Srpanj 22, 2025, 06:52:59 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Hladnovodni algojed  (Posjeta: 2014 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Damir_Sl

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški  
Hladnovodni algojed
« u: Kolovoz 26, 2011, 12:11:59 poslijepodne »
Poz!

Sitan problem - sto bi bio dobar izbor za hladnovodnog algojeda? Neka riba, puz, bilo sto? Koliko god sakrivao anubiase u sjenu, pojavljuje se dosta algi i smeca po njima. Ancistruse to uopce ne zanima, jako ruzno izgleda, svjetlo je vec ionako na minimumu, ali ipak mora biti malo jace zbog ostalih biljaka...

Sto ubaciti da to malo pocisti, postoji li uopce tako nesto, idu mi te bijele fleke po anubiasu na zivce.... Neobrazovana pretpostavka je da je nekakva alga u pitanju, nesto.....

I da...to nesto bi trebalo biti nesto sto teleskopi i misgurnus nebi dirali/pojeli.... :D

Offline babyboom

• Moderator
  • Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
Odg: Hladnovodni algojed
« Odgovori #1 u: Kolovoz 29, 2011, 09:38:19 prijepodne »
puževi jabučari!
inače, ribica hladnovodni algojed zapravo "ne postoji"....iako se mogu ancistrusi prilagoditi, no to se nekak ne preporuča

Offline mario12

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #2 u: Kolovoz 29, 2011, 12:36:46 poslijepodne »
Ja sam imao ajmonera sa zlatnim ,radio svoj job bez problema  :up:
Prestanite pucat u mrtve konje...
Mob. 0993453385

Offline Damir_Sl

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #3 u: Kolovoz 29, 2011, 21:20:38 poslijepodne »
Hvala!

Da, znam da tako nesto ne postoji, ali ono, dok god je a)zivo, b)ide u hladnu vodu, i c)jede alge, meni svejedno, moze se zvati i eskim...

Dakle, puzevi....par komada, hocu li onda imati navalu puzeva pa cu ih lopatom morati bacati van iz akvarija? Iako, nesto si mislim...botie jedu puzeve, zar ne?  :D :D

Imam 2 ancistrusa.... jedan je stalno na panju, naoko nista po cijeli dan ne radi, samo lezi, malo se premjesti na drugi panj, pa se opet vrati na onaj prvi. Drugi ima svoj kamen, malo ode na staklo... i to je to.... ladovina teska.... :D

Offline Gumby

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 56
« Odgovori #4 u: Kolovoz 30, 2011, 20:49:23 poslijepodne »
Ja imam jednog ancistrusa. Doduše dosta sam se premišljao prije nego što sam ga nabavio. Za sad je sve OK, on je aktivan, zadovoljan (barem izgleda tako) i radi posao. Uz njega imam i 3 jabučara koja non-stop cirkuliraju i moram reći da su me oduševili. I ne uništavaju bilje. Hoće li se razmnožiti - ne znam. Ali čisto sumnjam. Jer u akvariju imam i dvije helene koje sam stavio kao bebe odmah nakon perioda cikliranja jer mi se pojavila najezda nekih neidentificiranih puževa koje sam dobio "na poklon" s biljkama. One su kvalitetno obavile posao i sad ih više i ne vidim, povremeno se ukažu na par minuta i to je to. Dakle, moja preporuka jabučarima, a i s ancistrusom nemam za sad problema.