Samo jedan savjet ,posto nigdje nisam vidio da je iko pisao o tome... Kupujuci ove ribe , samo sam mislio na to da istrijebim puzeve , ali nisam imao pojma , sta me ceka...Botia lohachata , to vam je isto kao da kupite traktor i kombajn u paru...

Osjecam se kao da mi je nuklearka eksplodirala u akvarijumu...

Puno vremena sam ulozio u sadnju biljki , fini humus , jako skup btw , pa sitni pijesak , bijeli preko , biljaka more , predivno je izgledalo i pojave se puzevi i kupim ja 2 komada botia lohachata , odrasli primjerci po jedno 10 cm , ako ne i malo vece , i bio sam odusevljen sa njima kad dam ih pustio u akvarij , razigrane , pravi istrazivaci , prelijepe jednostavno , ( i sad sam odusevljen sa njima...da me ko ne shvati pogresno) , ali za par sati i pored svih supljina , panjeva , kamenja i svega sto ima da bi se mogle zavlaciti , one su bukvalno preorale akvarijum , ne u smislu da iskopaju jedan cenat , vec bukvalno su preorale vise od 10 cm podloge u dubinu zemlje do dna akvarijuma i tako kompletan akvarij , izvalile su skoro sve biljke sa korijenjem , uzas...

Sve su prilike ne da necu imati puzeva , nego ni ribe , a niti akvarijum...vec samo ove dvije budale...opet su mi drage...dzaba...

Znaci ovo je samo upozorenje kad budete htjeli da odstranite puzeve i kupite botia lohachata , znajte da ste ubacili traktor u akvarij...!!