Srpanj 19, 2025, 01:46:24 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Razmnožavanje (križanje) ?  (Posjeta: 1812 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline alen_zgb

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • " ZOO VILI TEAM "
Razmnožavanje (križanje) ?
« u: Srpanj 14, 2011, 15:14:17 poslijepodne »
jedno pitance, ovako, u akvacu imam Labeotropheus fuelleborni 2 kom, uvijek sam mislio da su par jer su tako i kupljene, ali danas sam pogledao i vidio da obije imaju puna usta :roll: i mislim da su se ukrizali sa Metriaclima estherae (bijeli s crvenim ocima), on je i jucer oplodio svoju zenku (koja sada isto ima puna usta), i danas ove dvije, pa me zanima dal je to moguce da se događa kod njih? Inace znam da nije okej krizat ih, ali kad se je to vec dogodilo onda neka i stoji tako..
Jel tko imao takvih situacija kao sto je ova ili slicnih? Hvala unaprijed!
« Zadnja izmjena: Srpanj 14, 2011, 15:39:04 poslijepodne od alen_zgb »

Offline tarantula 87

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
Odg: Razmnožavanje (križanje) ?
« Odgovori #1 u: Srpanj 14, 2011, 15:19:37 poslijepodne »

Da moguće je krizanje...a sta mislis s tim malcima raditi?

Offline alen_zgb

• Punopravni član
  • " ZOO VILI TEAM "
« Odgovori #2 u: Srpanj 14, 2011, 15:27:28 poslijepodne »

Da moguće je krizanje...a sta mislis s tim malcima raditi?
a vidjet cu, pustit cu ih da odrastu, pa cu do tad odlucit, sto pitas?
« Zadnja izmjena: Srpanj 14, 2011, 15:59:40 poslijepodne od alen_zgb »

Offline tarantula 87

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Srpanj 14, 2011, 15:34:27 poslijepodne »
Pa ja nebi djelio okolo...ima na stotine vrste ciklida i mislim da nema potrebe krizati i okolo djeliti.

Offline alen_zgb

• Punopravni član
  • " ZOO VILI TEAM "
« Odgovori #4 u: Srpanj 14, 2011, 15:36:41 poslijepodne »
da i to sto kazes, razumijem te.. ali sta cu s njih toliko, da ih bacim, nemam bas srca za to.. :) vidjet cemo do tad, ima vremena.. hvala tebi na brzom odgovoru..  :up:

Offline tarantula 87

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Srpanj 14, 2011, 15:43:08 poslijepodne »
Pa ako si siguran da NEMAŠ muzijaka ja bi ju iscjedio i bacio malce...i bacio se u pronalazak adekvatnog mužijaka..
Znaš i sam ako te malce podjeliš okolo koje sra.. moze da nastane oko toga,a nadam se da kao pravi akvarista to neceš dozvoliti.

Offline alen_zgb

• Punopravni član
  • " ZOO VILI TEAM "
« Odgovori #6 u: Srpanj 14, 2011, 15:57:48 poslijepodne »
Pa ako si siguran da NEMAŠ muzijaka ja bi ju iscjedio i bacio malce...i bacio se u pronalazak adekvatnog mužijaka..
Znaš i sam ako te malce podjeliš okolo koje sra.. moze da nastane oko toga,a nadam se da kao pravi akvarista to neceš dozvoliti.
ne, vjeruj necu ih djeliti okolo, nisam bas takav da to ucinim i da ostali imaju takav slucaj.. to sto se dogodilo, dogodilo se, a sto se tice malaca, neka odrastu, a do tad cu smislit nesto, nebrini..   :) i da, naci cu muzjaka za njih, jer posto sam ih kupio zajedno, rekli su mi da su par, sad stvarno neznam kak je to ispalo..

