Srpanj 18, 2025, 17:56:41 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Pearlscale  (Posjeta: 2358 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Link666

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Lokacija: Vänersborg
Pearlscale
« u: Kolovoz 10, 2011, 16:01:04 poslijepodne »
Bok, planiram nabaviti Pearlscale zlatne ribice jer su mi preslatke!  :-[
No problem je sto ih nigdje ne mogu nabaviti, iz Slavonije sam i u Osijeku i Vinkovcima ih nema niti ce ih ikada biti, idem za vikend do Slavonskog Broda pa cu pogledati tamo, u Vokovar nisam ni isao ali ako nema u Osijeku, sumnjam da cu ih igdje naci...
Moze li mi tko pomoci?

Offline Damir_Sl

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški  
Odg: Pearlscale
« Odgovori #1 u: Kolovoz 10, 2011, 16:45:40 poslijepodne »
Ako sam dobro guglao, sudeci po slikama, neces ni u brodu imati velike koristi.... ja sam nekidan bas obilazio trgovine tamo, isto sam nesto trazio, i detaljno sam pogledao sto se nudi od hladnovodnih riba (da malo pojacam drustvo u svojim akvarijima), ali..... standardno, teleskopi, obicne, sarani, i ostala ekipa, ovako nesto nisam nigdje vidio....

Offline Link666

• Novi član
  • *
« Odgovori #2 u: Kolovoz 10, 2011, 23:11:56 poslijepodne »
Hvala ti na odgovoru, no i dalje se nadam... :)
Ne ide mi u glavu da u cijeloj slavoniji imaju samo 4-5 vrsta zlatnih u ponudi...

Offline Damir_Sl

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #3 u: Kolovoz 11, 2011, 14:08:05 poslijepodne »
Ha cuj... i meni je to zao, ali....

Kad malo bolje razmislis, takva situacija je i razumljiva....Ljudi uglavnom uzimaju kojekakve gupice, platice, neonkice, i slicne male ribice, jer su cijenovno povoljne, prodavaci na lopate trpaju te ribe uz novokupljene "ogromne" akvarije od 20-30 litara, ili uz kakve posude, kugle, vaze, tegle, sto sve ne.... i svi sretni i zadovoljni....

I u toplovodnoj akvaristici kad pozelis nesto samo malo egzoticnije od ove standardne ekipe, lupis u zid, jer toga nema, ili ima po nekim nevjerovatnim cijenama (tipa 300-400kn za neki bijedni primjerak neke ribice, drzan u totalno neodgovarajucim i neadekvatnim uvjetima, sto se cesto manifestira trpanjem kojekakvih lijekova da bi se te ribe koliko toliko drzale na zivotu dok ih netko ne uzme, prizor koji se cesto vidi po odredjenim shopovima - zelena voda.... :-X )

Hladnovnodna riba je ista prica..... zlatne, teleskopi, par sarana, koi..... i to je to, opet nista egzoticnije, em nema potraznje, em bi cijena bila vjerovatno prevelika, em, realno.....takvu ribu i staklenu kuglu.... e to ce rijetko koji xxy nasjesti da se to moze tako drzati....

Bilje....... samo ono sto raste samo od sebe, a i to je u nikakvom stanju.....naravno, jedan akvarij sa primjerenom podlogom, rasvjetom, i malo co2 je prevelika zezancija za vecinu shopova, pa umjesto da imaju bilja na izbor i ponos trgovine, nude polu-trule i raspadnute biljcice po nevjerovatnim cijenama.....

Ok, da ne filozofiram......tako nam je kako nam je.....jasno, sve ovo je cisto osobno i (u odredjenim aspektima vjerovatno i pogresno) misljenje nizepotpisanog, tako da uopce ne kritiziram, osporavam, ili vec nesto trece, cisto razmisljam naglas.... :-[ 8)

Offline Link666

• Novi član
  • *
« Odgovori #4 u: Kolovoz 11, 2011, 14:13:15 poslijepodne »
Potpuno se slazem. :)
No ima ljudi koji znaju sto zele i kako se s time nositi. :D
Ribice odavno kupujem od uzgajivaca, no kada oni nemaju pokusavam se snaci po trgovinama, no stvar je ista. Samo skuplja... 
Nadam se da ce ipak biti nesto od toga u buducnosti, uvijek se nadajmo boljem. :)

Offline babyboom

• Moderator
  • Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #5 u: Kolovoz 12, 2011, 14:17:16 poslijepodne »
nekad je znao tu varijantu zlatice imati mali zoo shop u Ozaljskoj, u Zagrebu
progooglaj, mislim da ih ima u telefonskom imeniku, pa zvrcni

Offline Link666

• Novi član
  • *
« Odgovori #6 u: Kolovoz 12, 2011, 18:43:40 poslijepodne »
Hvala na obavijesti no ne isplati mi se u Zagreb zbog par ribica, salju li mozda postom?   :up:
U Brodu su mi rekli da nije problem nabaviti bilo koje ribice no na vece kolicine i da nikada ne znam hocu li dobiti sto sam narucio jer sve ovisi o njihovom dobavljacu.
Nekada dobiju ribice koje su narucili a nekada nesto potpuno drugo..  :rolleyes:

Offline babyboom

• Moderator
  • Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #7 u: Kolovoz 14, 2011, 20:55:37 poslijepodne »
mislim da ne salju postom, no probaj nazvati, pa vidi

Offline ribica_D

• Novi član
  • *
  • Spol: Ženski  
« Odgovori #8 u: Ožujak 30, 2014, 10:06:21 prijepodne »
Iako je stara tema, moram se samo nadovezati... Neki dan sam prvi put uživo vidjela tu ribicu i to u Zoo Vili-u... Oduševila sam se, ribica je prekrasna, da sad imam veći akvarij i uvjete za još jednu ribicu, svakako bih je uzela. :)