pozz evo nije da znam sta treba uraditi jer i ja sam tek kupila kornija maloga.. ima par mj... tj danas sam ga kupila sinu koji je odusevljen.. pa me zanima kakva temeratura njemu treba vode biti i koliko ga puta dnevno hraniti... privremeno sam uzela akvarij plasticni srednje par litara... tako da molim za savjet od tebe posto vidim da kornija imas dosta dugo...
Pozdrav! Evo za početak, ono što bi svom korniju trebala pružiti jest grijač budući da je minimalna temp.koju treba za zdrav život 24°C, ja držim grijač na 25 °C. Dok je bio skroz mali hranila sam ga dva puta dnevno (suha hrana iz pet shopa - razne granulice, račići.., ali njima je potrebna i svježa hrana, tako da bi mu trebala i to omogućit, primjerice sirova riba osim morske, zatim sirova pileća jetrica...). Sad ga hranim jednom dnevno. Prije je odbijao zelenu hranu dok mu sad ponekad i to dođe u obzir,hehe... Obavezno bih skrenula pažnju na smještaj - savjetovala bih ukoliko imaš mogućnosti pružiti mu akvarij od nekih 50-ak litara...Dovoljno mjesta dok je tako mali ( a rastu dosta brzo) , a opet u takav akvarij stane i filter (koji je neophodan jer su kornije veliki prljavci

), grijač, trebaš mu napraviti kopno na kojem će se sunčati (imaš raznih varijacija - od već kupovnih akvarija koji imaju ˝stepenicu˝ prilagođenu baš za njihovo držanje, pa to drveta...) i obavezno svjetlo... Ako te bilo šta zanima, javi se