Pozdrav! Imam Brankeca nekih tjedan dana, a star je oko 2 mjeseca. Uzeo sam žohare i phobase za njega. Stavim mu u posudicu par žohara i jednog-dva phobasa, on skoči, zgrabi crve, a žohare samo odmjeri i ode. Kad žohari pobjegnu iz posudice i trče po terariju, opet ih samo pogledava. Samo sam ga dva put vidio kak je zgrabio žohara i pojeo. A redovito kad mu stavim žohare, prebrojim ih i drugi dan navečer opet isti broj. I tak mu žohari hodaju pod nosom, a on ništa...dam mu phobasa, pojede ga ko da nije mjesec dana jeo. I dajem mu manje žohare i veće (ne prevelike), tak da sumnjam da je u veličini problem. I samo da napomenem, žohari ga ne ometaju noću jer sam mu kupio hibiskus na placu, a on je u plastičnoj tegli, tak da ne mogu gore. Ali Brankec može.

Obožava to drvce.
Kad sam ga uzeo, drugi dan sam u zoo centru kupio dva cvrčka, cvrčak je bio duplo duži od njegove glave, zgrabio ga je bez razmišljanja. Drugoga nije uspio pojesti jer ga je žena pustila.....

Nije mogla preživjeti da Brankec pojede i tog cvrčka. Tak da sad nisam siguran dal bi nastavio jesti cvrčke, al mogu probati.
Pa me zanima dal slučajno neko u Zg ili Vž ima cvrčke i phobase, pa da se mijenjamo za žohare. Uzeo bih za početak desetak cvrčaka da vidim reakciju.
I čitao sam da je jedan lik othranio svoju agamu samo na phobasima (i biljnoj hrani), i sve je u redu s njom. A opet, znam da mora jesti barem žohare ili cvrčke uz crviće zbog hranjivosti (proteina).. Ili?
Hvala!