od kad god sam na ovom forumu postujem svacije misljenje pogotovo starijih od mene.. Al ti si kreten, majke mi ti si kreten kakvog nema :-X hvalis se sa tim kak nosis hranu divljaci po zimi a ubijas pse jer nisu na lajni. Da mog psa taknes, uostalom bilo kojeg a da ja to vidim uzeo bi ti pusku i spremio cijeli sarzer u tebe. I boli me kurac kolko dugo bi bio u ćuzi zbog tog isplatilo bi mi se i imo bi cistu saviejst. Izigravas tu nekakvog boga i dajes si na pravo ubijat zivotinje koje su tuđi ljubimci. Pravis budalu od cannibala tu a ne znas ni sta pricas.
U gradovima nam zabranjuju setanje pasa a vi uzimate zelene povrsine i sume pod jedeba lovišta, di bi trebo setat pse onda jebote?! Nisi nista bolji od onog murjaka sta je puco u staforda koji je sjedio mirno pa je reko da ga je napo, jadna ova država ovakva..

@cannbial: ne pravi on budalu od tebe vec kretena od sebe, i mislim da je to vecini ovdje jasno.

edit: e ja se sad svađam.
Ne volim januar, ni bele zimske vragove u svakom snegu vidim iste tragove, tragove malih stopa kako polako odlaze..

Offline Renta

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Only true wisdom is in knowing you know nothing
« Odgovori #49 u: Rujan 06, 2011, 20:38:30 poslijepodne »

Nisam neki ljubitelj lovaca ali Dentex napisao si što misliš a kako znaš i sam ovakvu komunikaciju ne dopuštamo na forumu. Tak da je, u pravu si, popušio si ga na tjedan dana.

Hlađenje svima, a Ninci želim miran san.  :closed10: