Kolovoz 04, 2025, 13:10:55 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Filteri velikog volumena  (Posjeta: 2671 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline valu

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 36
Filteri velikog volumena
« u: Kolovoz 08, 2011, 09:48:06 prijepodne »
Jel Eheim ima filter volumena 25l, a da je bez grijaca?

Netko je spominjao Eheim proffessional 3 2080, kada ga goggleam izgleda kao da nema grijac u sebi. No kada idem na Eheim main page, samo postoji jedan 25l filter i to je PRO3 1200XL (2080) s 500W grijacem. Nije mi bas jano...

Jel ima netko tko zna jos neke mrcine od filtera po volumenu? Sve sto je 20l+ kao npr. TetraTec Ex2400 22.4l vol.

Offline nesa1

• Punopravni član
  • Dob: 59 Lokacija: Vrsac
Odg: Filteri velikog volumena
« Odgovori #1 u: Kolovoz 08, 2011, 18:34:13 poslijepodne »

Offline mbogdan

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
    • Diskusari
« Odgovori #2 u: Kolovoz 08, 2011, 19:32:51 poslijepodne »
Jel Eheim ima filter volumena 25l, a da je bez grijaca?

Netko je spominjao Eheim proffessional 3 2080, kada ga goggleam izgleda kao da nema grijac u sebi. No kada idem na Eheim main page, samo postoji jedan 25l filter i to je PRO3 1200XL (2080) s 500W grijacem. Nije mi bas jano...

Jel ima netko tko zna jos neke mrcine od filtera po volumenu? Sve sto je 20l+ kao npr. TetraTec Ex2400 22.4l vol.
2180 je s grijacem , a 2080 je bez grijaca :up:
fluval fx 5 je zapremine 20l

Offline Kori

• Moderator (lokalni)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 35
  • Turtle Maniac
    • kornjace.com
« Odgovori #3 u: Kolovoz 09, 2011, 00:33:35 prijepodne »
Morate obratiti pozornost su volumen filtera i volumen filter medija koje drzi taj filter razlicite stvari.

Eheim 2080 (i onaj s grijacem 2180) imaju volumen kanistera 25 litara, svaka od 3 kosare drzi po 4 litre medija i predfilter ima 1.5 litara, dakle ukupno oko 13.5 litara medija stane unutra: LINK

Fluval FX5 ima mjesta za negdje 6 litara medija + spuzve koje okruzuju te kosare isto imaju zajedno negdje 6 litara (nema tocnog podatka), znaci oko 12 litara medija ukupno: LINK (pdf 8. str.)

Za Tetru 2400 nema podataka koliko koja kosara drzi. Npr. za EX 1200 pise kanister 12 litara, ja sam isao mijerit pa je ispalo da svaka od 4 kosare ima 2 litre, dakle ukupno 8 litara. Tako da EX 2400 vjerojatno ima 12 ili u najboljem slucaju 16 litara za medije. No cuo sam da je taj veliki filter lose kvalitete kao i ostale Tetre tako da nije pametno riskirat.

Stari Eheim Classic 2260 ima volumen 23 litre, no s obzirom da je to prakticki kanta u koju ubacujes medije bez ikakvih pregrada i kosara on drzi cak 18 litara medija: LINK

Ima jos par velikih kineza, no na ovim prostorima sam jedino vidio Resun CYCLONE 280 na stranici od Aqua Terra: LINK, tehnicki podaci nisu bas detaljni.
« Zadnja izmjena: Kolovoz 09, 2011, 00:37:42 prijepodne od Kori »
I'm only bad news for turtle keepers.
www.kornjace.com
www.akter.org

Offline valu

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Kolovoz 09, 2011, 09:41:29 prijepodne »
Hvala puno na ljepom popisu, to je to sto sam trebao  :klap:

EDIT: Jel ima neki link di mogu vidjet cijene tih filtera, onako otprilike koliko bi me koji doso u kn? Ili mi ne preostaje nista druge nego zvati pet ducane?
« Zadnja izmjena: Kolovoz 09, 2011, 10:03:39 prijepodne od valu »

Offline nesa1

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Kolovoz 09, 2011, 11:57:19 prijepodne »

EDIT: Jel ima neki link di mogu vidjet cijene tih filtera, onako otprilike koliko bi me koji doso u kn? Ili mi ne preostaje nista druge nego zvati pet ducane?
2080 izadje sa njihovim filter medijem oko 380eura, 2260 bez filter medija je oko 270 eura. Cene ovde kod nas u susedstvu.

Offline Kori

• Moderator (lokalni)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 35
  • Turtle Maniac
    • kornjace.com
« Odgovori #6 u: Kolovoz 09, 2011, 17:16:16 poslijepodne »

Eheim 2080 ti se ne isplati uzimati u Hr. jer mu uzasno povise cijenu, kada ga narucis iz Aquashopa filter je 275 eura + 78 za media set ako zelis + 10 eura postarine, sve zbrojis, oduzmes 20% PDV-a od EU i dodas 23% naseg PDV-a + troškovi carinjenja 60-80 kn ako se dobro sjecam.

Fluval FX5 mozes naci u pet shopu Belugo, nazovi ih da vidis cijenu. On ti dođe samo sa svojim spuzvama, tak da moras jos racunat trosak punjenja 6 litara kosara.

Tetru EX2400 nikad nisam vidio uzivo u pet shopu u Zg., mislim da jos nisu niti uvezene kod nas, ako te bas interesira u Aquashopu dođe 222 eura, pribliznu cijenu si mozes izračunati kao za 2080. Dobra stvar je sto Tetra dolazi skroz napunjena medijima.

Eheim 2260 sam zadnje vidio u PC u Heinzelovoj, ne znam da li ga jos imaju ili je prodan, zovi :) Mozda ga bude u ponudi kad se Aquashop otvori u Hr., za sad ga na aquashop.si od kuda mi narucujemo nema u ponudi, treba pitati.On ti dolazi skroz prazan, a napunit 18 litara medija nije bas jeftino.

Za onaj Resun imas cijenu, stanje sa filter medijima ne znam.
I'm only bad news for turtle keepers.
www.kornjace.com
www.akter.org

Offline valu

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Kolovoz 10, 2011, 13:33:58 poslijepodne »
Uzet cu dva razlicita velika filtera. Dvoumim se izmedu ova tri tetratec, eheim i fluval. Vidjet cu jos cijene, pa cu se odluciti, akvarij je oko 500l. diskusi ce biti u njemu i zelim imati jebeno dobru filtracijus sto se tice volumena medija koji stane...

Offline gstaraz

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Pelcer po pelcer...
    • altbierbude
« Odgovori #8 u: Kolovoz 10, 2011, 15:20:46 poslijepodne »
Mislim da ti je jedan največi Eheim bez košarica sasvim dovoljan.

Offline mbogdan

• Punopravni član
    • Diskusari
« Odgovori #9 u: Kolovoz 10, 2011, 15:41:52 poslijepodne »
Uzet cu dva razlicita velika filtera. Dvoumim se izmedu ova tri tetratec, eheim i fluval. Vidjet cu jos cijene, pa cu se odluciti, akvarij je oko 500l. diskusi ce biti u njemu i zelim imati jebeno dobru filtracijus sto se tice volumena medija koji stane...
za sta god da se odlucis za diskuse nece biti presretno rijesenje,za diskuse se prave stakleni komorni filteri veceg kapaciteta,sa dosta filter medija,nacin ishrane diskusa i kolicina hrane i vrsta hrane te kolicina izmeta su u vecim kolicinama i kanisteri se brzo stopaju i zahtjevaju ciscenje svakih 1-2mj,sto nikako nije dobro za brtve i kolonije bakterija koje se nalaze u filteru.
a i cijena je puno povoljnija,a filtracija kvalitetnija :up:

Offline valu

• Punopravni član
« Odgovori #10 u: Kolovoz 10, 2011, 18:56:16 poslijepodne »
za sta god da se odlucis za diskuse nece biti presretno rijesenje,za diskuse se prave stakleni komorni filteri veceg kapaciteta,sa dosta filter medija,nacin ishrane diskusa i kolicina hrane i vrsta hrane te kolicina izmeta su u vecim kolicinama i kanisteri se brzo stopaju i zahtjevaju ciscenje svakih 1-2mj,sto nikako nije dobro za brtve i kolonije bakterija koje se nalaze u filteru.
a i cijena je puno povoljnija,a filtracija kvalitetnija :up:

Ja sam bio kod dossier on ima tri manja filtera i akvarij s diskusima, odlicno mu sve ide cak su se izmrijestili i "podigo" je mlade! Meni se cini ako stavim dvije mrge po 25l te ih fino napunim i ovako kao mali pomocni fluval 205. 3 filtera bi vodu drzala cistom sto se tice nitrata, nitrita i amonijaka.

