Ljep pozdrav!
Nisam primjetio da ste naveli o kojem drvetu se radi, ali....
Ja sam, zezancije radi, nakon sto sam pronasao ogromni komad tresnjinog drveta, onako lijep komad s korijenom, a poprilicno suh, iz zapustenog vocnjaka, drzao par dana na ovom suncu, na krovu garaze, samo ga povremeno okretao da sve strane jednako dobiju sunca. Nakon toga, u kadu s njime, napunio kadu najtoplijom vodom koju bojler moze dati, cim se voda pocme hladiti s njim opet na sunce par sati, a kao finalni korak, stavio sam ga u kadu, i polio sa 2 ili 3 (ne sjecam se vise tocno) lonca od 10-tak litara kipuce vode (znaci na plin dok ne prokljuca).
Potonulo je bez problema, taj veliki panj je momentalno u ogromnoj kaci, u vodi, ne hvata se nista po njemu, niti pljesan, niti trune. Malo farba vodu u crveno, sto je normalno, ali u jako jako malim kolicinama, odlijem malo vode svakih 10-tak dana, kad se sjetim, to je vise proba da vidim moze li to drvo uopce u akvarij, dakle s njime nema nista zivo u vodi.
Manji komadic koji se odlomio sam tretirao na isti nacin, ubacio u mali akvarij gdje su ancistrusi i sijamac, i nista se nije desilo ni ribama, ni bilju. Mozda je kriva usporedba, ali mislim da bi preljevanje kipucom vodom sigurno povecalo taj "postotak uspjesnosti" o kojem pricate.