Offline Darren

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
  • Malawi World
« Odgovori #7 u: Srpanj 14, 2011, 16:00:29 poslijepodne »
Pa ja nebi djelio okolo...ima na stotine vrste ciklida i mislim da nema potrebe krizati i okolo djeliti.

pozz, podržavam kolegu, nema smisla uzgajati križance uopšte...ništa ih nemoj cijediti, mislim da neće uspjeti preživjeti u akvarijumu sa matičnim ribama svakako...
...ti si nebo, ja sam ptica...ti si moja tanka žica...meni si sve, a ja sitnica za tebe...

Offline alen_zgb

• Punopravni član
  • " ZOO VILI TEAM "
« Odgovori #8 u: Srpanj 14, 2011, 16:05:10 poslijepodne »
da, slazem se i ja sa vama, al kako darren kaze, da mozda nece ni prezivjeti, onda neka ostanu, pa kako bude, a ako ostanu zivi i izbaci ih iz usta, neka to ucine u akvacu, pustit cu ih, pa neka se malo ostale nahrane s njima :)

Offline tarantula 87

• Punopravni član
« Odgovori #9 u: Srpanj 14, 2011, 16:22:27 poslijepodne »
da, slazem se i ja sa vama, al kako darren kaze, da mozda nece ni prezivjeti, onda neka ostanu, pa kako bude, a ako ostanu zivi i izbaci ih iz usta, neka to ucine u akvacu, pustit cu ih, pa neka se malo ostale nahrane s njima :)
Pa bas i nije jako pametno da ženka nejede 20ak dana da bi se netko počastio...no tvoje ribe,tvoja odluka.

Offline meristark

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 38
  • ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
« Odgovori #10 u: Srpanj 14, 2011, 18:26:06 poslijepodne »
nemoj ih ni sebi ostavljati jer ne znas kako ce se dalje krizati.

Offline kikoporto

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
  • M A L A W I
« Odgovori #11 u: Srpanj 14, 2011, 19:37:12 poslijepodne »
mislim da uopče ni neče iznet do kraja, ja sam prije imo neke labetropheuse  3 ženke i mrijestile su se sa glavnim šefom akvarija Metriaklima Greshakeom i nikada nisu iznele do kraja
Virovitica - Brezovica

Offline alen_zgb

• Punopravni član
  • " ZOO VILI TEAM "
« Odgovori #12 u: Srpanj 16, 2011, 15:01:03 poslijepodne »
a jedna je vec izbacila malce, tj vidim da ih nema u njenim ustima, a druga nosi, ali mislim da ni ona nece dugo, jer kad stavim hranu jede ko luda, kao ova prije nego ih je izbacila.. inace mi se to jos nije dogodilo, radim na tome, da ih stavim manji broj u vrstama i da ih bude 4,5 vrsta (naravno koji se nekrizaju koliko znam), ali eto dogodilo se kak je, drugi put se nadam da nece, budem ja to sredio..

Offline alen_zgb

• Punopravni član
  • " ZOO VILI TEAM "
« Odgovori #13 u: Srpanj 20, 2011, 17:42:44 poslijepodne »
evo da javim, ipak su obije ostale bez malaca, tj bez jajasaca, izgleda da su ih pojele, pa eto ipak mi je nekak lakse kad su sad praznih usta..  ;)

Offline kikoporto

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
  • M A L A W I
« Odgovori #14 u: Srpanj 20, 2011, 19:23:47 poslijepodne »
evo da javim, ipak su obije ostale bez malaca, tj bez jajasaca, izgleda da su ih pojele, pa eto ipak mi je nekak lakse kad su sad praznih usta..  ;)
reko0 sam ti da nebudu iznele do kraja, ja mislim da se tu ipak majka priroda umiješa svoje prste  :D :D
Virovitica - Brezovica