Offline mbogdan

• Punopravni član
    • Diskusari
« Odgovori #11 u: Kolovoz 10, 2011, 20:17:27 poslijepodne »
2x 2000kn + 500-600kn za jedan manji filter,ok,ja sam ti dao prijedlog za filter koji ce biti za najvise 1500kn,a bit ce bolji nego ova 3 zajedno,ja sam prije 3 godine imao eheim 2076e na 200l akvariju,na kraju sam ga prodao jer sam u godinu i pol 2x mjenjao brtve,jer svakih 3mj sam ga morao otvarati jer je bio pun prljavstine!
Diskusima se bavim 17g i mislim da znam sto ti govorim,ali jos si mlad,doci ces do tog zakljucka kad tad. ;)

Offline pero

• Punopravni član
« Odgovori #12 u: Kolovoz 10, 2011, 21:03:36 poslijepodne »
imam samo jedno pitanje, što će ti filter sa 20+ litara filter materijala?
koliki je akvarij? o kojim medijima pričamo?

Offline valu

• Punopravni član
« Odgovori #13 u: Kolovoz 11, 2011, 10:10:41 prijepodne »
2x 2000kn + 500-600kn za jedan manji filter,ok,ja sam ti dao prijedlog za filter koji ce biti za najvise 1500kn,a bit ce bolji nego ova 3 zajedno,ja sam prije 3 godine imao eheim 2076e na 200l akvariju,na kraju sam ga prodao jer sam u godinu i pol 2x mjenjao brtve,jer svakih 3mj sam ga morao otvarati jer je bio pun prljavstine!
Diskusima se bavim 17g i mislim da znam sto ti govorim,ali jos si mlad,doci ces do tog zakljucka kad tad. ;)

Mene samo zanima pomocu kojih trikova bi ja to napravio? Ne razumjem ti se ja u to, jel to netko radi?

Offline valu

• Punopravni član
« Odgovori #14 u: Kolovoz 11, 2011, 10:12:09 prijepodne »
imam samo jedno pitanje, što će ti filter sa 20+ litara filter materijala?
koliki je akvarij? o kojim medijima pričamo?

Mislim da bi bio Evasion 150x50x70 470l 4x54W T5 
Pa medij za biolosku i mehanicku filtraciju. Kemija mi ne treba, nemam iskustva da ugljen i druge slicne stvari vrijede...

Offline pero

• Punopravni član
« Odgovori #15 u: Kolovoz 11, 2011, 10:50:40 prijepodne »
moram se složiti s mbogdanom, nutarnji preljevni filter je odličan izbor, kao i po meni best value for money.
na svojim akvarijima imam i nutarnje preljevne filtere i vanjske i sad kao zadnje filtraciju sa sumpom, ne mogu reći koji je najbolji, svi rade dobro, ali je preljevni daleko najjeftiniji, a stane materijala koliko hoćeš :-)
Preljevne filter možeš i sam napraviti, to nije komplicirano.

Offline mbogdan

• Punopravni član
    • Diskusari
« Odgovori #16 u: Kolovoz 11, 2011, 16:48:18 poslijepodne »
"valu" u Zagrebu sigurno imas nekog tko ima stakleni pregradni filter,mislim da netko od ciklidasa sigurno ima,odes,pogledas,prilagodis svojim dimenzijama,odnosno prostorom kojim raspolazes!
imat ces kvalitetniju filtraciju,a proci ces i trostruko jeftinije.
da si blize,ja bi ti pomogao drage volje :up:
pricom ti necu puno objasniti :up:

Offline nesa1

• Punopravni član
« Odgovori #17 u: Kolovoz 25, 2011, 20:28:09 poslijepodne »
Da ne bih otvarao novu temu posto su filteri velikog volumena,
imam pitanje za Vas.
Cime, tj. kojim filter medijima bi Vi punili Eheim 2260, posto je potrebno 18 lit.
Ako neko ima isti filter neka napise, a i svaki predlog je dobrodosao.

Offline nesa1

• Punopravni član
« Odgovori #18 u: Rujan 05, 2011, 09:00:16 prijepodne »
Imate li neki predlog? -?
Hvala unapred.

Offline majstor76

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Kutina
« Odgovori #19 u: Rujan 05, 2011, 13:09:32 poslijepodne »
Imate li neki predlog? -?
Hvala unapred.

Ja imam diy externi filter, neto kapacitet za medije mi je bas negdje oko 20L. U svome imam narezane kanalice za elektricne kablove, puno kuhinjske spuzve (odvojio sam finu i grubu spuzvu pa su one u posebnim slojevima, i na kraju imam vatu.

Ima ti slovenac nesto materijala, vate i plave spuzve:

http://www.aquareja.si/kozice_in_polzi.php?kat=4

pa usporedi cijene s nasim trgovinama.