Pozdrav svima
Danas sam primjetio neke bjele mrlje kod dva delfincica koji su na oko 7 cm
mrlje se nalaze oko i ispod vilice
Akvarij:
Dimenzije 120 visina sirina 45 visina 55 cm
temperatura: zadnjih 2-3 dana preko 27-28 (jutros je bila 29 tako da sam promjenio oko 10% vode)
parametri vode: nepoznati (nikad to nisam ni mjerio)
vrijeme od pokretanja akvarija : oko 2 mjeseca s tim da sam oko 50 litara nasuo iiz starog akvarija koji je bio star oko 6-7 mj
- kad su nakon pokretanja akvarija useljene prve ribice : nakon 7-10 dana sam poceo sa ubacivanjem ribica
- koliko često i koliko mijenjate vode: svakih 8 dana se promjeni oko 10-15% vode
- da li prilikom izmjene vode usisavate dno akvarija: Uvijek
FILTER:
- model filtera (unutrašnji ili vanjski) i koliki je protok (koliko litara/sat) :vanjski kanister Atman 3336
Takodjer ima i unutrasnja potopna pumpa od 1400l/h
- način i periodi čišćenja filter materijala :od pokretanja ga jos nikako nisam cistio
- što imate od filter materijala u akvariju (spužva, aktivni ugljen, keramika, vata...) : spuzva, akt ugalj, keramicki prstenovi, vata
OSTALA OPREMA:
- panjevi i kamenje te ima li sluzi na panju ili na kamenju i podlozi? : imam kamenje nije primjecena nikakva sluz
- grijač : grijac trenuttno nije upaljen
- pumpa za zrak : pumpa konstantno radi
- CO2 sustav – kakav : nema
- koju kemiju dodajete u akvarij? (Gnojiva za biljke, sredstva za pripremu vode i dr.) : nikakva sredstva ne koristim sipam pipovacu
STANOVNICI:
- popis vrsta riba i broj pojedinih primjeraka : Malawi ciklidi 6 odraslih carleusa 5 delfina od 3 pa do 7 cm, 6-7 metriaclima esthearea
5 perlmutt-a, jedna zenka azureusa, jedan muljar(botia) i jedan ancistrus
- starost ribica najstarije ribice su stare mozda 7.8 mjeseci
- ima li potencijalnih „terorista“ glavni u akvariju je carleus i poslije njega je muzijak esthearea
- hranjenje – koliko često hranite ribe i kojom hranom (da li je prošao rok trajanja)
hranim ih ujutro u 9 sati zatim poslije podne u 15 h i navecer u 21 h
tetra pro color , tetra diskus, Jbl malawi , spirulina tabletice
PROMJENE:
- promjene u akvariju u zadnja 2 – 3 tjedna (nove ribice, biljke, oprema) : prije 2 sedmice sam ubacio 5 perlmutta a prije 7 dana sam ubacio vasineriju billjku
- promjena kvalitete vode (zamućenje, miris) : nikakve promjene nisu primjecene
- da li vam trunu (propadaju) neke biljke: ciklidi ih grickaju posebno perlmutt
SIMPTOMI:
- detaljan opis simptoma : dvije ribice koje su sumnjive se ponasaju sasvim normalno plivaju lete na hranu,isto tako primjetio sam da te dvije sumnjive ribice cesto napadaju jedna drugu
- promjene na koži, na perajama ili škrgama, očima... : promjene su vidljive ispod vilice i oko nje kao da je pomalo smedjo bjela boja zastupljena ali ne u smislu tackica vec u vidu manjih flekica
- da li uzima hranu, disanje, ponašanje (da li se sakriva...): sve normalno
- kakav izmet imaju ribe (normalan ili končasto sluzavi ili končasto zamučeno-bijeli ili...): kad im dajem tetra pro color onda im je crvenkast
a kada jedu neku drugu hranu jbl Malawi recimo onda je zelenkast
- kad su se simptomi prvi puta uočili : danas
- pokušaj liječenja, kojim lijekom/lijekovima : nisam nista pokusao
mada sam mislio dodati malo kuhinjske soli u akvarij ali rekoh da se prvo sa vama posavjetujem
- koliko je ribica bolesno, da li je bilo uginuća? 2 ribe delfin nije bilo uginuca
- stanje ostalih stanovnika : sve su u redu bez ikakvih promjena