nikad nisam imao dojam da je ovo biotopski akvarij pa ne vidim razlog zbog čega bi trebao biti imitacija M. jezera..to je ukrasni akvarij s afričkim ciklidima,.a osobno ne znam nikoga da ima baš pravi biotopski akvarij s kamenjem i pijeskom iz M.jezera ili granama amazonskih šuma.
ovo vjerojatno ide mene, zar ne prijatelju ? ..znaš ti lijepo ubosti il raspirit vatricu...

pa eto ti onda odgovor, tebi i svima drugima "ciklidašima"
ovo ukrasni si možeš okačit mačku za rep, jer ukrasni akvariji su neka vrst fore, koje smo prerasli u 1.osnovne, "imam doma ukrasni akvarij sa zlatnim ribiicama" ili "sa gupijima"..malo mi je ne smotreno tak pisat, il bolje rečeno, malo mi je čudno da to napiše osoba ko ti (ovo ti je komplimenti, starkeljo

)
biotop, da ponovimo je što ? ajmo odgovori.. mi akvaristi ukratko "imitiramo biotposke uvjete koji prevladavaju u određenim biotopima (dal malawi, tanganyika, drava, mura, sava, tasa, viktorija....), te time nastojimo našim ribama koji dolaze iz tog biotpoa (lokaliteta), pružiti ono što imaju ribe u određenom biotopu " ...zar nije tako? ne treba bit kamen iz malawi jezera, nit pijesak, već interijer, izgled, itd, itd..
najbolji primjer toga ti jje bila aga 2010, prosim da malo pogledate galerije od biotopskih uradaka i da pročitate komentare sudaca...
jer zašto onda nije mješao unutra i tanganyiku, vikorijance, tetre, zlatice..onda bi to bio pravi ukrasni akvarij

zeki frende, ovo sam napisao, jer znam da se ti nećeš ljutit, a i zato da se malo drugima skrene pozornost na određenu uređenost akvarija, te da se pokuša imitirati (ako govorimo o ciklidima), njihovo pravo stanište, to je dužnost nas akvarista, koji sebe smatramo, ni manje ni više, nego akvaristi..
zeki, pusa

i čujemo se