Svibanj 03, 2025, 16:26:06 poslijepodneNajnoviji Član: Megalodon

Autor Tema: Kozice  (Posjeta: 1955 vremena)

0 Članova i 3 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline valu

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 35
Kozice
« u: Kolovoz 28, 2011, 20:02:03 poslijepodne »
Muci me nesto na sto nisam nasao bas neki tocan info. Negdje pise da, negdje ne, neki kazu mozda. Mene zanima da mi netko tocno kaze tko zna.

Red Cherry i Ghost se mogu drzati zajedno po tabelama i to je ok. Pa ih ja drzim zajedno u jednom 60l akvariju. No, mene zanima sada nesto mnogo bitnije: jel se one mrijeste medusobno? Volio bih da ih mogu drzati zajedno, te da ostane samo Red cherry i Ghost vrsta odvojeno,a ne da dobijem neku hybrid vrstu.

Zna li netko ovo? Jel mogu biti miran, ili cu ih trebati odvajati?

Offline Malky

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
    • Akvarij NET
Odg: Kozice
« Odgovori #1 u: Kolovoz 28, 2011, 20:57:43 poslijepodne »
ne mogu se krizat sigurno, pa nisu ni istog roda

Offline valu

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 35
« Odgovori #2 u: Kolovoz 28, 2011, 21:28:26 poslijepodne »
ne mogu se krizat sigurno, pa nisu ni istog roda

Odlicno...

Offline kornjace

• Novi član
  • *
« Odgovori #3 u: Prosinac 12, 2011, 13:56:49 poslijepodne »
Posto je naslov kozice da ne otvaram novu temu pitat cu ovdje.Posto nemam opce iskustva sa kozicama a namjeravam ih drzat u zasebnom akvariju bez ribica zanima me koliko cesto ih se mora hraniti i dali bi one jele suho lisce bukve koje bi potopio u vodu kao dekoraciju za dno.Takoder me zanima dali kozice podnose zatamljelu vodu(tanin)ukoliko stavim u akvarij neko granje koje ce vodu zatamnit.Posto namjeravam napravit neku vrstu biotopa samo za kozice zanima me dali u prirodnim stanistima sve kozice obitavaju tamo gdje ima puno bilja ili ima nekih vrsta kozica koje obitavaju u mracnijim vodama sa manje bilja

Offline Venom

• Trade Count: (+4)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 28
  • Juwel Rio 180 !
« Odgovori #4 u: Prosinac 12, 2011, 14:49:43 poslijepodne »
Kozicama tamna voda nece smetati , hranit ih mozes sa obicnom hranom , tabletama za ribe dna , blitvom ja msm , i koprivom koju radu njopaju , a za biotop ti neznam pogledaj malo po :  :google:

Offline biosvera

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 26
« Odgovori #5 u: Prosinac 12, 2011, 15:25:06 poslijepodne »
ovo za biotop gledao sam jedan dokumentarac o nekim ogromnim dvodihalicama i njihovim malcima i ghost shrimp im je bila hrana a pronalazili su ju u žuto obojenim pličacima sa puuuno trulog lišća i zelenjave tako da bi ti im pasala obojena voda sa lišćem i zelenjavom  ;)

Offline Iris

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Floccinaucinihilipilification
« Odgovori #6 u: Prosinac 12, 2011, 16:33:09 poslijepodne »
Ovo ti je beeee-beeee biotop: jak protok, sitni smeđi šljunak, ispod isprana zemlja, kišnica, polutrulo lišće, puuuno kripti (ciljaj na Indijske rijeke).

I jedna odlična stranica http://www.tuncalik.com/ s linkom na jedan prirodni low-tech biotop:
http://www.tuncalik.com/2010/01/indoor-plants-for-water-purification-in-aquariums/
i video:

tu ti živi milijarda kozica...

Više imaš na http://fish.mongabay.com/biotope_indian_river.htm ;)

Offline kornjace

• Novi član
  • *
« Odgovori #7 u: Prosinac 12, 2011, 18:54:29 poslijepodne »
Hvala puno

Offline kornjace

• Novi član
  • *
« Odgovori #8 u: Prosinac 12, 2011, 20:48:12 poslijepodne »
Sta je pametno stavit kisnicu u akvarij?.Nisam skuzio sta znaci kripta.Neznam dali je dobro lisce od bukve ili da stavim nesto drugo.

Offline dante

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #9 u: Prosinac 12, 2011, 21:56:30 poslijepodne »
Sve šta ti treba za red cherry kozice je stakleni akvarijić s poklopcem, dobra šaka mahovine i rogolista. Promjeniš svakih 2-3 tjedna pola vode i kad se sjetiš daš im malo jesti...
Sve detaljnije uređenje ovisi o tvojoj mašti i željama...

Offline kornjace

• Novi član
  • *
« Odgovori #10 u: Prosinac 28, 2011, 18:40:02 poslijepodne »
Pozz,danas sam u posudi u kojoj drzim mahovinu primjetio vrlo male,jedva vidljive kozice koje su vjerovatno unutra dospjele preko mahovine.Uglavnom zanima me posto u toj posudi nema filtera ni grijaca sta da radim sa njima i dali ima kakve mogucnosti da prezive i narastu.Stavio sam im u tu posudicu suho lisce bukve a na dnu imaju i otpatka od mahovine i lece pa me zanima dali im je to dovoljno za jest i dali mozda trebam stavit neki filter,odnosno dali ce im nesto bit ako unutra nije filter

Offline Dellete

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 38
  • P.
« Odgovori #11 u: Prosinac 28, 2011, 19:03:31 poslijepodne »
Ja im nebi stavljala filter jer su male, pa bi ih filter usisao. Netreba ti ni grijač ako teglicu držiš u grijanoj prostoriji, a u mahovini i lišću imaju dovoljno hrane.

Samo da se nadovežem na link od Iris, stvarno je točno da su emerzne biljke jako jako dobri filteri, u svoj akvarij bubam gnojiva bez doziranja, i pretjerano hranim ribe (što ću kad me tako milo gledaju :D), prorijedila sam izmjene vode sad po zimi i nikad nisam imala problema sa algama (nemam više ni co2). Emerzne biljke posišu sve viškove.
« Zadnja izmjena: Prosinac 28, 2011, 19:10:49 poslijepodne od Dellete »

Offline Brljator

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
« Odgovori #12 u: Prosinac 28, 2011, 21:56:48 poslijepodne »
Pola vreče za krumpir suhih kopriva na lageru , malo hrane za  ribe i to je to , od 50 koza u akv , bar 15 ih ima jaja