Ma nije to "cizma-sistem", ne boj se.... mozda je samo tako zvucalo, malo ostrije, priznajem....
Vjerovatno i sam znas da si se zeznuo, recimo, uzeo si grijac, a nisi filter, iako sam kazes da ti je temperatura vode ionako u redu, sto je normalno na ovu vrucinu. Ali, i grijac ti treba, tako da je ustvari svejedno, samo bi (mozda, eventualno) bolje bilo da je prva investicija bio filter, bilo kakav. Neznam dali je itko spomenuo, kad budes nabavljao filter, mozda ti je najbolja varijanta ici na nekakav hang-on, ili stvarno slabi unutarnji, bette bas ne vole jako strujanje vode....
Nebih htio biti oporba, ali ja bih ga ostavio u tom akvariju..... Da, malo je to vise vode, ali..... "mali oglasi", uvijek se nadje bilja za prodaju, ili ce ti netko nesto pokloniti, stavi kakav kamen (ne vapnenac), dolje sljunak, ispod njega zemlju za cvijece, posadi hrpu biljaka, panj, napravi kakvu pecinu (moj recimo boravi u kokosovom orahu), stavi mu barem 6 corydorasa,ancistrusa, i da vidis uzivancije. Prepolovit ces kolicinu vode, svi ce imati dosta mjesta i svoj mir..... Totalna investicija 200-tinjak kn, i imas krasan akvarij, i sigurno ce ti ribama biti dobro....
I da..... improviziraj nekakav poklopac, ako nista drveni okvir i preko toga prevuci mrezu za komarce, bettama nesto lupi u glavu, vole iskociti, ja sam svog par puta pecao po podu.