Srpanj 23, 2025, 20:40:36 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Užas i strava u Kini..  (Posjeta: 3758 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • The Deda
    • http://www.akvarij.net
Odg: Užas i strava u Kini..
« Odgovori #50 u: Lipanj 15, 2011, 10:15:12 prijepodne »
Najbolje da se svi smirite i odete mjenjati vodu :D 

dečko ima tek 14 godina ali je već proniknuo u tajne zena...  :up:

poslušajte ovaj glas mudrosti i dosta više tenzija ovdje...  :zagrljaj:

Offline amano

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 28
  • kratko-jasno
« Odgovori #51 u: Lipanj 15, 2011, 10:26:15 prijepodne »
Hvala na podršci :up:
Ako novac doista ne donosi srecu, onda ga vratite.

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
  • Betta Svijet
« Odgovori #52 u: Lipanj 15, 2011, 16:16:35 poslijepodne »
amano je moj idol :D
"People need friends. Bettas kick their faces"
Hello, my name is Ksenija and I'm channaholic...
...Pula...

Offline ribovlasnik

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
« Odgovori #53 u: Lipanj 16, 2011, 09:14:31 prijepodne »
Veterinari se ne zgražaju nad pokusima na životinjama jer naravno i od toga žive, između ostalog. Zašto bi za ispitivanje neke kremice, pomadice i ostale gluposti (idem u krajnost zbog ukazivanja na ljudsku sebičnost) takve nedužne životinje ispaštale? Sad će netko reći - ali ima i neizlječivih bolesti gdje su životinje jako korisne u ispitivanju lijekova i tretmana... Da, ali za dobrobit ljudi se jadnim nesretnim životinjama nanosi bol, drži ih se u nehumanim uvjetima. Neka izvrše testiranja na ljudima, ali naravno to treba masno platit.
Mislim da testiranja na životinjama, osim onih kojima je to kruh mogu podržavati samo sebični ljudi i oni koji životinje - mrze.
Zagreb, Kvatrić

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • The Deda
    • http://www.akvarij.net
« Odgovori #54 u: Lipanj 16, 2011, 09:54:32 prijepodne »
a gle, ja ne reagiram na ovakve teme, jer znam da bih bio licemjerni gad... osim što sam žderač mesine i pokazujem zbilja malu količinu suosjećanja prema svemu kaj mogu pojest, još znam smazat i ribe, lignje i svašta nešto životinjskog porijekla... lomit noge ili rezat vratove, što je humanije, ah, pitam se pitam...
žao mi je živine ponekad, osobno više ne ubijam, iako sam pilića, kokica, zečeva, patkica, gusaka i pajceka pobio toliko da mi se sve zgadilo do dvadesete, ali raspravljati stalno o istim stvarima vezanima uz živine o kojima se s vremena na vrijeme raspravlja tu na forumu, o etičnosti,moralnosti, ispravnosti u ovakvim temama,mi PADAJU u vodu ukoliko SVATKO  od ljudi koji zagovaraju ljubav prema živinama do granice obožavanja na relaciji Indijac-krava..pardon, hinduist-  koja drži tu stranu nije u najmanju ruku vegetarijanac, a po mogućnosti i VEGAN, su mi bezveze...
a testiranja na ljudima koliko god da su plaćena mi pak potežu drugo pitanje- da li oni koji to rade ili zagovaraju, vole ljude? ;) :D

Offline tomek1221

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #55 u: Lipanj 16, 2011, 10:00:33 prijepodne »
jako ljepo receno :up:od jedne teme ste presli u totalno krivom smjeru u drugu -?