Offline vjeko38

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
    • panda.fullbusiness.hr
« Odgovori #15 u: Srpanj 21, 2011, 19:09:03 poslijepodne »
Bolje ih je eutanazirati, nego da odrastu.. O ovome smo već pisali (jednom davno). To nije kao kod pasa i mačaka, da ćeš dobiti križance, već je to kao da križaš psa i mačku.
Nedavno sam bio kod jednog čovjeka koji me zamolio da pregledam njegov akvarij sa afričkim ciklidima i imao sam što vidjeti.. križanci M.estherae i najvjerovatnije ps.elongatusa.. Užas.. I to je kupio u pet trgovini po super "povoljnoj" cijeni.. Prvo ciklidi nisu gupy-iji, švertovi ili platy. Kod ovih vrsta poželjno je dobiti određene varijetete ciljanim križanjem, ali to je uvijek bio i ostao i ostaće GUPY, ili švert, ili platy.
Ciklidi imaju svoje nazive koji nešto govore o njima. Ciklidistika se ne bavi križanjem ciklida i proizvodnjom novih vrsta ciklida. Znam da ćete sada spomenuti auloncaru german red i još jednu takovu vrstu, koja je uzgojena u tanku. Ali ta riba je dugi niz godina križana da bi dospijela među priznate vrste a i tada je velikim slovima naslovljeno da je "tank raised".
IZBJEGAVAJTE HIBRIDE...  :down: :down: :down:
ZADAR
Kad molim, ne molim za ishod, već da budem dorastao borbi u koju se upuštam..

Offline alen_zgb

• Punopravni član
  • " ZOO VILI TEAM "
« Odgovori #16 u: Srpanj 22, 2011, 00:09:07 prijepodne »
da slazem se stobom, al eto dogodilo se kak je, nije uspjelo kak se i ocekivalo i nadam se da se nece ponavljat. Jer radim na tome da ostavim par vrsti koje ima i vecina ciklidasa i to je to.. :)

Offline alen_zgb

• Punopravni član
  • " ZOO VILI TEAM "
« Odgovori #17 u: Kolovoz 12, 2011, 22:52:16 poslijepodne »
evo da malo osvjezim temu i dodam stogod, upravo sam u akvariju upario određen broj vrsta ribeka, i nakon nekog vremena mi se događaju slicne stvari, ja to nemogu bas određivat kako ce tko s kim bit, ali nabavio sam si vrste koje mi se sviđaju i opet dosao na isto.. nedavno sam od kolege Vonfy nabavio lijepe C. Afra White Top, i kako vidim da se sviđaju mom kingsizeu, stalno im se udvara i ulaze u njegovu jazbinu, tj spilju i vrte se unutra.. znam da je to minus, ali ja to nemogu regulirat, sto ciniti po vasem misljenu? cak im se udvara i greshakei muzjak, a i one se također njima predaju.. stvarno sve je cudno to meni, ali mislim da je to ipak tako i u prirodi, ako grijesim ispravite me..  :)

Offline vjeko38

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
    • panda.fullbusiness.hr
« Odgovori #18 u: Kolovoz 13, 2011, 00:06:12 prijepodne »
Nije tako u prirodi.. te ribe bi imale odgovarajući prostor i držale bi se svog teritorija uz malo više svojih mužjaka koji odradili parenje.
Preporučam da se ta mlađ ne spašava već da se ženku uhvati te joj odmah isprazniš ikru iz usta.
Malo pogledaj na drugim akvarističkim stranicama koje su isključivo bazirane na odgoju i uzgoju ciklida pa ćeš uvidjeti zašto ne treba spašavati takvu ikru.
ZADAR
Kad molim, ne molim za ishod, već da budem dorastao borbi u koju se upuštam..

Offline alen_zgb

• Punopravni član
  • " ZOO VILI TEAM "
« Odgovori #19 u: Kolovoz 13, 2011, 11:29:54 prijepodne »
da razumijem te, al kak sam imao vec takav problem nedavno kad sam pokrenuo temu, izvadio sam te ribe iz akvaca, i ubacio neke koji mi se sviđaju i opet krenulo tako.. da naravno da cu vadit malce vanka, al dovoljan mi je i ovaj forum, vidim da nitko to nepodrzava, pa kako kolicina tako moramo i mi..  :) znam da nije prirodno, ali tako ispada kad pogledas..