Moguce je da trune malo dok se ne prilagodi, kad se primi pocet ce rasti novi listici/izdanci.
Evo jedan dobar post koji sam davno citao, cpy paste: "Hipermangan je oksidaciono sredstvo, antiseptik. Apsolutno nema nikakve potrebe da se biljke u rastvoru (i to blagom rastvoru) drze duze od 15tak minuta. Ako postoje neki aerobni mikroorganizmi, za to vreme ce biti unisteni. I ribe mogu da se kupaju u blagom rastvoru, i takodje ne duze od 15tak minuta. Hipermangan ne unistava puzeve i alge!!! Inace za dezinfekciju se koristi rastvor od 0.3 do 0.5 %, nema ptrebe za jacim. Jedan cep ovakvog rastvora mesecno nece stetiti ako se ubaci u akvarijum, ali nema nikakvu funkciju! Nikakvo preciscavanje vode hipermanganom ne dolazi u obzir!!! Moze da se koristi i pri dezinfekciji stakla, ili mrezica ili sl. ali voditi racuna da se ne dezinfikuju metalni predmeti njime jer je korozivno sredstvo... Dezinfekcija hipermanganom nije bas najpotpunija, kao sto rekoh deluje samo na aerobne MO, ali bolje bilo kakva nego nikakva.
Inace sol NIJE dezinfekciono sredstvo!!! Tako da kada ribe ili biljke stavljate u rastvor soli ne vrsite dezinfekciju, nego najcesce mucenje jadnih stvorenja! Kupke soli se koriste kod nekih oboljenja riba, ali to neznaci da treba ribe potapati u slanu vodu kod svake bolesti!
Sto se algi tice, negde je greska u odrzavanju akvarijuma, da li je hemijski disbalans u pitanju ili prejako osvetljenje ili nesto trece stvarno ne znam, ali znam da hipermangan sigurno nece resiti problem algi u akvarijumu! Alge su problem neiskusnih akvarista, i po meni se taj problem resava ucenjem i iskustvom u akvaristici, tako ostavite kutijicu sa hipermanganom po strani, a knjigu u sake...
"