Offline Faber

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
  • Lega iz Dubrovnika 8)
« Odgovori #56 u: Lipanj 16, 2011, 10:07:58 prijepodne »
Čevapi rules :D :D Ne kontam zašto se svi svađate,to je svakodnevnica današnjeg svijeta,mi to nemožemo ništa promjeniti,koliko to bilo užasno,mi tu nemožemo ništa.Možemo se jedino deprimirat gledajuči video. :rolleyes: Najbolje da se svi smirite i odete mjenjati vodu :D 
:D :klap: upravo promjenio jednom akvariju..ako nastvaite ovako možda promjenim i u drugih 4 lol :D :D
N.multifasciatus
 Cayman60
Tanganyika  Watt Wolln Wir Trinken? so ein durst

Offline amano

• Punopravni član
  • kratko-jasno
« Odgovori #57 u: Lipanj 16, 2011, 10:12:45 prijepodne »
 :D  :D E baš sam sad mjenjao vodu u pužičnjaku

Offline zdgrunf

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #58 u: Lipanj 16, 2011, 11:04:10 prijepodne »
Treba biti iskren i priznati:

Neka mi se javi onaj "Prijatelj životinja" koji bi odbio lijek koji ga može spasiti, a testiran je na životinjama?

Hoće li taj isti "Prijatelj" odbiti pomoć tih "čudovišta" od veterinara kad mu pas slomi nogu?

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Betta Svijet
« Odgovori #59 u: Lipanj 16, 2011, 13:00:12 poslijepodne »
Ma samo je bit da se sve sto se MORA napraviti a ide na stetu zivotinja - napravi na najhumaniji moguci nacin. Bilo to odsjecanje glava, pucanje u glavu ili lomljenje nogu.

Jedem meso i sve sto ide uz to. Nebih nikad osobno ubila zivotinju da ju pojedem (ok, nikad ne reci nikad... da se nadjem u sumi bez hrane bogami prvi zeko je moj :D) ali to je zato sto sam mekusac, ne zato sto mislim da je to krivo. Stvorena sam da jedem meso, volim ga, i ne mislim ga prestat jest. Jesam li onda licemjer sto ne volim vidjeti patnju na niti jednom zivom bicu? A vjerojatno, ali tesko je protiv toga.

Voljela bih da znam da sve sto pojedem je zivjelo ispunjenim zivotom prije nego je postalo odrezak i  da je umrlo casnom smrcu ali... jos ce mnoge godine proci prije nego to bude bas skroz normalno. A do tad... jbg. Kina je najmanji problem.

Trenutno me vise muci sto nisam u stanju posteno nahraniti svoje vlastite pse i macku nego sto se desava sa psima u Kini iskreno...

Da se nebi neki veterinar uvrijedio (kao sto izgleda vec je...), ne mislim da je to losa struka. Svi imamo svoje ljubavi i obaveze. Cesto ne ispada onako kako smo zamislili. Pa tako ja ne radim u medicini iako imam skolu, a niti sam zavrsila veterinu iako sam htjela. Jer sam shvatila da to nije ono sto sam zamislila. Zato veselo konobarim i nemogu nahraniti svoje pse, a da radim ko med.sestra ili veterinar sigurno bi mogla ali bi to poteglo jos pokoje pitanje :D Koja sam ja budala :D
...Pula...

Offline amano

• Punopravni član
  • kratko-jasno
« Odgovori #60 u: Lipanj 16, 2011, 13:17:19 poslijepodne »
To je sasvim točno,ja isto mislim da je veterina ljepa struka,evo sada upisujem srednju školu i upisat ču poljoprivrednu- veterinarsku školu. :) Ali ova je tema več daleko off topic tako da pozdrav svima,i bez ljutnje :respekt-ss:

Offline Kisa

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 37
« Odgovori #61 u: Lipanj 16, 2011, 19:56:22 poslijepodne »
a testiranja na ljudima koliko god da su plaćena mi pak potežu drugo pitanje- da li oni koji to rade ili zagovaraju, vole ljude? ;) :D

kako kojeg  :P

jedan Fritzl bi bio čist faj pokusni kunić i nebi mi ga  bilo ni najmanje žal

Offline ChILd_ReBoRn

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
    • http://www.akvaristika.tk
« Odgovori #62 u: Lipanj 16, 2011, 20:39:28 poslijepodne »
, osobno više ne ubijam, iako sam pilića, kokica, zečeva, patkica, gusaka i pajceka pobio toliko da mi se sve zgadilo do dvadesete,

ti si moj Čoik...

