Srpanj 20, 2025, 05:31:48 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Lemon Tetre brste Hygrophilu  (Posjeta: 1696 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Dreamer

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
Lemon Tetre brste Hygrophilu
« u: Rujan 01, 2011, 17:13:45 poslijepodne »
Počeo sam sa skromnim hranjenjem zadnje vrijeme kako bih uz ostale mjere popravio kvalitetu vode. Znaci hranu se daje jednom ujutro u malim kolicinama.
Uglavnom kvaliteta vode je odlicna. Nitriti NO2 ispod 0-0.3 po testu. Voda je bistra. Ribice zivahne.

Primjetio sam da mi Lemon Tetre jedu vrhove lisca Hygrophile Polysperme. Da li gladuju ili je to normalno. Mozda sam pretjerao sa skromnom dijetnom prehranom :)

Inace dobiju prstohvat TatraPhyll-a ili Sera Vipan naizmjenice samo ujutro. Kako se radi o zajednickom akvariju u kojem je i grupa malih Platy-a starih oko mjesec dana je li mladuncad dovoljno hraniti jednom dnevno?

Na slici hygrophila, pojedeni budu vrhovi lista.
http://3.bp.blogspot.com/-BsO9Hlk7whE/TdRcqZNS3MI/AAAAAAAAAF0/p1QsxWeQrZU/s1600/Hygrophila-polysperma.jpg

Offline fishman

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Lokacija: Rijeka
Odg: Lemon Tetre brste Hygrophilu
« Odgovori #1 u: Rujan 08, 2011, 17:04:04 poslijepodne »
Možda im fali zelenjave. Probaj im tu i tamo dati list zelene salate tako da u jednoj posudici zakuhaš vodu i onda poliješ po listu salate ili jako kratko zamočiš list salate u vodu da ne pobiješ vitamine ali isto tako da uklonš sve što ribama može štetiti.

Offline 985plavi

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
    • Facebook profil
Odg: Lemon Tetre brste Hygrophilu
« Odgovori #2 u: Rujan 09, 2011, 09:26:23 prijepodne »
Slobodno u prehranu ubaci kuhanog špinata, blitve, kelja i tikvicu.

Što se tiće vrhova listova oni više nastradaju jer ribe brste končiće algi pa u stvari samo oštete list ali ga ne jedu.