Srpanj 18, 2025, 17:18:01 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Paracheirodon innesi (diamond) crkava jedna za drugom  (Posjeta: 940 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Nuclear

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
Paracheirodon innesi (diamond) crkava jedna za drugom
« u: Kolovoz 20, 2011, 20:16:54 poslijepodne »
Jato od 40 komada mi se smanjilo na njih 8 u godinu dana.

Upitnik neću ispunjavati jer je sa svim ostalim ribama sve u redu, isto kao i s tim neonkama do jednog trenutka koji ću opisati.

Dakle, dešava se ovo:

Riba bude normalna i onda samo najednom počne plivati uspravno. Jednostavno se ne može postaviti više u vodoravan položaj kao ostale, nego pliva glavom prema gore. Tak se muči par dana (nekad i tjedana) iako jede normalno i ponaša se normalno (osim što uspravno pliva) i onda ugine (vjerujem od iscrpljenosti). I tak jedna za drugom. Mislim da neonska bolest nije, jer ribe ne gube pigment. Čini mi se kao neki problem s mjehurom onim ribljim kojim održavaju ravnotežu u vodi, al mi nije jasno da se to dešava baš svakoj, uginu dvije do tri mjesečno.

Dok sam imao paracheirodon axelrodi bilo je sve u redu. I dan danas su kod kuma u akvariju u istom broju u kojem sam ih kupio prije dvije godine. Mislim da ću se i vratiti na njih jer su mi ove preskupe da stalno kupujem, a one crkavaju.

Offline 985plavi

• Moderator
  • Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
    • Facebook profil
Odg: Paracheirodon innesi (diamond) crkava jedna za drugom
« Odgovori #1 u: Kolovoz 22, 2011, 09:17:56 prijepodne »
Pozdrav prijatelju,

ja te ipak moram zamoliti da opširno ispuniš Upitnik o bolestima a posebno me zanima:

razina nitrata i ostalih spojeva
koliko gnojiš bilje i koliko CO2
koliko hraniš ribe (Da li se prejedaju)
da li nepojedena hrana ostaje na dnu

Najvažnije: da li ribe na bazi doljnjih peraja i oko anusa imaju crvenilo

da li u akvarij dodaješ kakvu sol (Ectopur) ili neke minerale.

Kako izgledaju škrge riba koje plivaju okomito

I na kraju jako bi dobro došla koja fotka akvarija i eventualno bolesne ribe, pozdrav.