Ja otkad sma otkrio kaufland.. jednu strelicu nisam isplaio.. jednu zamku vise postavio...

dotad... nabaviti krmenadl je bio mega pain in the ass...
biljka biljci siše supstrat
(Koprivnica)

Offline Ruki

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
  • Kum
« Odgovori #63 u: Lipanj 16, 2011, 21:10:51 poslijepodne »
Veterinari se ne zgražaju nad pokusima na životinjama jer naravno i od toga žive, između ostalog. Zašto bi za ispitivanje neke kremice, pomadice i ostale gluposti (idem u krajnost zbog ukazivanja na ljudsku sebičnost) takve nedužne životinje ispaštale? Sad će netko reći - ali ima i neizlječivih bolesti gdje su životinje jako korisne u ispitivanju lijekova i tretmana... Da, ali za dobrobit ljudi se jadnim nesretnim životinjama nanosi bol, drži ih se u nehumanim uvjetima. Neka izvrše testiranja na ljudima, ali naravno to treba masno platit.
Mislim da testiranja na životinjama, osim onih kojima je to kruh mogu podržavati samo sebični ljudi i oni koji životinje - mrze.

Volim zivotinje, ali bez njih je stvarno nemoguce raditi istrazivanja... svaki lijek koji je na trzistu je testiran i na zivotinjama i na ljudima... to je normalan proces u razvitku svakog novog lijeka, prvo zivotinje, onda ljudi. Evo jedan graf iz kojeg se lako sve vidi kako to obicno ide... a i iz njega je jasno i zasto su lijekovi skupi. Od 10000 molekula koje se istrazuju, jedna postane lijek. 10-20 godina traje istrazivanje.

Kvatric tj. kilometar sjevernije / Zagreb
All the Dude ever wanted was his rug back... it really tied the room together...

Offline Kisa

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 37
« Odgovori #64 u: Lipanj 17, 2011, 02:38:48 prijepodne »
, osobno više ne ubijam, iako sam pilića, kokica, zečeva, patkica, gusaka i pajceka pobio toliko da mi se sve zgadilo do dvadesete,

ti si moj Čoik...

Ja otkad sma otkrio kaufland.. jednu strelicu nisam isplaio.. jednu zamku vise postavio...

eh, da, supermarketi...
sad više moj muškarac ne može ni slobodno međede po sljemenu lovit a da ga odmah neki tamo prijatelji životinja ne linčuju  :D

Offline ChILd_ReBoRn

• Punopravni član
« Odgovori #65 u: Lipanj 17, 2011, 05:34:18 prijepodne »

ti si moj Čoik...

eh, da, supermarketi...
sad više moj muškarac ne može ni slobodno međede po sljemenu lovit a da ga odmah neki tamo prijatelji životinja ne linčuju  :D

cuj vremena se mijenjaju... u MOJE vrijeme kad se lovila hrana.. morao si paziti da ti nebudes hrana nekome.. sad.. se moras cuvat prijatelja zivotinja da te ne nahrane sojom ili pokazu macka u boci...
(Koprivnica)

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Betta Svijet
« Odgovori #66 u: Lipanj 17, 2011, 13:04:03 poslijepodne »

ti si moj Čoik...

eh, da, supermarketi...

cuj vremena se mijenjaju... u MOJE vrijeme kad se lovila hrana.. morao si paziti da ti nebudes hrana nekome.. sad.. se moras cuvat prijatelja zivotinja da te ne nahrane sojom ili pokazu macka u boci...

Ma dobro prodjes ako te netko pogodi sojom, nije to strasno, ali problem je ako te oce zamotati u celofan da vidis kak se meso osjeca u supermarketu - e to je problem :D
...Pula...

Offline ChILd_ReBoRn

• Punopravni član
« Odgovori #67 u: Lipanj 17, 2011, 14:42:54 poslijepodne »
sad na kraju ispada da oruzje koje sam prije nosio za lov hrane.. sad nosim kao samoobranu od zagovaratelja te hrane...
(Koprivnica)